2018-07-13

Träning A-trupp

V29

Måndag 16/7 10.30-12.00 resp 14.30-16.00 träning Kristineslätt

Tisdag 17/7 10.30-12.00 resp 14.30-16.00 träning Kristineslätt

Onsdag 18/7 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Fredag 20/7 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Lördag 21/7 träningmatch borta mot Värnamo klockan 13.002018-07-11

Erik Zetterberg lämnar FFF för Varbergs BoIS FC

Falkenbergs FF, Varbergs BoIS FC och Erik Zetterberg har träffat en överenskommelse om en övergång för Erik Zetterberg till Varbergs BoIS FC från och med den 15/7.


– Erik vill och behöver spela A-lagsfotboll och känner för tillfället att konkurrensen är stor i Falkenbergs FF. Vi tackar för tillfället Erik för den tid han har varit hos oss och bidragit med kvalitet både på och utan för plan, säger sportchef Håkan Nilsson.

Erik Zetterberg har i år gjort sex matcher - varav två matcher från start - för FFF i superettan. Han har också gjort två matcher för FFF i allsvenskan.
– Jag byter klubb på grund av att jag försöker få mer speltid. Jag har varit skadad så länge och känner bara att jag vill spela A-lagsfotboll. Det är därför jag väljer att lämna, för att få mer speltid, säger 21-åringen.

Han tycker samtidigt att det är tråkigt att lämna FFF.
– Det är självklart jättetråkigt. Jag har spelat i klubben sedan jag var elva år, i sommar har jag varit i klubben i tio år, så det är lite speciellt. Men samtidigt kände jag att jag behövde ett miljöombyte och öka mina chanser till att spela fotboll. Jag kommer att sakna alla spelare, ledare och alla runt klubben. Jag önskar FFF all lycka att nå hela vägen till allsvenskan i år, säger Erik Zetterberg.

E.N. 

Erik Z
2018-07-07

Hasse Eklund i stor intervju om FFF:s succévår

FFF:s huvudtränare Hasse Eklund i en intervju om en fantastisk vår, förhoppningarna inför hösten och augustis cupmöte.

Hur vill du - efter några dagars semester och lite distans till HIF-matchen - summera vårsäsongen?
– Vi startade lite knackigt i träningsmatcherna, men har växt för varje match som vi har spelat i superettan. Att vi ligger etta efter 15 matcher är helt fantastiskt och vi har endast förlorat två matcher och dessutom gjort flest mål av alla lagen i superettan.

Vad är du mest nöjd med under vårsäsongen?
– Vi tappade inför året starka FFF-profiler i David Svensson, Stefan Rodevåg och Daniel Johansson som har varit viktiga i att integrera nya spelare i Falkenbergs-andan. Dessa spelare har dessutom värdefull erfarenhet av spel på högsta nivå och som vi hoppades innan säsongen att nya spelare skulle kliva fram har vi verkligen fått se.

– Vi tappade även vår bäste målskytt 2017 i Viktor Götesson med tio mål och detta har vi lyckats att lösa med fler mål från våra yttermittfältare samt att Chisom Egbuchulam har kommit in och levererat trots väldigt kort tid med laget.

– Vi har gått runt på flera spelare utan att tappa i kvalitet. När vi lyfte från bottenträsket 2017 var vårt innermittfält Chatto/Björkengren. Nu har Chatto inte spelat alls på grund av skada och John har haft skadebekymmer med baksida lår och inte kunnat spela så många matcher som vi önskat. Då har istället andra klivit fram och "Stoffe" Carlsson, Anton Wede, Enock Kwakwa och Erik Zetterberg har alla bidragit med starka prestationer och poäng.

– Vi har under flera år blivit dränerade med unga spelare som sålts till andra klubbar. Dessa spelare har ju varit tanken att de skulle bli ryggraden i nytt FFF-bygge. Nu har vi lyckats pricka rätt med våra nyförvärv och våra tränare i ungdomslagen jobbar för fullt med att plocka fram nya talanger som ska in i A-laget. Nu har vi ingen stor akademi att ösa spelare ur jämfört med våra konkurrenter, men det kommer fram bra spelare med jämna mellanrum och det känns verkligen spännande.

– Vi har gjort mest mål i serien. Vi kan anfalla och göra mål på många olika sätt, men har i år blivit ännu vassare på omställningsspelet och det är värdefullt om inte det etablerade spelet stämmer.

Vad vill du se att vi blir ännu bättre på under hösten?
– Jag vill att vårt bollinnehav ska bli bättre och att vår passningssäkerhet ska öka. Vi måste kunna öka det offensiva trycket på våra motståndare. Sen vill jag också att vår defensiv ska bli bättre. Motståndaren får fortfarande göra lite för enkla mål på oss och där måste alla elva på planen ta ett större ansvar för att förhindra målchanser.

Vilka spelare i FFF ser du som de största utropstecknen under våren?
– Jag måste nämna några stycken av olika anledningar. Robin Östlind och Kalle Söderström har som nya verkligen kommit in snabbt i gruppen och levererat mål och assist utan att glömma att hårt arbete gäller i Falkenberg. "Tobbe" Karlsson har verkligen lyft sitt mittbacksspel efter två års skadefrånvaro. Han var verkligen ett osäkert kort inför säsongen men har blivit bättre och bättre för varje match.

– Sist men inte minst måste jag nämna vår egen "Stoffe" Carlsson. Han har i år hamnat mer centralt i planen och verkligen antagit den utmaningen på bästa sätt. Han är spelskicklig det visste jag, men nu är han ständigt mer spelbar för lagkamraterna och ger dem passningsalternativ, samtidigt som han jobbar hårt i defensiven för att stänga ytor och vinna bollar.

Målet var att skaffa oss slagläge inför hösten. Hur ser du på läget som vi har inför omstarten?
– Vårt läge är bra. De poäng som vi har spelat in kan ingen ta ifrån oss. Vi har verkligen skaffat oss ett bra slagläge. Vi ser att vi under våren har fått bra utväxling på våra investerade kronor. Nu får vi se vad våra konkurrenter gör under transferfönstret. Vem är nöjd och vem kommer att förstärka truppen? Tittar vi på konkurrenterna så har många av dem mycket större spelarbudgetar än oss och HIF som ligger tvåa har redan fått in Sveriges lagkapten Granqvist i truppen efter VM så det kommer bli ett tufft race under hösten.

Vad blir viktigast för vår del att jobba med under uppehållet?
– Under uppehållet kommer vi att jobba med att komma upp i tempo igen. Kondition och tempoträning. Vi kommer även att fortsätta jobba på att utveckla vårt spel och förstärka det redan starka omställningsspelet.

Hur ser du på höstsäsongen och våra chanser att vara topp-tre när serien summeras?
– Det är en tuff serie med många bra lag. Jag tycker dock att vi har ett bra lag som jag känner har ödmjukheten att fortsätta jobba hårt och inte kommer att slå sig till ro trots en fin vårsäsong. Våra konkurrenter kommer säkert att förstärka och försöka att få bort oss från topp-tre. Men vi kommer att sälja oss dyrt och Falkenberg brukar av tradition alltid vara bra på hösten. Jag tror på mitt lag och att vi absolut kan förbättra vår fjärde-placering från 2017.

FFF lottades idag mot division 2-laget Skoftebyn i Svenska cupens andra omgång. Vad säger du om den lottningen?
 – Det är inget lag jag känner till så det blir en ny rolig erfarenhet, säger Hasse Eklund.

Eric Nilsson 

Hasse Klassiker
2018-07-06

Träning A-trupp

V28

Torsdag 12/7 10-30-12.00 Kristineslätt

Fredag 13/7 10.30-12.00 resp. 14.30 16.00 Kristineslätt

Lördag 14/7 10.30-12.00 Kristineslätt2018-07-02

Sommarstängt på sportkontoret

Falkenbergs FF:s sportkontor håller sommarstängt under veckorna 27 och 28.

Från och med idag håller sportkontoret sommarstängt under två veckor och vi öppnar igen måndagen den 16 juli.

Trevlig sommar önskar FFF!2018-07-01

Vinnare av 50/50 lotten

Idag blev vinsten för 50/50 lotteriet 16 550 kr.

Vinsten hämtades ut efter matchen och vinnaren hade nr 03652.

Vi säger grattis till vinnaren och tack till er som köper lotter.

50/50_2018
2018-07-01

Sur förlust i toppmötet

FFF ledde med 2-1 men fick en straff emot sig och föll till slut med 2-3 inför 4 312 åskådare på FAA. Det var flera situationer där FFF ville haft straff utan att få gehör hos domare Johan Krantz.

Det började bra för FFF. Robin Östlind sköt elegant in 1-0 i 17:e minuten. Passningen till Östlinds sjunde mål för säsongen stod Kalle Söderström för. Helsingborg tryckte på för en kvittering och fick utdelning i 34:e minuten då Mamudu Moro prickade in bollen. Chanser saknades inte, HIF sköt exempelvis över i bra läge, men 1-1 stod sig till pausvilan.

Tio minuter in i andra halvlek återtog FFF ledningen. Kalle Söderström spelade in bollen och Chisom Egbuchulam var snabbt framme och rakade in den i mål. Helsingborg kom tillbaka ännu en gång. Andri Runar Bjarnason rullade in 2-2 på en straff HIF tilldelats efter en tröjdragning. Sex minuter senare gjorde samma Bjarnason 2-3 efter en hörna från Darijan Bojanic.

FFF var oerhört nära att kvittera. Robin Östlind nickade i ribban och FFF hade flera situationer där man skrek efter straff. Klara handsituationer till trots blev det ingen straff och FFF föll med uddamålet i den tidiga seriefinalen. FFF går dock på semester som serieledare efter en mycket väl genomförd vårsäsong. Nu gäller det att ladda batterierna inför derbyt borta mot Varberg den 28 juli.

Text: E.N. 
Foto: Robert Boman/Glenn T. Unger

Chisom HIF


Robin HIFFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)