TILLBAKA

2018-11-02

FFF tillbaka i allsvenskan!

FFF klarade av uppgiften i Borås och är klart för allsvenskan för andra gången! Precis som för fem år sedan säkrade FFF det allsvenska avancemanget den 2 november.

Då Hampus Nilsson, som är en av anledningarna till FFF:s succésäsong, blev tvåbarnspappa 5.29 i morse (grattis!) blev FFF tvungna att göra en ändring i det lag som besegrade Värnamo med 3-0 förra veckan. In i mål klev Johan Brattberg, som tidigare år hade startat en match. Det var också mot Norrby och den gången höll han nollan.

FFF, som hade stort stöd från de många tillresta gulvita supportrarna, började trevande men jobbade sig in i matchen. Norrby tog ledningen tidigt och hade ledningen i paus. I paus byttes Erik Pärsson in istället för John Björkengren och efter bara en minut på plan sköt han in kvitteringen. Tre minuter senare tog FFF också ledningen. Chisom Egbuchulam höll sig framme på en retur och rakade in sitt 14:e mål för säsongen. Norrby kvitterade men FFF höll 2-2 matchtiden ut.

Poängen räckte för avancemang till högsta serien! FFF har för vana att spela direkt avgörande matcher i sista omgången på året, men nu är kontraktet säkrat och målet uppfyllt redan med en omgång kvar. Nu ska vi fira!

E.N

spruuuta
Falkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)