TILLBAKA

2018-09-10

Inför Landskrona hemma: "Hoppas traditionen håller i sig"

Imorgon kväll väntar en ny viktig uppgift för formstarka Falkenbergs FF i kampen om en allsvensk plats. Landskrona BoIS, som slåss för att behålla sin elitklubbsstatus, står för motståndet.

Skåningen Kalle Söderström, som stod för matchavgörande insatser borta mot Öster senast, är heltaggad inför matchen.
– Det blir en klurig match. De kommer från ett tränarbyte (Jack Majgaard Jensen har ersatt Agim Sopi) och vi vet inte riktigt hur de kommer att spela. De blir svåra att läsa innan, men det är klart att vi ska köra på med vårt eget spel och ta tre poäng. Det gäller att se upp med deras individuellt skickliga spelare och göra lagjobbet helhjärtat, säger 32-åringen.
Hasse Eklund vet om att FFF ställs inför en tuff men stimulerande uppgift mot hans gamla lag.
– Det blir en spännande match i och med att de har en ny tränare. Vi känner till spelarna och det är ett lag som behöver poäng. De kommer att vara desperata och ligga i och kriga för att lyfta från botten. Vi är starka hemma och hoppas att traditionen av att Landskrona har det svårt i Falkenberg ska hålla i sig. Men det blir ingen lätt match. De kommer att ha massor av energi. Vi kommer att få ligga i stenhårt om vi ska få tre poäng, säger huvudtränaren.

Landskrona BoIS ligger just nu på nedflyttningsplats. FFF återfinns på andra plats. Laget vid havet är bara en poäng bakom serieledande Helsingborg och har en god chans att utöka avståndet till AFC Eskilstuna, som för närvarande ligger fyra poäng efter.
– Toppstriden är jämn. Det är tajt och tufft. Vi vill ta tre poäng och sätta press på motståndarna, säger Hasse Eklund.

Läget i laget då? Johan Lassagård är tillbaka i spel, vilket vässar konkurrensen ytterligare. Linus Andersson missar matchen på grund av sitt krånglande lår. Knäskadade Mahmut Özen och Dominic Chatto är borta säsongen ut. Tobias Karlsson och Anton Wede är sjuka och osäkra kort inför imorgon.

Truppen i sin helhet:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence 

Noterbart är att det är tidig match imorgon. Den börjar redan 18.30. Se nu till att skaffa biljett - och stötta FFF i jakten på en ny fullpoängare.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman 

Kalle Kalle Kalle Öster
Falkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)