2017-07-19

FFF i full gång och redo för Norrby

FFF har nu varit i gång ett tag efter ledigheten. Tränare Hasse Eklund kommer här med en lägesrapport.

– Vi hade tio dagars ledighet och sen startade vi upp träningen med ett löptest för att se hur killarna hade skött sin individuella träning under ledigheten. Resultatet var mycket tillfredställande. Den första träningsveckan hade vi fokus på fysiken och vi har ju längre tiden gått och höstpremiären närmat sig lagt fokus på tekniska och taktiska bitar, säger Hasse Eklund och fortsätter:
– Jag är mycket nöjd över spelarnas ambitionsnivå och våra träningspass har hållit hög kvalité. Serien är jämn men vi har fortsatt jobba med att förbättra och utveckla vårt spel, så jag hoppas att det ger utslag i höst med mer poäng och bättre tabellplacering när serien summeras.

Vad gäller skadeläget finns det både positiva och negativa nyheter.
– Just nu har vi Zlatan Krizanovic och Hampus Svensson långtidsskadade. Amin Nazari tar sprutor för sitt knä och det har även Dominic Chatto gjort. Det finns en chans att Chatto är tillgänglig mot Norrby, men Amin behöver längre tid, meddelar coachen.

David Svensson, som missade segermatchen mot Syrianska på grund av knäproblem, är fit for fight sen länge och trion Stefan Rodevåg, Linus Andersson och Erik Zetterberg har börjat träna med laget igen efter sina skador.
– Det är glädjande. Tobias Karlsson har spelat i U21 och är snart med och konkurrerar på allvar. Tyvärr har Passi Prudence och Edi Sylisufaj åkt på överbelastningsskador, så de får ta det lugnare i cirka två veckor till, säger Eklund.

För att komma så väl förberedda som möjligt till lördagens bortamatch mot Norrby på Borås Arena tränar FFF på IP:s konstgräs imorgon och på fredag. 10.30 är träningstiden som gäller.

Vi kan också berätta att unge talangen Hugo Thörnqvist lånats ut till Stafsinge för att få värdefull speltid. Samma avtal som Johan Brattberg har med Ullared gäller.
– Det känns kul! Målet är att utvecklas så mycket som möjligt och få speltid, säger 19-åringen.

E.N.

göte1

2017-07-14

U21 vann stort i epilogen

FFF:s U21-lag hade redan säkrat seriesegern i U21 superettan södra. Men laget nöjde sig inte med det. I avslutningsmatchen vann Gulvitt med 4-0 mot ÖIS.

Det blev en behaglig bortamatch för FFF. Matchen tillhörde Laget vid havet - från start till mål.
– Skönt att grabbarna avslutar serien med en stabil insats. Vi startade väldigt bra och borde ha gjort två-tre mål under de första tio minuterna, säger tränare Jonas Axeldal.
Johan Lassagård gjorde 1-0 efter en hörna från Richard Donkor. Mergim Laci satte FFF:s andra mål innan paus.
– Mergim avslutade ett fint anfall. Där kunde man se att det vi tränar på också omsätts i match, säger Axeldal nöjt.
Richard Donkor fixade 3-0 med ett skott avlossat utanför straffområdet. Mergim Laci spikade sedan slutresultatet till 4-0.

Så startade FFF:
Johan Brattberg - Robin Carlsson, Tobias Karlsson, Ludvig Johansson, Emanuel Haraldsson - Johan Lassagård, John Björkengren, Tobias Wahlberg, Richard Donkor - Mergim Laci, Filip Kylli Nilsson

Text: E.N.
Foto: Anton "Mr 100 procent" Karlsson

u21 öis

2017-07-11

U21 säkrade seriesegern

FFF hade inga problem att avfärda Värnamo i dagens U21-match på Falcon Alkoholfri Arena - och spela hem U21 superettan södra.

Efter första halvlek ledde FFF med 3-0 efter två mål av Filip Kylli Nilsson och ett av Edi Sylisufaj. Andra halvlek hade knappt hunnit dra i gång när Mergim Laci gjorde 4-0, vilket också blev slutresultatet. FFF kontrollerade händelserna och vann komfortabelt. Gulvitt har i och med segern vunnit U21 superettan södra med en match kvar att spela (bortamatchen mot Öis den 14 juli).
– Vi gjorde en helt okej insats. Vi lät i stort sett hela A-laget spela 45 minuter. Fyra bra mål och stabilt bakåt, sammanfattar tränare Jonas Axeldal.

Så startade FFF i första halvlek:
Hampus Nilsson - Ludvig Johansson, David Svensson, Tibor Joza, Mahmut Özen - Filip Nilsson, Per Karlsson, John Björkengren, Tobias Englund - Passi Prudence, Edi Sylisufaj

Startelvan i andra halvlek:
Hampus Nilsson - Johannes Vall, Tobias Karlsson, Daniel Johansson, Ludvig Johansson - Johan Lassagård, John Björkengren, Enock Kwakwa, Mergim Laci - Passi Prudence, Edi Sylisufaj

Text: E.N.
Foto: Simon Lilliestam

U21 värn

2017-07-07

Enkronan 2017 - Fotboll för alla!

Söndagen den 17 september kl. 15.00 är det dags för årets fotbollsfest på Falcon Alkoholfri Arena! Tillsammans med våra partners nedan möjliggör de att alla får komma och se på fotboll gratis.

Räkna med en spännande match mot Örgryte IS och flera olika aktiviteter på arenan för alla åldrar.

Förra året ställde 142 företag upp som sponsorer/värdar av det här arrangemanget och i år siktar vi på att nå 200 st. Hoppas Ni vill vara med och skapa en dag vi alla sent kommer att glömma!

Medverkande företag:

V-TAB Falkenberg
Wernersson Idé
XLBygg Byggcenter Varberg

Önskar Ni att vara med, vänligen kontakta linus.folkesson@falkenbergsff.se

Vi ses på Falcon Alkoholfri Arena!

Enkronan 2017 - Fotboll för alla!

Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1