2018-05-12

Örebro SK - U17 2-2 (2-0)

U17 laget tog första poängen efter en stark prestation i Örebro.

Efter en tuff start på U17 Allsvenskan så bärgades första poängen efter 2-2 borta mot Örebro.

Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen med 1-0 efter 11 minuter, en ledning som utökades till 2-0 i den 22:e minuten. Man hade även bud på mer mål i första halvlek men Nadeem Omar briljerade i bortamålet.

-Efter underläge 0-2 i paus gick vi över på en 4-2-3-1 formation för att krympa ytorna centralt på planen som Örebro var duktiga på att utnyttja i första halvlek.

I paus pratade vi även om att fortsätta jobba hårt i varje situation på planen, och fortsätta jobba utefter våra principer med och utan boll.

Detta gav utdelning då Firat Akgün som kommit in i paus frispelade Tito Eyakola Dicksson som fri med målvakten kunde reducera till 2-1. Kort därefter spelar Firat fram Lorik Ademi som på egenhand passerar ett antal Örebroare för att sedan kyligt sätta 2-2 i den 64:e minuten.

Hemmalaget hade flest chanser att avgöra, men U17 hade också en jättechans när Örebro målvakten gör en bra benparad på ett avslut från Firat Akgün.

Nästa match är även det en långresa för U17, dvs nästa lördag när det bär av till Norrköping!