TILLBAKA

2018-11-07

Hasse Eklund: "Sätter Falkenberg på kartan"

Hemsidan har intervjuat allsvenske tränaren Hasse Eklund några dagar efter avancemanget.

Så här några dagar efter avancemanget - har du hunnit smälta det faktum att vi är ett allsvenskt lag?
– Det har varit svårt att ta in den informationen om att vi är ett allsvenskt lag. FFF brukar alltid avgöra i sista matchen och den är ju nu på lördag…

Har du fått många gratulationer? Några oväntade grattis?
– Det har varit många gratulationer. Det har varit väldigt kul att folk hör av sig. En del är mer väntade och en del är mindre väntade. Jag har fått en del grattis från Kina och Danmark, där mina gamla vänner har uppmärksammat vår bedrift vilket har varit extra kul.

Vad betyder avancemanget för föreningen?
– Först och främst tycker jag att det sätter Falkenberg på kartan igen och intresset för staden kommer att växa med väldigt mycket mer exponering i media. För klubben betyder det att man befäster sin plats som en elitklubb i svensk fotboll och att vi får möjlighet att utveckla vår verksamhet.

Hur var festen i fredags, vann FFF även banketten?
– Det var bra tryck på segerfesten. Det var nog tur att staden släcktes ned 03.00 för annars hade det nog festen kunnat fortsätta i några dagar…

Vi har fortfarande chansen att vinna serien. Hur blir det att ladda om inför Gais hemma? Hur motiverade kommer spelarna att vara?
– Det blir inga problem att ladda om batterierna. Vi vill gärna avsluta årets serie snyggt inför vår hemmapublik som har stöttat oss under året. Jag vill att alla lag som möter Falkenberg ska veta att vi alltid levererar hårt arbete och en härlig attityd och det kommer vi även göra på lördag. Det är vår förenings stolthet vi pratar om. Sen får vi se hur långt det räcker resultatmässigt. Men motiverade - absolut!

Har du någon uppmaning till publiken inför lördag? Och vad säger du om publikstödet senast?
– Jag hoppas verkligen att publiken kommer och hyllar spelarna för deras prestationer under året. Den hyllningen är de verkligen värda efter allt slit som de har lagt ned för att bli ett allsvenskt lag. Jag hoppas att de även hejar fram oss till seger då vi har en liten möjlighet att ta förstaplatsen från Helsingborg. Vi har haft bra stöd tidigare, men ljudnivån upplevdes som högre än tidigare mot Norrby och var verkligen magisk. Ljudkulissen var verkligen bra matchen igenom och man såg att spelarnas spänningsnivå blev mer normal när vi hade ”hemmaplan” i Borås.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Hasse blöt


Skumpa Tibbe
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)