TILLBAKA

2018-10-06

Inför seriefinalen: "Gäller vara disciplinerad"

Imorgon väntar seriefinal mot HIF i Helsingborg och laget och supportrarna är laddade till tusen.

– Nu börjar slutet nalka sig och det är kul att vi är indragna i en seriefinal. Vi är ett bra bortalag och går med tillförsikt in i denna match med starkt självförtroende. Vi ska försöka spela vårt spel, men får acceptera att HIF kanske har mer boll än oss och att vi kommer att få ägna oss åt en hel del försvarsspel under matchen. Där gäller det att ha tålamod och att vara disciplinerad och inte bjuda på för mycket ytor för deras spelare att röra sig i, säger Hasse Eklund.

Han tror att FFF:s chans i matchen blir att anfalla med kvalitet när man får tag i bollen och utnyttja att spelarna är snabba och direkta i sitt spel.
– Vi har gjort mest mål i serien och vet om att vi alltid skapar målchanser på motståndaren. Nu hoppas jag att vi kan sätta deras andremålvakt mer på prov än de har råkat ut för i tidigare matcher via egen genombrottskraft eller med våra omställningar, säger huvudtränaren.

Dominic Chatto, Mahmut Özen och Linus Andersson är borta sedan tidigare. Anton Wede testas inför matchen och är uttagen i truppen.
– Läget i laget är bra och stämningen är god inför matchen. Vi har haft en del spelare som har testats tidigare under veckan, men samtliga har lämnat klartecken för spel och vi får se hur vi rent taktiskt formerar oss för att kunna vinna mot en svår och skicklig motståndare på bortaplan, säger Hasse Eklund.

Han är glad över stödet laget får på Olympia. YWP skickar iväg fyra supporterbussar och en del fans åker också ned på egen hand.
– Det är kul att det är stark uppslutning med supportrar som visar att de vill stötta oss och de kommer precis som oss få kämpa rejält mot HIF:s supportrar som är outstanding i serien med antal och röststyrka. Vi har dock tidigare visat att vi med små resurser kan skapa bra resultat och det är en styrka vi ska ta med oss in i matchen, säger FFF-tränaren.

FFF-truppen består av följande manskap:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence

Avspark sker klockan 17.30.

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger/Robert Boman

Chisom Erik


Vågen efter 2-0 J-Södra
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)