2017-06-17

Sylisufaj räddade poäng: "Skönt"

Det såg länge väldigt illa ut men Edi Sylisufaj, född år 2000, räddade en poäng mot Värnamo. – Riktigt skön känsla att få göra mål! Skönt att den gick in, säger 17-åringen.

FFF stod inte för en insats som går till historien. I första halvlek var Värnamo det bättre laget. Men en stabil Hampus Nilsson räddade FFF från underläge. Det höll - tills den 61:a minuten då en på tok för omarkerad Pär Cederqvist sköt in 1-0. Fint spel från Nilsson i målet räddade FFF från ett tvåmålsunderläge.

I 78:e minuten gjorde Hasse Eklund ett byte som skulle visa sig förändra utgången. Viktor Götesson byttes ut och ersattes av Edi Sylisufaj. När klockan passerat 90 minuter tackade 17-åringen för förtroendet genom att skjuta in kvitteringen! Talangen avslutade i bortre hörnet. Passningen stod Christoffer Carlsson för. FFF gjorde ingen bra match (Värnamo vann skotten med 10-9 och hörnstatistiken med 6-2) men en sen forcering och Sylisufajs första elitmål någonsin räddade en poäng till gästerna. Därmed är FFF fortsatt obesegrat mot Värnamo i superettan.

Nu tar vi nya tag hemma mot Syrianska nästa söndag. Tills dess njuter vi av Edis mål.

Text: E.N.
Foto: Lollo Skagerfält