TILLBAKA

2018-06-09

Inför Gefle: "Ett svårspelat lag"

Imorgon är det dags för FFF:s tolfte match i superettan anno 2018. En hemmamatch mot Gefle, som återfinns på 14:e plats i tabellen, hägrar och FFF tänker göra allt som står i deras makt för att behålla sin serieledning.

Laget tar uppgiften på största allvar.
– Gefle hemma är en svår uppgift då det är lätt att stirra på tabellen som säger att Falkenberg är i toppen och Gefle är i botten, vilket betyder att det är ”lätta” tre poäng som ska spelas in. Tyvärr är inte fotbollen så enkel och Gefle är ett svårspelat lag som ännu inte har fått ut sin potential i poäng och kunnat klättra i tabellen, säger huvudtränare Hasse Eklund.

FFF har haft en lite lugnare träningsvecka än normalt.
– Vi har under veckan samlat lite kraft med lättare träning och lagt fokus på att ha mycket spring i benen när Gefle kommer på besök, förklarar Hasse Eklund.
I toppmötet mot Öis blev det delad pott. Hasse vet vad FFF måste göra bättre för att avgå med tre poäng imorgon.
– I förra matchen var vi inte tillräckligt aktiva i vår speluppbyggnad under första halvlek och det är något som jag vill se förbättrat över 90 minuter mot Gefle. Likaså var vårt presspel inte tillräckligt bra för att vara ett topplag och det är också något vi måste förbättra mot Gefle på vår hemmaplan, säger han.

FFF har Enock Kwakwa avstängd en match till och Dominic Chatto, Johan Lassagård och Hampus Svensson är skadade. Positivt är att kapten Tibor Brink Joza är tillbaka i truppen efter skada.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Osama Hassan, Tibor Brink Joza (K), Erik Zetterberg, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Zlatan Krizanovic

Matchen på Falcon Alkoholfri Arena sparkas i gång klockan 15.00 under söndagen.

E.N.

FFF Öis
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)