TILLBAKA

2018-11-30

Mittback från HIF klar för FFF

Helsingborgs IF:s mittback Carl Johansson är klar för Falkenbergs FF.
 Den vasse huvudspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Det känns väldigt bra. Jag är jätteglad över att komma till FFF, säger 24-åringen.

Carl Johansson var ordinarie i HIF fram tills en viss Andreas Granqvist anslöt i somras. Innan dess hann han starta 14 matcher och göra tre fina hörnmål. Nu byter han rödblått mot gulvitt.
– Han är en riktigt bra huvudspelare, snabb och bra i duellspelet. Det är en spelare i en bra ålder som vi hoppas att vi kan få bra utveckling på. Då Henrik Larsson och Tobias Tuvesson har varit i HIF har vi bra koll på honom. Vi är numerärt tunna där bak och får nu konkurrens i mittförsvaret, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson.

”Calle” kom till HIF från Höörs IS som 15-åring och flyttades upp i A-truppen 2013. Samma år gjorde han allsvensk debut borta mot BK Häcken. Han har spelat 72 matcher, varav 56 från start, för HIF i allsvenskan och superettan och gjort sex mål. På meritlistan har han också tre U21-landskamper (och ett mål) och lika många U19-landskamper.

Han är mycket nöjd över att få dra på sig den gulvita tröjan framöver.
– Jag har fått väldigt bra intryck av klubben och har bara hört gott om FFF och Falkenberg som stad. Jag känner Anton Wede och Tobias Tuvesson sen innan och har även spelat i Skånelaget ihop med Erik Pärsson, säger mittbacken.
Falkenbergs FF:s andra värvning inför 2019 tror att han kommer att kunna ta nästa steg i karriären i Halland.
– Jag känner att jag mår bra av ett miljöombyte efter många år i HIF, säger han.
Den 188 centimeter långe mittbacken tror liksom Håkan Nilsson att han kommer att passa bra in i FFF. Höörsonen beskriver sig som en positionssäker mittback som även är ett offensivt hot på fasta situationer.
– Jag är bra på huvudet och har gjort några mål på hörna, säger Carl Johansson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Calle Jo
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)