2018-09-21

Träning A-trupp

Slutet 38 o V39

Lördag 22/9 10.30-12.00 träning troligtvis Stafsinge IP

Söndag 23/9 15.00 match mot Jönköping

Måndag 24/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Måndag 24/9 17.00 U21 mot Helsingborg FAA

Onsdag 26/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Torsdag 27/9 10.30-12.00 träning FAA

Fredag 28/9 19.00 Match mot Brage

Lördag 29/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

 2018-09-16

FFF upp i topp efter 3-0-seger i Gävle

Falkenbergs FF tog en riktigt fin seger i Gävle på söndagen. FFF vann över Gefle med 3-0 efter att ha gjort tre mål på åtta minuter i början av andra halvlek. Hampus Nilsson var bäst på plan.

FFF gjorde en ändring i startelvan jämfört med matchen mot Landskrona BoIS. Erik Pärsson tog plats på topp istället för Chisom Egbuchulam, som istället började matchen på bänken. Gefle gjorde en bra första halvlek och var nära att ta ledningen vid några tillfällen. Hampus Nilsson gjorde en dubbelräddning tidigt i matchen. FFF hade svårt att skapa farliga målchanser under de första 45 minuterna, men höll tätt bakåt och hade med sig 0-0 in i halvtidsvilan. Det ska nämnas att Gefle tvingades till ett målvaktsbyte i 37:e minuten. Viktor Frodig ersatte skadade August Strömberg.

FFF fick en rivstart på andra halvlek. Efter fem minuter fick Christoffer Carlsson bollen av John Björkengren. "Stoffe" förpassade sedan bollen i nät med ett skott i högra hörnet. Bara fyra minuter senare målade FFF på nytt. En fint slagen hörna av "Stoffe" nickades snyggt i mål av John Björkengren. Ytterligare fyra minuter senare gjorde FFF mål igen. Tobias Englund stod för ett perfekt inspel till Erik Pärsson, som enkelt forcerade in 3-0. FFF gjorde med andra ord tre mål på åtta minuter!

Under de sista tio minuterna bytte FFF in Zlatan Krizanovic, Chisom Egbuchulam och Ludvig Johansson, som gjorde årsdebut i superettan. Ut gick Erik Pärsson, Anton Wede och Tobias Karlsson. FFF höll 3-0 matchtiden ut och det har Hampus Nilsson väldigt stor del i! "Hampe" gjorde flera fantastiska ingripanden och var otroligt värd att få hålla nollan. FFF:s andra halvlek var bättre än den första och i och med segern gick effektiva FFF upp i serieledning! Spelarna fick göra vågen med de 13 tappra tillresta FFF-supportrarna.

Hasse Eklund är nöjd med de tre poängen.
– Vi kom till Gävle för att få tre poäng och komma tillbaka in i vinnarcirkeln igen. Det lyckades tack vare en stark period direkt efter paus. Våra tre mål avgjorde matchen tidigt i andra halvlek och sen hade vår förmåga att spela av matchen varierad kvalité. Men starkt att studsa tillbaka efter senaste förlusten mot ännu en desperat motståndare och i en period där vi nog kommer att få uppleva flera konstiga resultat i slutet av säsongen lyckas vi ändå ta en trea och befästa vår position i serien, säger huvudtränaren.
Han är belåten med storspelande Hampus Nilssons prestation.
– Hampus gjorde en bra match och flera bra räddningar. Kul att han fick hålla nollan, säger Eklund.

Text och foto: Eric Nilsson

Serieledare!
2018-09-15

Inför Gefle Away: "Batterierna laddade"

Imorgon eftermiddag väntar Gefle på bortaplan. Hemsidan tog ett snack med huvudtränare Hasse Eklund inför matchen.

Hur ska vi gå till väga för att studsa tillbaka likt vi gjort vid de tidigare förlusterna?
– Som alla matcher gäller det att utvärdera bra och dåliga saker. Efter Landskrona har vi uppmärksammat ett par detaljer som inte var nöjda med i matchen och som vi måste förbättra inför nästa match mot Gefle borta. Vi har klarat av förluster tidigare genom att knyta näven och jobba ännu hårdare i nästa match och det här laget har en härlig attityd så jag är inte orolig.

Hur tänker du kring startelvan?
– Vi försöker alltid välja startelva efter form på spelare samt det taktiska upplägg som vi väljer inför matchen. Vi kommer ha en träning till innan matchen tas ut så i skrivande stund är vi ännu inte färdiga med om det kommer bli någon eller några förändringar till nästa match.

Gefle är liksom Landskrona desperata. Hur ska vi hantera den?
– En detalj som inte var så bra mot Landskrona var vårt tålamod. Det har vi nu pratat om och utvärderat. Spelarna såg chansen att ”ta en lätt seger” och rycka lite i tabellen. Man ville så gärna vinna för sina supportar och klubben att man tappade tålamodet när inte matchen utvecklades så som man hade hoppats på. Det finns inga lätta matcher i superettan och det gäller att inte tappa sin spelstrategi bara för att man inte gör ett tidigt mål mot en seriekollega som kämpar i bottenstriden. Tiden börjar att rinna ifrån Gefle och snart måste man bara ha tre poäng om man ska fortsätta att spela i superettan. Vi måste vara mer cyniska i vårt spel mot en desperat motståndare som kämpar för överlevnad.

Hur laddar ni upp inför matchen för att vara förberedda på bästa sätt?
– Vi åker till Gävle dagen innan match och har ett lätt träningspass för att få bussresan ur kroppen. Sen kommer vi ha lite teori och matchgenomgång på hotellet. När matchen startar klockan 15.00 imorgon kommer batterierna vara laddade och vi är redo att kämpa för att få tre poäng med oss till Falkenberg, säger Hasse Eklund.

Dominic Chatto och Mahmut Özen är långtidsskadade. Linus Andersson är inte spelklar efter sin lårskada och Enock Kwakwa missar matchen på grund av sjukdom. Mergim Laci tar Kwakwas plats i truppen, som består av detta manskap:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence.

Text: E.N.
Foto: Robert Boman 

Zlatan måål
2018-09-14

Träning A-trupp

V38

Tisdag 18/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Onsdag 19/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Torsdag 20/9 10.30-12.00 träning Kristineslätt

Lördag 22/9 10.30-12.00 träning FAA

Söndag 23/9 15.00 match mot Jönköping2018-09-12

Vinnare av 50/50 lotten

Igår var det en lycklig vinnare som hämtade ut 6850 kr efter matchen.

Det vinnande numret i samband med matchen mot Landskrona BoIS var 13915.

Stort grattis till vinnaren och tack till er som köper lotter!

50/50_2018
2018-09-11

Tung förlust mot Landskrona

FFF gjorde ingen bra insats mot Landskrona och föll hemma med 1-2 på tisdagskvällen.

FFF började okej och skapade några halvchanser under den första halvleken. Men det var Landskrona som hade den bästa chansen. I 41:a minuten sköt Alexander Tkacz i stolpen. De första 45 minuterna förblev mållösa. Det var också ganska svårspelat på grund av det regn som skapat vattenpölar på planen.

En dryg kvart in i andra halvlek gjorde FFF sitt första byte då Erik Pärsson kom in istället för Anton Wede. Fyra minuter senare tog Landskrona ledningen. Filip Pivkovski tryckte in bollen när FFF misslyckades med att få bort den. Strax efter skulle FFF ha haft en solklar straff för hands, men Victor Wolf vägrade att blåsa.

FFF gjorde ett dubbelbyte i 77:e minuten. Enock Kwakwa och Zlatan Krizanovic kom in och John Björkengren och Chisom Egbuchulam gick ut. Fem minuter senare drygade Landskrona ut ledningen till 0-2 efter miss i kommunikationen i FFF-försvaret. FFF gav inte upp utan två minuter därefter vräkte Zlatan Krizanovic in reduceringen.

FFF lyfte upp Hampus Nilsson vid två tillfällen på övertid men lyckades inte få till en kvittering. FFF torskade och misslyckades med att utöka försprånget till AFC Eskilstuna. Nu gäller det att slicka såren och göra en bra prestation borta mot Gefle på söndag.

Text: E.N.
Foto: Robert Boman/Glenn T. Unger

Straff LBoIs
2018-09-10

Inför Landskrona hemma: "Hoppas traditionen håller i sig"

Imorgon kväll väntar en ny viktig uppgift för formstarka Falkenbergs FF i kampen om en allsvensk plats. Landskrona BoIS, som slåss för att behålla sin elitklubbsstatus, står för motståndet.

Skåningen Kalle Söderström, som stod för matchavgörande insatser borta mot Öster senast, är heltaggad inför matchen.
– Det blir en klurig match. De kommer från ett tränarbyte (Jack Majgaard Jensen har ersatt Agim Sopi) och vi vet inte riktigt hur de kommer att spela. De blir svåra att läsa innan, men det är klart att vi ska köra på med vårt eget spel och ta tre poäng. Det gäller att se upp med deras individuellt skickliga spelare och göra lagjobbet helhjärtat, säger 32-åringen.
Hasse Eklund vet om att FFF ställs inför en tuff men stimulerande uppgift mot hans gamla lag.
– Det blir en spännande match i och med att de har en ny tränare. Vi känner till spelarna och det är ett lag som behöver poäng. De kommer att vara desperata och ligga i och kriga för att lyfta från botten. Vi är starka hemma och hoppas att traditionen av att Landskrona har det svårt i Falkenberg ska hålla i sig. Men det blir ingen lätt match. De kommer att ha massor av energi. Vi kommer att få ligga i stenhårt om vi ska få tre poäng, säger huvudtränaren.

Landskrona BoIS ligger just nu på nedflyttningsplats. FFF återfinns på andra plats. Laget vid havet är bara en poäng bakom serieledande Helsingborg och har en god chans att utöka avståndet till AFC Eskilstuna, som för närvarande ligger fyra poäng efter.
– Toppstriden är jämn. Det är tajt och tufft. Vi vill ta tre poäng och sätta press på motståndarna, säger Hasse Eklund.

Läget i laget då? Johan Lassagård är tillbaka i spel, vilket vässar konkurrensen ytterligare. Linus Andersson missar matchen på grund av sitt krånglande lår. Knäskadade Mahmut Özen och Dominic Chatto är borta säsongen ut. Tobias Karlsson och Anton Wede är sjuka och osäkra kort inför imorgon.

Truppen i sin helhet:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence 

Noterbart är att det är tidig match imorgon. Den börjar redan 18.30. Se nu till att skaffa biljett - och stötta FFF i jakten på en ny fullpoängare.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman 

Kalle Kalle Kalle Öster
2018-09-09

Schema för vecka 37

Så här ser A-lagets vecka ut:

Måndag:
10.30: Träning

Tisdag:
18.30: Hemmamatch mot Landskrona

Onsdag:
10.30: Träning

Torsdag:
Ledigt

Fredag:
10.30: Träning

Lördag:
10.30: Träning i Gävle 18.00

Söndag:
15.00: Match borta mot Gefle2018-09-08

Ny U19-förlustU19-matchen på anrika Värendsvallen i Växjö slutade med hemmaseger 2-0, efter 1-0 i halvlek. Det innebär att vi nu förlorat våra 3 senaste seriematcher mot i tur och ordning, Ängelholm, Helsingborg och Öster. Efter två svaga insatser var dock dagens match betydligt bättre från FFF-spelarna. Efter en mindre lyckad inledning, där Öster i den 7:e minuten efter tog ledningen med 1-0 på ett sologenombrott, var FFF det lag som spelmässigt såg bäst ut. Grabbarna jobbade bra tillsammans, visade god moral och hade stundtals även ett kreativt och bra passningsspel, men lyckades inte skapa alltför många heta målchanser. I 57.e minuten utökar Öster till 2-0 och efter det blir det en mer desperat offensiv, som mest innebär att lagen byter chanser med varandra. Så summeringen efter matchen blev att vi gjorde en klart godkänd prestation, men inte var tillräckligt skickliga och effektiva runt motståndarnas mål.

U-19 NYHET
2018-09-04

U21: Förlust i "Lassas" comeback

Falkenbergs FF:s U21-lag spelade idag seriematch borta mot Trelleborg. Skåningarna vann den jämna matchen med 2-1. Glädjande var att Johan Lassagård gjorde comeback.

FFF mönstrade följande startelva på Vångavallen: 
Johan Brattberg - Johan Lassagård, Ludvig Johansson, Tobias Wahlberg, Osama Hassan - Rasmus Fridolf, Hampus Svensson, Enock Kwakwa, Denis Kelmendi - Zlatan Krizanovic, Edi Sylisufaj

Det var en tajt match men Trelleborg kunde ta ledningen efter en knapp halvtimmes spel och ledde med 1-0 när det vankades pausvila. Tio minuter in i andra halvlek kvitterade FFF. Kvicke anfallaren Edi Sylisufaj målade efter en tilltrasslad situation. Comebackande Johan Lassagård stod för förspelet. Men i 66:e minuten återtog Trelleborg ledningen och höll sedan 2-1-resultatet matchtiden ut.
– Vi gjorde en okej defensiv insats. Vi jobbade hårt i våra positioner. Vi var lite slarviga i vårt eget spel, speciellt efter bollvinster. Edi gjorde mål och Zlatan gjorde också ett mål som tveksamt blev bortdömt för offside. Det var kul att Johan Lassagård spelade 90 minuter efter sin korsbandsskada, säger tränare Jonas Axeldal.

Detta var FFF:s första förlust i U21 superettan södra höst. FFF hade inför matchen tre raka segrar. I nästa U21-match väntar Helsingborg på hemmaplan. Matchen spelas på FAA den 24 september klockan 17.00.

E.N. 

Lassagård
2018-09-04

Vinnare i lördagens tipspromenad

Tack till alla er som besökte vår monter på Sparbanksdagen i lördags. Vinnare i tipspromenaden blev Roland Einarson med 9 rätt. Grattis!

Här nedan presenteras vinnarna samt rätt svar på frågorna. Stort grattis till er som vunnit, ni är välkomna till kontoret på Falcon Alkoholfri Arena för att hämta era priser.

1:a pris

Signerad matchboll + två biljetter

Roland Einarsson. 9 rätt

2:a pris (delat)

FFF-mössa eller mini-kit (valfritt) + två biljetter

Vanja Nilsson, Severin Bengtsson, Sigrid Åhlén, Rut Åhlén. 8 rätt

 

Fråga 1

På vilken plats ligger Falkenbergs FF i skrivande stund i maratontabellen för Superettan?

1. 5
X. 2 RÄTT
2. 8

Fråga 2

För vilken allsvensk klubb har Chisom Egbuchulam spelat?

1. BK Häcken RÄTT
X. Örebro SK
2. Kalmar FF

Fråga 3

David Svensson avslutade sin karriär i Falkenbergs FF 2017. Hur många seniormatcher kom David upp i totalt i den gul/vita tröjan?

1. 587
X. 617 RÄTT
2. 601

Fråga 4

Hur många spelare i dagens FFF-trupp kommer från de egna leden eller närområdet?

1. 10
X. 18
2. 14 RÄTT

Fråga 5

Hur många är idag aktiva som professionella utomlands eller spelar i allsvenskan/superettan och har något förflutet i FFF?

1. 15
X. 27 RÄTT
2. 20

Fråga 6

Johan Lassagård hjälper under tiden han gör rehab för sin korsbandsskada till som tränare för ett annat Falkenbergslag, vilket?

1. Skrea IF
X. IF Böljan
2. HåFF RÄTT

Fråga 7

Tobias Englund och Per Karlsson är två duktiga hantverkare (åtminstone vad de påstår själva) inom ett annat yrke, vilket?

1. Elektriker
X. Snickare RÄTT
2. Murare

Fråga 8

Hur många spelare som tidigare varit i Falkenbergs FF:s tipselitverksamhet spelar idag i Stafsinge, Ullared och Vinbergs seniorverksamhet?

1. 18
X. 22
2. 31 RÄTT

Fråga 9.

Mahmut Özens moderklubb heter?

1. Varbergs GIF
X. Stafsinge IF RÄTT
2. Falkenbergs FF

Fråga 10.

Hur många säsonger har Falkenbergs FF inom Svensk Elitfotboll sedan kvalet vanns mot Trollhättan inkl 2018

1. 15
X. 16 RÄTT
2. 17

Fråga 11.

Hur många gånger har Lars Eric Nilsson valts till ordförande i Falkenbergs FF?

1. 27 RÄTT
X. 24
2. 20

Fråga 12.

FFF:s målvaktstränare Björn Nordberg har flertalet säsonger bakom sig som allsvensk målvakt i Halmstads BK, men vilken är hans moderklubb?

1. IF Leikin
X. Halmstads BK
2. BK Start RÄTT

 2018-09-03

Blytung seger i Växjö!

Det svänger om Falkenbergs FF. Det kan ingen säga någonting om. 0-1 blev 2-1 och 2-1 blev 2-3. Efter 95 spännande minuter mot Öster kunde FFF kvittera ut tre poäng på Myresjöhus Arena. 
– Helt löjligt skön seger, som ytterbacken Tobias Englund uttrycker det.

De första 20 minuterna var Östers. Hemmalaget hade ett spelövertag och skapade några luriga lägen. Men försvaret med Hampus Nilsson som säker sista utpost stod pall för trycket. FFF, som startade på samma sätt som senast, jobbade sig sakta men säkert in i matchen. Sedan hände mycket på kort tid. Först nickade Tobias Karlsson en hörna i ribban och sedan tog Öster med hand i straffområdet. Kalle Söderström gick fram till straffpunkten. Straffen gick dock rakt på Robin Malmkvist i Öster-målet. FFF hängde inte läpp för det utan nätade istället två minuter senare. Och släkten är värst, som man brukar säga. Robin Östlind fick bollen till vänster i straffområdet och krutade därefter in bollen i bortre hörnet. Det var mittfältarens nionde mål för säsongen. Matchen var då en halvtimme gammal. Faktum är att FFF var ytterst nära att utöka sin ledning strax före paus. Anton Wede rann igenom och sköt ett skott som gick strax över.

I andra halvlek skulle det komma att bli en målexplosion. Under första kvarten vände Öster 0-1 till 2-1. Dragan Kapcevic sköt in 1-1 via en FFF-fot och Kapcevic lyfte även in 2-1 efter en tilltrasslad situation. Mellan målen hade Gulvitts anfallare Chisom Egbuchulam ett skott som tog klockrent i ribban. Efter de båda baklängesmålen knöt FFF:s spelare nävarna och kom tillbaka. Kalle Söderström tog revansch för straffmissen genom att skicka in 2-2 i högra hörnet från en position mitt inne i boxen. Passningen stod Robin Östlind för. Glädjen blev ännu större hos de tillresta supportrarna när FFF tog ledningen med 20 minuter kvar. Kalle Söderström kom förbi på kanten och slog en helt utsökt passning mot bortre stolpen. Christoffer Carlsson fick helt öppet mål och hade bara att sätta dit foten. En delikatess signerad en av matchens stora profiler. Kalle Söderström var inblandad i mycket denna kväll.

FFF bytte in Erik Pärsson och Zlatan Krizanovic under slutkvarten. Den förstnämnde hade chansen att punktera matchen, men Pärssons skott nekades av Malmkvist. FFF höll tätt under både den ordinarie tiden och de fem stopptidsminuterna. I 95:e minuten fick Öster en frispark och flyttade då in samtliga elva spelare i straffområdet. Men FFF rensade och fick sekunderna senare skrika ut sin glädje. En blytung trepoängare var säkrad. Laget vid havet behöll därmed avståndet neråt och knappade in två poäng på Helsingborg, som nu bara är en poäng före superettans målfarligaste lag. FFF har nu 46 poäng och 47 gjorda mål!

Text: E.N.
Foto: Robert Boman

Glädje i Växjö


Målglädje i Växjö
2018-09-03

Träning vecka 36

Så här ser FFF:s vecka ut:

Måndag:
19.00: Match borta mot Öster

Tisdag:
10.30: Träning
16.00: U21-match borta mot Trelleborg

Onsdag:
Ledigt

Torsdag:
10.30: Träning

Fredag:
10.30: Träning

Lördag:
10.30: Träning

Söndag:
Ledigt2018-09-02

Inför Öster Away: "De får inte lämnas obevakade"

Falkenbergs FF åker imorgon till Växjö i jakt på revansch mot Öster för hemmaförlusten i maj månad. Tabelltvåan vill också krympa avståndet till serieledande Helsingborg.
 – Vi tog en övertygande seger mot Degerfors senast och det syns att många spelare i mitt lag har bra form, säger FFF:s huvudtränare Hasse Eklund.


FFF tar med sig mycket positivt från 4-1-segern mot Degerfors, som knep en poäng mot toppkonkurrenten Helsingborg igår.
– Nu gäller det en svår bortamatch mot Öster och vi har haft många bra tempo-träningar inför denna match för att vara så väl förberedda som vi bara kan, säger Hasse Eklund.

Sjundeplacerade Öster har Stefan Karlsson och Oliver Silverholt avstängda.
– Öster kommer ha två avstängningar i backlinjen vilket betyder att deras backlinje inte kommer att vara samspelt. Det är något vi ska försöka att utnyttja i vårt anfallsspel, säger han.
Hasse Eklund vet också vad FFF behöver se upp med.
– De har två erfarna och rutinerade forwards som inte får lämnas obevakade, säger han.

Dominic Chatto och Mahmut Özen är långtidsskadade. Linus Andersson och Passi Prudence missar matchen på grund av lår- respektive fotproblem. Erik Pärsson är tillbaka efter avstängning och med i truppen som ska ta sig an Robin Östlinds forna lagkamrater. Då Chisom Egbuchulam gjorde hattrick senast är det hård konkurrens på anfallsfronten.
– Erik är tillbaka och i bra form vilket ökar mina taktiska verktyg inför matchen. Nyckeln blir att sätta deras backlinje i arbete med mycket djupledsspel och Erik och Chisom har tidigare visat att de kan spela ihop och sysselsätta en backlinje, säger Hasse Eklund.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic

Matchen drar i gång klockan 19.00 på Myresjöhus Arena. Allt stöd är viktigt för FFF i kampen om en topplacering!

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger/Robert Boman

Firande Degen


Chiiiisom måålFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)