2017-10-15

U17 avslutade säsongen med seger.

U17 avslutade säsongen med seger mot tabell trean Helsingborgs IF. Vilket gav en fullt godkänd 8:e plats i U17 Allsvenskan Södra 2017.

Den sportsliga målsättningen var att hålla sig kvar i den högsta serien även i år, och det lyckades laget med. Dessutom med god marginal under blott andra säsongen i U17 Allsvenskan Södra.

I årets sista seriematch var det tabell trean Helsingborgs IF som kom på besök till Falkenberg och Kristineslätt. Matchen spelades på det slitna konstgräset och dessutom med bristfällig belysning, men det påverkade inte gästerna märkbart som direkt tog tag i taktpinnen och spelade en snabb och fartfylld fotboll. Inför matchen hade gästerna från Helsingborg gjort hela 95 mål på 25 matcher, mest av alla lag i serien, så det var upplagt för en spännande drabbning mot ett väldigt laddat och motiverat hemmalag.

Trots gästernas anstormning så var det U17 som tog ledningen i den 18:e minuten via huvudet på högerbacken och kaptenen Casper Persson på pass av Rami Hajal. En ledning som kunde utökas i den 38:e minuten av Lorik Ademi som återigen blev framspelad av Rami Hajal. Strax innan paus kunde Mosse Kebbi med hjälp av en genomgående aggresiv press och arbetsmoral vinna boll på offensiv planhalva och i den 40:e minuten rulla in 3-0 till hemma laget efter att ha rundit gästernas målvakt.

Trots en spelmässigt jämn halvlek var det hemma ledning i paus. Det mest intressanta nu var ifall hemmalaget kunde hålla fast vid ledningen då man ett antal gånger under säsongen tappat koncentration i andra halvleken av matcherna och bjudit in motståndarna. Tyvärr för Helsingborgs del så var det ett fokuserat gäng från Falkenberg som inte tänkte ge motståndarna en centimeter gratis denna regniga oktober kväll, och kort efter paus utökade Lorik Ademi till 4-0 och återigen var det Rami Hajal som gjorde sin tredje assist för kvällen efter ett "skolboks" anfall med en blixtrande snabb omställning längs västerkanten.

Hemma laget utökade även till 5-0 med halvtimmen kvar återigen genom Mosse Kebbi som nickade in Casper Perssons höger inlägg och det var ett hemma lag som gick på alla cylindrar och visade vilken fantastisk potential och nivå som kan plockas fram när det stämmer och samtliga på planen fullföljer sina roller till 100% både med och utan boll.

I den 86:e minuten lyckades gästerna reducera genom skytteliga vinnaren Teddy Bermudez som gjorde sitt 32:a mål för säsongen och slutresultatet skrevs till 5-1, efter en mycket bra fotbollsmatch med många fina prestationer.

Nu går 17 åringarna (00:orna) upp till U19 från och med nästa vecka (V42). Och föreningens 02:or kommer tillsammans med 01:orna utgöra U17 truppen 2018, som tjuvstartar med kval till Ligacupen redan om några veckor, i början av November.