2018-11-18

Första nyförvärvet klart!

Nsima Peter blir Falkenbergs FF:s första nyförvärv inför den allsvenska comebacken. Den 29-årige nigerianen har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter närmast från superettan-klubben IK Frej. – Jag känner mig glad och förväntansfull över att få representera FFF i allsvenskan nästa säsong. Det är en bra känsla, säger Nsima Peter.

Nsima Peter spelade i Varbergs BoIS mellan 2013 och 2016 och har de två senaste säsongerna spelat i IK Frej. 2017 blev det åtta seriemål och i år blev det tio stycken. Den minnesgode kommer ihåg att den kraftfulle strikern gjorde IK Frejs reduceringsmål i FFF:s 3-1-seger på hemmaplan i våras.
Håkan Nilsson beskriver sitt nyförvärv enligt följande:
– Han är en hårt arbetande forward som har gjort ganska många mål i klubbar som fått kämpa i botten av superettan-tabellen. Han är bra i djupled och bra på att ta emot boll felvänd. Han har varit rätt tuff mot våra mittbackar. Kan han göra tio mål även i allsvenskan blir ingen gladare än jag, säger sportchefen.
Han tycker att de har hittat en spelare som går in under kategorin Falkenbergs FF-spelare.
– Det tror vi definitivt, både på och vid sidan av plan. Det är en bra personlighet och en bra kille, säger Håkan Nilsson.

186 centimeter långe och 81 kilo tunge Nsima Peter ser sig själv som en lagspelare.
– Jag försöker alltid att hjälpa laget. En del människor säger att jag är en tuff spelare. De säger att jag är stark och har bra speed. Jag kan spela som target och är också bra i boxen. Jag kan hålla i bollen, säger anfallaren.
Han gillar det han har sett av FFF i år.
– Jag tycker att laget spelar riktigt bra fotboll. Jag tror att spelet kommer att passa mig väldigt bra. Det är min typ av fotboll. Jag har följt laget i flera år. Jag vet att laget har spelat i allsvenskan förut och att FFF är ett hårt jobbande lag. Jag har redan några gamla lagkamrater och vänner i klubben, säger Nsima Peter.

Han känner Kalle Söderström, Dominic Chatto, Chisom Egbuchulam, Mahmut Özen och Enock Kwakwa sedan tidigare och har hört mycket gott om klubben.
29-åringen har sex superettan-säsonger på meritlistan. Nu får han för första gången pröva sina vingar i allsvenskan.
– Det blir spännande att spela i allsvenskan. Jag ser fram emot den upplevelsen, säger han.
Utanför plan är han lugn och trygg.
– Jag gillar att hänga med kompisar och ibland ”chilla” där hemma, säger Nsima Peter, som njuter av att vara tillbaka på Västkusten:
– Jag har alltid älskat Västkusten. Det är alltid vackert på sommaren.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Nsima Peter


Nsima 2
2018-11-16

Träning A-trupp

V42

Träning  måndag19/11 10.30-12.00 Kristineslätt konstgräs

Träning onsdag 21/11 10.30-12.00 Kristineslätt konstgräs

Träning  torsdag 22/11 10.30-12.00 Kristineslätt konstgräs

Därefter semester för spelarna2018-11-13

Kwakwa lämnar FFF

Mittfältaren Enock Kwakwa lämnar FFF efter fyra säsonger.

Den 24-årige ghananen kom till FFF 2015 och har sedan dess spelat över 60 seriematcher för klubben. Förra säsongen avgjorde han bortamatchen mot Gefle. Han har blivit populär hos supportrarna för sin energi och sitt tuffa närkampsspel och tillägnats en egen ramsa som sjungits av fansen varje match.

Nu står det klart att han lämnar klubben efter fyra år. FFF önskar honom stort lycka till i framtiden och tackar för alla fina insatser!

E.N.

Kwaaaakwa
2018-11-12

Vinnare av 50/50 lotten

Vinsten på 50/50-lotteriet vid lördagens match mot GAIS blev 12 740 kr och det vinnande numret är 19428.

Falkenbergs FF gratulerar lördagens vinnare av 50/50 lotten.

Vinstnummer: 19428

Vinstsumma: 12 740 kr

Ett stort tack till alla som köpt lotter av oss under året, varmt välkomna 2019!

50/50_2018
2018-11-12

Träning A-trupp

V42

Måndag 12/11 träning kl.10.30-12.00  Kristineslätt

Tisdag 13/11 träning kl.10.30-12.00  Kristineslätt

Torsdag 15/11 träning kl.10.30-12.00 Kristineslätt

Fredag 16/11 träning kl.10.30-12.00 Kristineslätt2018-11-10

Förlust i epilogen

FFF förlorade med 0-2 i epilogen mot Gais.

FFF fick en tung start då Marcus Bergholtz gjorde mål redan efter tre minuter. FFF misslyckades med att få undan bollen. Leonard Pllana satte sedan tvåan efter sju minuter. FFF:s uppförsbacke var brant. FFF hade ett jätteläge till reducering men missade. Gais hade mer att spela för vilket syntes då de var mer motiverade. I paus gjorde FFF ett byte. Erik Pärsson kom in iställlet för Robin Östlind. Det blev aldrig någon reducering även om FFF, som även bytte in Zlatan Krizanovic och Edi Sylisufaj, skapade några halvchanser. Gais avgick med segern och klarade nytt kontrakt i superettan. FFF är sedan tidigare klart för allsvenskan efter en magisk säsong! Detta är såklart inget att deppa för. FFF slutade tvåa i serien och är från och med nästa år återigen ett av Sveriges 16 bästa lag.

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger

FF gais
2018-11-09

Matchen spelas som planerat men minglet inställt

Med anledning av det tragiska som hänt med Dantes försvinnande i Falkenberg har vi valt att ställa in lördagens jubileumsfirande på Harrys. Matchen spelas däremot som planerat.

Vi hade hoppats att skapa en trevlig kväll tillsammans för alla er som hjälper oss och det finns så mycket att fira det här året. Ändå känns världsliga saker som fotboll, 90-årsfirande och serieavancemang som oviktigt i sammanhanget och det var ett självklart beslut för styrelsen att ställa in vårt jubileum. Även kommunens planerade firande på stan på söndag är inställt i samförstånd med föreningen. Matchen mot Gais spelas dock som planerat på Falcon Alkoholfri Arena imorgon klockan 16.00.

Vi har under de senaste dagarna på nära håll från vår plats på arenan kunnat bevittna det otroliga engagemang som folk visat för Dante. Mitt i allt det tragiska runt försvinnandet är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varandra och vill hjälpa till. Våra tankar och stöd går i denna stund till Dante och hans anhöriga alla som hjälper till och stöttar familjen med att leta.

Tillsammans för Falkenberg.

Lars-Eric Nilsson
Ordförande

Patrik Lundgren
Klubbchef

FFF logga
2018-11-09

Inför Gais hemma: "Seriesegern är en morot"

Imorgon eftermiddag spelar Falkenbergs FF sin sista match för säsongen. FFF går för serieseger och Gais spelar för att undvika negativt kvalspel.

Vi har alla fantastiska minnesbilder från Borås som vi kommer att ta med oss livet ut. Men det är en match kvar på säsongen och FFF har fortfarande chans att vinna serien.
– Vi är oerhört glada över att vi säkrade kontraktet i fredags. Men vi är inställda på att göra en bra match till och seriesegern är såklart en morot. Vi hade ett väldigt bra publikstöd i Borås och jag hoppas att supportrarna kommer att hjälpa oss nu också, säger tränaren Hasse Eklund.

Positivt är att målvakten Hampus Nilsson är tillbaka. Han blev pappa för andra gången i lördags morse och kom därför inte till spel i Borås. Nu är han åter redo för spel.
– Vi vill få ett fint avslut på säsongen, säger "Hampe".
Kapten Tibor Brink Joza håller med.
– Vi ska gå ut och göra en bra insats i sista matchen på säsongen, säger "Tibbe".

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Hampus Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic.

E.N.

Målglädje i Borås
2018-11-07

Hasse Eklund: "Sätter Falkenberg på kartan"

Hemsidan har intervjuat allsvenske tränaren Hasse Eklund några dagar efter avancemanget.

Så här några dagar efter avancemanget - har du hunnit smälta det faktum att vi är ett allsvenskt lag?
– Det har varit svårt att ta in den informationen om att vi är ett allsvenskt lag. FFF brukar alltid avgöra i sista matchen och den är ju nu på lördag…

Har du fått många gratulationer? Några oväntade grattis?
– Det har varit många gratulationer. Det har varit väldigt kul att folk hör av sig. En del är mer väntade och en del är mindre väntade. Jag har fått en del grattis från Kina och Danmark, där mina gamla vänner har uppmärksammat vår bedrift vilket har varit extra kul.

Vad betyder avancemanget för föreningen?
– Först och främst tycker jag att det sätter Falkenberg på kartan igen och intresset för staden kommer att växa med väldigt mycket mer exponering i media. För klubben betyder det att man befäster sin plats som en elitklubb i svensk fotboll och att vi får möjlighet att utveckla vår verksamhet.

Hur var festen i fredags, vann FFF även banketten?
– Det var bra tryck på segerfesten. Det var nog tur att staden släcktes ned 03.00 för annars hade det nog festen kunnat fortsätta i några dagar…

Vi har fortfarande chansen att vinna serien. Hur blir det att ladda om inför Gais hemma? Hur motiverade kommer spelarna att vara?
– Det blir inga problem att ladda om batterierna. Vi vill gärna avsluta årets serie snyggt inför vår hemmapublik som har stöttat oss under året. Jag vill att alla lag som möter Falkenberg ska veta att vi alltid levererar hårt arbete och en härlig attityd och det kommer vi även göra på lördag. Det är vår förenings stolthet vi pratar om. Sen får vi se hur långt det räcker resultatmässigt. Men motiverade - absolut!

Har du någon uppmaning till publiken inför lördag? Och vad säger du om publikstödet senast?
– Jag hoppas verkligen att publiken kommer och hyllar spelarna för deras prestationer under året. Den hyllningen är de verkligen värda efter allt slit som de har lagt ned för att bli ett allsvenskt lag. Jag hoppas att de även hejar fram oss till seger då vi har en liten möjlighet att ta förstaplatsen från Helsingborg. Vi har haft bra stöd tidigare, men ljudnivån upplevdes som högre än tidigare mot Norrby och var verkligen magisk. Ljudkulissen var verkligen bra matchen igenom och man såg att spelarnas spänningsnivå blev mer normal när vi hade ”hemmaplan” i Borås.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Hasse blöt


Skumpa Tibbe
2018-11-03

GULVIT STOLTHET - Tillsammans för Falkenberg

Läs vad Falkenbergs FF:s klubbchef Patrik Lundgren skriver så här dagen efter gårdagskvällens härliga bedrift. Han känner stor STOLTHET för klubben i sitt hjärta. Tillsammans för Falkenberg.

Lördag men inte vilken lördag som helst. Vi är i Allsvenskan!! Efter många kramar, gratulationer, glädje, fest samt tårar om vartannat vaknade jag upp till en solig lördagmorgon i Falkenberg. Trött, men med en inre glädje så funderar jag på hur summerar jag detta. Det finns bara ett ord som kommer upp i hjärnan hela tiden: Stolthet!

Stolthet av att tillhöra och vara en del av en förening som har ett enormt stort hjärta som gång efter gång visar att tillsammans är vi starka. En förening som är starka i sina grundvärderingar och sätter trivsel och glädje i första rummet.

Stolthet över alla våra supportrar som stöttar oss i vått och torrt. Som hela tiden växer. Ett bortastöd som ekade över hela Borås igår och gav spelare och ledare det extra stödet som behövs.

Stolthet över medlemmar, styrelse och personal. Styrelse som ger mig och min personal förutsättningar att skapa en bra verksamhet. Personal som hela tiden kämpar och ligger i för att få ut det bästa av Falkenbergs FF. Ni är guld värda och jag hoppas Ni sträcker på Er lite extra idag.
Stolthet över alla våra ideella krafter. Utan Er är inte Falkenbergs FF vad vi är idag. Ideella ledare som ser till att våra ungdomar växer både som fotbollsspelare men framförallt som människor. Ideella funktionärer som sprider glädje till våra arrangemang som ger den service som människor vill ha. Tack!

Stolthet över att få bo och verka i en kommun som satsar och tror på oss. Stolt över våra sponsorer som gör det möjligt för oss att ha en bra verksamhet, bra ledare och bra spelare. Ni är grymt lojala FFF och vi är extremt tacksamma.

Stolthet över vår talangverksamhet som ständigt tar hand om våra talangfulla ungdomar och utvecklar dem till fantastiska fotbollsspelare.

Stolthet över våra ledare och spelare i A-laget. För första gången i FFF:s historia satte vi upp en tuff målsättning om att ta oss tillbaka till Allsvenskan. Med högt uppställda målsättningar ökar förväntningarna, kraven blir högre på både spelare och ledare samt alla runt omkring. Trots det presterade ni som bäst. Helt fantastiskt och enligt mig en bragd.

Jag vill med detta rikta ett stort TACK till Er alla. Tillsammans har vi nått vårt mål: ALLSVENSKAN 2019!

Innan våra förberedelser för 2019 påbörjar så ska vi göra allt för att slutföra serien på bästa sätt. Det gör vi den 10 november mot GAIS. Hoppas alla Falkenbergare kommer dit och ger ert stöd återigen till ledare och spelare.

Patrik Lundgren
Klubbchef Falkenbergs FF
men framförallt stolt Gulvit supporter

Foto: Glenn T. Unger

Målglädje i Borås


Champagnesprut


Lars-Eric blottar sig


David på läktaren


Allsvenska tröjor
2018-11-02

FFF tillbaka i allsvenskan!

FFF klarade av uppgiften i Borås och är klart för allsvenskan för andra gången! Precis som för fem år sedan säkrade FFF det allsvenska avancemanget den 2 november.

Då Hampus Nilsson, som är en av anledningarna till FFF:s succésäsong, blev tvåbarnspappa 5.29 i morse (grattis!) blev FFF tvungna att göra än ändring i det lag som besegrade Värnamo med 3-0 förra veckan. In i mål klev Johan Brattberg, som tidigare år hade startat en match. Det var också mot Norrby och den gången höll han nollan.

FFF, som hade stort stöd från de många tillresta gulvita supportrarna, började trevande men jobbade sig in i matchen. Norrby tog ledningen tidigt och hade ledningen i paus. I paus byttes Erik Pärsson in istället för John Björkengren och efter bara en minut på plan sköt han in kvitteringen. Tre minuter senare tog FFF också ledningen. Chisom Egbuchulam höll sig framme på en retur och rakade in sitt 14:e mål för säsongen. Norrby kvitterade men FFF höll 2-2 matchtiden ut.

Poängen räckte för avancemang till högsta serien! FFF har för vana att spela direkt avgörande matcher i sista omgången på året, men nu är kontraktet säkrat och målet uppfyllt redan med en omgång kvar. Nu ska vi fira!

E.N

spruuuta
2018-11-02

Träning A-trupp

V45

Måndag 5/11 kl 10.30-12.00 Kristineslätt

Tisdag 6/11 kl 10.30-12.00 Kristineslätt

Onsdag 7/11 kl 10.30-12.00 Kristineslätt

Fredag 8/11 kl 10.30-12.00 FAA

Lördag 9/11 kl 16.00 GAIS FAA2018-11-01

Inför Norrby Away: "Känslan är på topp"

Imorgon kväll kan allt avgöras. Vid poäng borta mot Norrby når FFF allsvenskan 2019! Men då krävs en helgjuten insats i Borås.

– Serien går in i sitt slutskede och nu väntar Norrby borta. Vi har lagt Värnamo till handlingarna och tar med oss en bra prestation som vi ska bygga vidare på och föra över in i nästa match, säger Hasse Eklund.

Mötet i Falkenberg tidigare i år slutade 0-0. Hasse Eklund har bra koll på tabelltian.
– Norrby har en del individuell skicklighet i laget och man jobbar också hårt för varandra. Taktiskt får vi göra några små korrigeringar. Annars har veckans träningar mest handlat om att få ut föregående match ur benen och skaffa en bra känsla inför matchen. Jag tycker att humöret och känslan är på topp. Alla spelare i truppen är redo att bidraga med det man kan för att vi ska kunna vinna matchen, säger huvudtränaren.
Han känner att FFF har en liten revansch att utkräva då vi inte fick hål på Norrby på hemmaplan.
– Nu har vi arbetat med att få in fler och tuffare löpningar i straffområdet för att kunna göra mål på de chanser som vi kan skapa mot Norrbys defensiv.

Yellow and White Pride har fyllt fem supporterbussar. Laget kan därmed räkna med bra läktarstöd.
– Jag förstår att det är en viktig match och det är fantastiskt kul att så många vill hjälpa oss över mållinjen. Men för oss är det en match som vi har gjort en vanlig förberedelse inför och som vi ska försöka att vinna. Det gäller att hålla spänningsnivån på rätt ställe och se till att man har rätt attityd till matchen, säger Hasse Eklund.

Läget i laget ser bra ut bortsett från att Passi Prudence, som varit sjuk, utgår ur truppen.

Truppen i sin helhet:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Hampus Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic.

Matchen kickar i gång klockan 19.00 på Borås Arena!

E.N.

chisseFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)