2017-03-14

Özen: "Skönt att vara hemma på riktigt"

Mahmut Özen är tillbaka i Falkenberg efter sejourer i Varbergs BoIS, Mjällby, Malmö och Turkiet. Igår blev han klar för ett år i FFF. Nu är det dags att lära känna honom lite bättre.

Han är nöjd över att ha skrivit på för FFF.
– Det känns bra! Skönt att vara hemma på riktigt. Nu är det bara till att komma i form och köra. Jag har fått en bra känsla i klubben. Förhoppningsvis leder det till fina stunder under säsongen, säger 28-åringen till hemsidan.

Han har spelat med Daniel Johansson och Christoffer Carlsson i Stafsinge samt med Amin Nazari i Malmö. Snart kommer han lära känna övriga lite bättre. Imorgon åker FFF till Salou (elva mil från Barcelona) i Katalonien på träningsläger.
– Det ska bli skönt att komma iväg med grabbarna. Det är bra för sammanhållningen i laget, säger Özen.
Han beskriver sig som en offensivt stark ytterback. Vad man kan vänta sig av honom under säsongen? Han svarar så här:
– Jag ska göra så gott jag kan och bidra med allt jag har. Jag är revanschsugen, så det kommer att bli bra!
Ytterbacken har inte spelat match sedan i somras.
– Förhoppningsvis är jag i toppform till säsongsstarten. Det är en liten period kvar här nu. Jag är inte orolig. Jag vet att den kommer.

Mahmut är övertygad om att FFF kommer göra en bra säsong.
– Det gäller bara att laget spelar ihop sig och får en skön lagmoral. Då kan vi komma långt. Laget är ungt och det finns mycket vilja.
Han har spelat i både turkiska högstaligan och andraligan.
– Fotbollsmässigt har jag varit med och sett en del. Det har varit utvecklande. Det negativa var det runt omkring, som påverkade mycket. Det som inte hade med fotboll att göra.
Det klassiska: löneutbetalningarna?
– Bland mycket annat, säger han med ett skratt.

Han fick vara med om häftiga matcher i Turkiet.
– Vi spelade mot storlag som Fenerbahce och Galatasaray. Då spelade spelare som Wesley Sneijder och Felipe Melo. Det var kul och lärorikt.
Mahmut medger att han saknat sitt Falkenberg.
– Ja, det har jag faktiskt. Jag har varit borta ett antal år. Det är skönt att vara hemma!
Vad han saknat mest?
– Familj och vänner. Sen är det en fin lugn stad. Jag har kanske saknat lugnet.

Hans favoritlag är Real Madrid och favoritspelaren sedan lång tid tillbaka är Sergio Ramos. När jag frågar honom om han har någon dold talang tänker han länge innan han svarar:
– Jag är nog bäst i laget på FIFA!
Efter 29 matcher i allsvenskan och tolv i turkiska Süper Lig jagar han nya mål.
– Nästa är att göra ett bra år i FFF. Hur bra? Det får vi se. Det är ett väldigt nytt lag med många nya så det kanske tar lite tid innan allt stämmer, man får se, säger Özen.

E.N.

Özen FFF