2015-03-04

Araba om FFF och filmrollen med Bloom: "Själaglad"

FFF:s senaste nyförvärv, anfallaren Hakeem Araba, har tilldelats tröjnummer 18. fff.se har gjort en första intervju med brittnigerianen - om FFF, hans filmroll med Orlando Bloom och hans äventyr i Grekland.

Hakeem Ayodeji Ayodele Craig Araba föddes i Leytonstone i östra London 12 februari 1991. Där växte han upp tillsammans med sina nigerianska föräldrar. I England representerade han tio klubbar fram tills han 2013 skrev på för AEK Kouklia i cypriotiska högstaligan.
- Jag pluggade på universitet och var lärare på grundskolor innan jag flyttade till Cypern, säger Hakeem Araba.
Förra året gjorde strikern en kort sejour i cypriotiska högstaligaklubben Ermis Aradippou innan han värvades av Panthrakikos i grekiska superligan.
- Det var en erfarenhet att spela i Grekland. Jag spelade med landslagsspelare och mot spelare som jag sett på tv när jag var yngre. Jag gillade att vara där, men speltiden blev inte vad jag hade hoppats på. Att laget bytte manager i mitten av säsongen hjälpte mig inte mycket men jag fick starta borta mot Olympiakos, vilket var en häftig upplevelse, och gjorde ett mål som tog oss vidare i cupen. I slutändan behövde jag mer speltid för att utvecklas, säger 24-åringen, som gjorde sju matcher i grekiska superligan.
De kom gemensamt överens om att bryta kontraktet. Därefter hamnade han i FFF på provspel. Han imponerade på tränare Hasse Eklund och skrev nyligen på ett avtal på ett plus ett år. I måndags landade han i Sverige för att ansluta till sin nya klubb.
- Jag är själaglad över att få komma till Sverige och spela fotboll för en bra klubb som Falkenbergs FF. Tränaren och spelarna har alla fått mig att känna mig välkommen. Jag ser fram emot att sätta på mig tröjan och hjälpa laget i ligan. Jag ska försöka hålla i bollen och göra mål när tillfälle ges, säger Hakeem Araba.

Han erkänner att han inte visste något om Falkenberg innan han kom hit på provspel.
- På kort tid har jag insett att det är en trevlig liten stad med väldigt artiga och vänliga människor som är fascinerade av fotboll.
Han beskriver sig själv som en väldigt kraftfull spelare som älskar att göra mål.
- Som person är jag jordnära och gillar att ta det lugnt med familj och vänner.
Den 190 centimeter långe spelaren är inne på sitt fjärde land som fotbollsspelare.
- Min karriär har varit fylld av äventyr hittills. Jag har spelat i fyra länder med fyra olika kulturer. Jag försöker anpassa alla till mitt spel. Höjdpunkten var när jag spelade mot Young Boys i Europa League förra säsongen.
Något ni troligen inte vet om FFF:s nye anfallsbjässe är att han som 13-åring medverkade i filmen ”The Calcium Kid” med världsstjärnan Orlando Bloom.
- Filmteamet kom till min skola och bad mig gå på audition. Jag fick en roll och hade några repliker i filmen. Orlando är en cool kille. Han var verkligen vänlig.
För några år sen skådespelade han också i ett virtuellt spel på Facebook vid namn "I am playr".
- Jag har blivit erbjuden många roller, men tackat nej för att koncentrera mig på fotbollen. Jag gillar att skådespela. Det är en möjlighet i framtiden.
Hakeem längtar tills säsongen drar i gång på allvar.
- Jag ser fram emot att se fansen och staden stå upp för laget. Vi har ett bra lag med bra karaktärer. Förhoppningsvis blir det en bra säsong.

Eric Nilsson

arabany