TILLBAKA

2019-02-04

Patrik Hannell föreslås bli ny ordförande

Patrik Hannell föreslås bli ny ordförande i allsvenska Falkenbergs FF inför klubbens årsmöte den 28 februari. Valberedningen har arbetat med att ta fram en ny ordförande sedan Lars-Eric Nilsson i början på december meddelande att han efter 27 år bestämt sig för att sluta.

Patrik Hannell är 53 år gammal och Falkenbergare sedan barnsben med en plats i FFF:s styrelse sedan 2005. Han har ett stort engagemang i näringslivet genom sitt ägarbolag Hannells Holding som bland annat äger Falk Graphic, Pelly Butiksinredningar, outletkonceptet Campadre, hästanläggningen Hannell Dressage Stable och stjärnrestaurangen Gastrologik i Stockholm. Han är också ägare till ett fisksalteri i Örnsköldsvik med årlig produktion av 200 000 burkar surströmming vilket utgör 50 procent av världsmarknaden. Detta är också förklaringen till att FFF i många år spelade med loggan för varumärket Röda Ulven på sina matchtröjor.

Peter Nylander som är ordförande i Falkenbergs FF:s valberedning berättar att man snabbt enades om förslaget på efterträdare till Lars-Eric Nilsson.
- Kontinuitet är av tradition viktigt i Falkenbergs FF. Eftersom det finns en erfaren och uppskattad vice ordförande var det självklart för oss att tillfråga honom. Patrik Hannells erfarenhet av styrelsearbete i näringslivet är goda meriter som vi värderar högt. Hans stora närverk, sociala förmåga och ekonomiska kunskap är andra viktiga egenskaper som Falkenbergs FF kommer att få stor nytta av.

Patrik Hannell är mycket glad och hedrad över att vara på förslag som ny ordförande i Falkenbergs FF.

- Självklart ett spännande uppdrag som jag tar på ett mycket stort allvar. Jag kan föreningen väl och tycker att vi under de senaste åren utvecklats på ett mycket positivt sätt och verkligen har tagit för oss inom svensk fotboll. Det är också en skön känsla att Hallands enda allsvenska herrlag i fotboll numera kommer från Falkenberg, kommenterar Patrik Hannell med ett leende och fortsätter:

- Falkenberg är en mycket positiv och trevlig kommun med ett bra företagsklimat vilket är värdefullt när det gäller att både locka nya spelare och sponsorer. Ekonomin är en stor utmaning för oss men precis som vi numera vidgat vyerna när det gäller att se hela Halland som vårt fotbollsmässiga närområde både för spelare och publik gäller samma sak när vi bearbetar sponsorer. Min målsättning är att vi på sikt ska bli ett givet allsvenskt fotbollslag och jag tror att en rejäl satsning på klubbens ungdomsverksamhet är en av förutsättningarna för att klara detta, avslutar Patrik Hannell.

Valberedningens förslag till årsmötet 190228:

Patrik Hannell, ordförande
Jan Andersson
Jörgen Hallgren
Rolf Landholm
Bodil Möller
Heléne Stålbom
Magnus Wernersson

Niklas Korshag Nyval
Ulrika Winroth Nyval

Avböjt omval:
Lars-Eric Nilsson, ordförande
Peter Gunnarsson

Text: Falkenbergs FF Foto: Photochannell

Patrik Hannell - ny ordförande


Patrik Hannell - arenan bakom
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)