2015-09-12

Svängig match i Trollhättan

Dagens match mot FC Trollhättan på Edsborg slutade med 4-3 seger, efter 2-1 ledning i halvtid. En jämn och öppen match där båda lagen bjöd på lite chanser åt varandra.

En jämn matchinledning, där FCT drar sig tillbaka och FFF har mycket boll. Vi kommer till ett par farligheter, men slarvar några gånger i passningsspelet, vilket Trollhättan är nära att utnyttja. De tar också ledningen med 1-0 på en frispark precis utanför straffområdet efter 18 min. Eter det tappar vi lite i spelet, men i den 28:e minuten spelar Rasmus en boll i djupet som FCT's målvakt och mittback slarvar på och Robin sätter 1-1. 7 minuter senare rinner Jesper K igenom på vänsterkanten och slår ett inlägg so Granit nickar in vid första stolpen.
I paus är vi relativt nöjda med vår insats, framför allt sista kvarten, stabilt försvarsspel och ett varierat passningsspel som gör att vi stundtals fått tryck framåt. Kommer överens att fortsätta som vi avslutade halvleken, men också bli lite mer noggranna i passningsspelet. Inledningen av andra känns bra och vi har bra kontroll på matchen. Eter 62 minuter spelar Linus M en djupledsboll mot Jesper K, ännu en gång missförstår FCT situationen och Jesper sätter dit 3-1. Men bara 2 minuter senare reducerar de på en inläggsfrispark, där vi tappar markering. Matchens delikatess kommer i den 73 min när Jesper K får ner bollen till Robin som på uppstuds klipper in 4-2 i krysset. Men även denna gång tappar vi skärpan och släpper in 3-4 nästan direkt.
Vi gör en klart godkänd insats och segern känns rättvis, men borde täppt till bättre bakåt efter våra mål i andra.

Laget;
Isak - Rasmus, Ludvig, Linus A, Linus M - Jesper J, John : Granit, Erik, Robin - Jesper K
avb; Jonathan, Joel, Hamdi, Robert, Oscar, Alfred, Sebastian