2018-10-20

Inför toppmatchen: "Självförtroendet på topp"

Hemsidan har tagit tempen på huvudtränare Hasse Eklund inför söndagens glödheta toppmatch borta mot tabelltrean AFC Eskilstuna.

Han är mycket laddad inför matchen i Kents hemstad.
– Det ska bli kul att spela match igen efter uppehållet förra helgen. Vi vet om att vi är ett bra lag som ska möta ett annat lag i toppen så det är upplagt för ett spännande möte. Vi är ett bra bortalag så självförtroendet är på topp, säger Hasse Eklund.
Som alla känner till blir FFF klart för allsvenskan vid seger. Hur hanterar man då detta och undviker nerver?
– Vi ska ut och spela vår fotboll, då är vi som bäst. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi vet om att jobbar vi som ett lag så är vi väldigt svårslagna och har chansen till ett bra resultat.

FFF är ödmjuka inför uppgiften och vet mycket väl att det blir en AFC Eskilstuna nöt att knäcka, men laget ser självklart också stora möjligheter.
– Vi toppar bortatabellen och slog AFC i våras. Vi ska ha mera fart i våra omställningar än vanligt. Nu är det få omgångar kvar så det är bara att trycka på gaspedalen. Det gäller att jobba hårt så marginalerna faller ned på vår sida, säger Hasse Eklund.

FFF har åkt upp till Eskilstuna med 19 spelare och kommer att träna på matcharenan under kvällen.
– Både Tobias Karlsson (bruten tå) och John Björkengren (hjärnskakning) har lämnat klartecken till spel. Glädjande är att Hampus Svensson åter är med i truppen efter lång tids skadefrånvaro, säger FFF-tränaren.

Truppen består av följande manskap:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Hampus Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence.

Matchen på Tunavallen sparkas i gång klockan 15.00. Räkna med många gulvita på plats!

Eric Nilsson

Tibbe ny
2018-10-19

Träning A-trupp

V43

Träning 23/10 10.30-12.00 Kristineslätt

Träning 24/10 10.30-12.00 Kristineslätt

Träning 25/10 10.30-12.00 Kristineslätt

Match U21 25/10 17.00 Värnamo prel. FAA

Träning 27/10 10.30-12.00 FAA

Match 28/10 17.30 Värnamo FAA2018-10-18

Chisom Egbuchulam: ”Vi visar kärlek för varandra”

26-årige Chisom Egbuchulam är FFF:s bästa målskytt den här säsongen. Hemsidan har tagit ett snack med den nigerianske strikern om säsongen, söndagens toppmatch, fansens betydelse, sociala medier och mångas oförmåga att stava och uttala hans efternamn.

Vad tycker du om din säsong så här långt?
– Det har varit en bra säsong för mig hittills. Jag hoppas kunna avsluta den på ett bra sätt också.

Du har gjort elva mål i superettan i år. Vad säger du om det?
– Jag tackar Gud, mina tränare och mina lagkamrater för det. Utan dem hade jag inte klarat det.

Vilket är ditt favoritmål i FFF-tröjan?
– Jag säger mina två första mål eftersom jag hoppade in och gjorde två mål i min debut (hemma mot Frej).

Varför tror du att vi gör så bra ifrån sig i år?
– Därför att vi spelar för varandra. Vi visar mycket kärlek för varandra och är som en familj. Vi går in till varje match med massor av positivitet och engagemang.

Om vi vinner mot AFC Eskilstuna på söndag kvalificerar vi oss för allsvenskt spel. Hur tror du att det skulle vara?
– Det hade varit härligt om vi vann på söndag. Laget och supportrarna skulle bli väldigt glada och stolta om vi gick upp i högsta divisionen.

Vilka är dina tankar inför toppmatchen mot AFC Eskilstuna?
– Mina tankar går ut på att vi ska ta tre poäng. Vi förbereder oss på ett bra sätt på träning. Alla vet betydelsen av matchen och vi ska alla göra vårt bästa för att vinna den.

Gillar du livet i Falkenberg?
– Ja, jag är lycklig här. Vi gör bra ifrån oss och jag blir bra behandlad av ledningen, tränarna och lagkamraterna.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Vill du stanna?
– Jag har inte fattat något beslut kring det utan kommer att göra det efter säsongen. Mitt fokus ligger på att vinna serien och bli uppflyttad.

Du är något av lagets sociala medier-kung. Håller du med?
– Haha, det är sant. Sen jag kom till Falkenberg har många av mina fans börjat följa laget. Jag tycker att det är en bra sak för både mig och laget.

En del människor har problem med att stava och uttala ditt efternamn korrekt. Skrattar du åt det eller vill du lära dem att säga rätt?
– Haha! Det är ibland roligt att höra speakers uttala det. Men jag vet att de kommer att lära sig med tiden.

Du har tidigare spelat för BK Häcken. Hur vore det att spela i allsvenskan igen?
– Jättebra! Det vore en bra sak för laget och spelarna att vara i allsvenskan igen.

Supportrarna sjunger ofta ramsan ”Ahiiiya Chisom Egbuchulam”. Vad betyder FFF-fansen för dig?
– Fansen betyder mycket för mig. Jag uppskattar dem alla för kärleken och stödet de ger oss och jag lovar att vi ska avsluta säsongen bra och göra dem glada!

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman/Glenn T. Unger

Chisooom hattrick


Chiiiisom måål
2018-10-12

Träningsschema vecka 42

Så här ser A-truppens schema ut nästa vecka:

Måndag:
10.30: Träning på konstgräset i Vinberg

Tisdag:
10.30: Träning på konstgräset i Vinberg

Onsdag:
Ledigt

Torsdag:
10.30: Träning på konstgräset i Vinberg

Fredag:
Ledigt

Lördag:
Avresa till Eskilstuna och träning på matcharenan 18.00

Söndag:
15.00: Toppmatch borta mot AFC EskilstunaPer Per Karlsson
2018-10-12

90-årsfirande efter sista matchen

Falkenbergs FF fyller som bekant 90 år i år och det vill klubben självklart fira ihop med medlemmar, spelare, ledare, personal och funktionärer. Du som är medlem har nu chans att säkra din plats på klubbens 90-årsfirande.

Efter avslutningsmatchen hemma mot Gais den 10 november kommer det att bli jubileumsmingel och festligheter på Harrys med start klockan 19.30.

Man bjuds på en liten återblick, uppträdande av artisten Kristofer Greczula och ett härlig mingel med många glada gulvita anhängare. Kostnaden ligger på 350 kronor per person och då ingår mat i form av en medelhavstallrik samt FFF-kaka från Stålboms till kaffet. En förutsättning för anmälan är att man är medlem i Falkenbergs FF.

FFF räknar med mellan 300 och 400 gäster och då det finns ett begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Det blir även ett sent insläpp utan entré efter klockan 21.30 för supportrar.

– Vi hoppas på ett riktigt roligt och festligt jubileumsfirande och säsongsavslutning med mängder av gulvita glada själar, säger klubbchef Patrik Lundgren.

Anmälan ska ske via mail till patrik.lundgren@falkenbergsff.se eller via telefon till 0346-590 01 senast den 19 oktober.


2018-10-10

Ny förlust för U21

FFF:s U21-lag förlorade på onsdagskvällen borta mot Jönköpings Södra, som gick segrande ur striden med siffrorna 3-1. Gabriel Johanssons första U21-mål var ljuset i mörkret.

J-Södra var det bättre laget i första halvlek. Smålänningarna gjorde 1-0 efter 16 minuters spel och drygade sedan ut ledningen sex minuter före paus. 2-0 var också ställningen i halvtid. FFF jobbade sig tillbaka in i matchen i andra halvlek och fick kontakt genom sitt reduceringsmål med kvarten kvar av ordinarie tid. Det var Gabriel Johansson, som hoppade in och därmed fick spela med sin storebror Ludvig, som gjorde målet och det kom till efter en hörna.
– Plötsligt fanns bollen framför mig så det vara bara att vänta in den och sen klippa till. En riktigt skön känsla faktiskt. Det händer inte ofta som mittback, så man är tvungen att ta vara på chanserna, säger "Gabbe".

Tyvärr dödade J-Södra matchen med sitt 3-1-mål i 80:e minuten.
– Vi mötte spelskickliga J-Södra-spelare som vann rättvist. Vi kom inte åt dem i vårt presspel. Gabriels skott var det enda skottet på mål. Vi måste göra det bättre på alla positioner, säger tränare Jonas Axeldal.

FFF har nu tre vinster och tre förluster i U21 Superettan södra höst. Den 25 oktober klockan 17.00 spelas säsongsavslutningen hemma mot Värnamo.

FFF startade enligt följande:
Johan Brattberg - Johan Lassagård, Ludvig Johansson (K), Tobias Wahlberg, Osama Hassan - Rasmus Larsson, Hampus Svensson, Passi Prudence, Mergim Laci - Zlatan Krizanovc, Edi Sylisufaj
Avbytare: Rasmus Fridolf, Gabriel Johansson, Oskar Berggren

Text: E.N.
Foto: Robert Boman

Bratten
2018-10-07

Tung förlust i seriefinalen

Falkenbergs FF förlorade seriefinalen i Helsingborg. FFF stod inte för en av sina bättre insatser och föll med 0-1.

FFF inledde passivt och HIF tog tag i taktpinnen direkt. Efter en kvart tog hemmalaget också ledningen. 20-årige Max Svensson fick ett läge vid bortre stolpen och slog in bollen. FFF-försvaret hängde inte med i förflyttningen och missade i markeringen. Robin Östlind hade ett läge, men fick inte till avslutet. Mer skapade dessvärre inte FFF i den första halvleken. HIF hade chanser till ett andra mål, men antingen stod Hampus Nilsson i vägen eller så gick avslutet utanför.

I andra halvlek hade FFF ett större bollinnehav, dock utan att inledningsvis skapa några kvitteringschanser. HIF var inte lika giftiga som i första halvlek och satte inte FFF på lika stora prov som under de inledande 45 minuterna. Det fanns ett stort undantag: ett närskott från Andreas Landgren som Hampus Nilsson idioträddade. Det skulle dröja till de sista minuterna innan FFF var nära att kvittera. Först fick Chisom Egbuchulam ett friläge, som räddades till hörna av Kalle Joelsson. Och i 95:e minuten hade Kalle Söderström en farlig nick som räddades av Joelsson. FFF, som bytte in Enock Kwakwa, Mergim Laci och Zlatan Krizanovic under andra akten, var nära att fixa en poäng och behålla serieledningen, men misslyckades och föll med uddamålet. Nu väntar ett litet uppehåll. För FFF:s del gäller det att ladda om inför ännu ett toppmöte, det borta mot AFC Eskilstuna, och då stå för en bättre insats än i Skåne idag.

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger/Robert Boman

Chisom läge HIF


Kwaa HIF
2018-10-06

Nedflyttningsspöket skrämmer U19

U19-laget ligger för tillfället på jumboplats i U19 Allsvenskans nedflyttningsserie. Eftersom två lag åker ur, kan det bli tufft att klara sig kvar i U19 Allsvenskan södra.

Efter förra veckans 0-2-förlust mot bottenkollegan Örgryte IS var det idag något av en ödesmatch borta mot ett annat av bottenlagen, Gais. Tyvärr blev det ett riktigt bottennapp och storförlust med 5-0 efter 1-0 i halvlek. Så nu ska det riktigt mycket till om kontraktet ska räddas. Visserligen bara 3 poäng upp till Gais och Ängelholm, men klart sämre målskillnad. ÄFF har dessutom en match mindre spelad, så med 3 matcher kvar ser det ganska mörkt ut. Känslan är tyvärr att laget har svårt att hantera den uppkomna situationen och delvis underpresterat i de senaste matcherna. Men hoppet är som bekant det sista som överger en, så självklart ska det fightas hela vägen. Ängelholm hemma nästa lördag innebär förhoppningsvis en klart bättre prestation och då också ett klart bättre resultat.

U-19 NYHET
2018-10-06

Inför seriefinalen: "Gäller vara disciplinerad"

Imorgon väntar seriefinal mot HIF i Helsingborg och laget och supportrarna är laddade till tusen.

– Nu börjar slutet nalka sig och det är kul att vi är indragna i en seriefinal. Vi är ett bra bortalag och går med tillförsikt in i denna match med starkt självförtroende. Vi ska försöka spela vårt spel, men får acceptera att HIF kanske har mer boll än oss och att vi kommer att få ägna oss åt en hel del försvarsspel under matchen. Där gäller det att ha tålamod och att vara disciplinerad och inte bjuda på för mycket ytor för deras spelare att röra sig i, säger Hasse Eklund.

Han tror att FFF:s chans i matchen blir att anfalla med kvalitet när man får tag i bollen och utnyttja att spelarna är snabba och direkta i sitt spel.
– Vi har gjort mest mål i serien och vet om att vi alltid skapar målchanser på motståndaren. Nu hoppas jag att vi kan sätta deras andremålvakt mer på prov än de har råkat ut för i tidigare matcher via egen genombrottskraft eller med våra omställningar, säger huvudtränaren.

Dominic Chatto, Mahmut Özen och Linus Andersson är borta sedan tidigare. Anton Wede testas inför matchen och är uttagen i truppen.
– Läget i laget är bra och stämningen är god inför matchen. Vi har haft en del spelare som har testats tidigare under veckan, men samtliga har lämnat klartecken för spel och vi får se hur vi rent taktiskt formerar oss för att kunna vinna mot en svår och skicklig motståndare på bortaplan, säger Hasse Eklund.

Han är glad över stödet laget får på Olympia. YWP skickar iväg fyra supporterbussar och en del fans åker också ned på egen hand.
– Det är kul att det är stark uppslutning med supportrar som visar att de vill stötta oss och de kommer precis som oss få kämpa rejält mot HIF:s supportrar som är outstanding i serien med antal och röststyrka. Vi har dock tidigare visat att vi med små resurser kan skapa bra resultat och det är en styrka vi ska ta med oss in i matchen, säger FFF-tränaren.

FFF-truppen består av följande manskap:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence

Avspark sker klockan 17.30.

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger/Robert Boman

Chisom Erik


Vågen efter 2-0 J-Södra
2018-10-05

"Stoffe" förlänger: "Som ett bra årgångsvin"

FFF har idag förlängt kontraktet med Christoffer "Stoffe" Carlsson. Det nya avtalet gäller till och med 2021.

Christoffer Carlsson, som återvände till FFF 2014 efter en säsong i Hammarby, har gjort en riktigt bra säsong och bidragit med fyra mål och åtta assist. Bara Darijan Bojanic och Diego Montiel har stått för fler målgivande passningar i superettan i år. Mittfältaren är också den ende i FFF som startat samtliga 25 seriematcher 2018.

Nu står det klart att Falkenbergssonen blir FFF trogen. Han har idag undertecknat ett kontrakt som gör honom till FFF-spelare till och med 2021.
– Det känns som om "Stoffe" är som ett bra årgångsvin. Han blir bättre och bättre ju äldre han blir. Därför är vi mycket nöjda med att han spelar i Falkenbergs FF minst fram till och med 2021, säger sportchef Håkan Nilsson.

– Det känns såklart jättebra att förlänga. Jag trivs väldigt bra i klubben och det är väldigt roligt att spela i Falkenberg just nu, säger "Stoffe" själv.

E.N.

Stoffe 2021
2018-10-05

Träning A-trupp

V41

Måndag 8/10 10.30-12.00 Träning Kristineslätt

Onsdag 10/10 10.30-12.00 Träning Kristineslätt

Onsdag 10/10 18.00 U21 borta mot Jönköping

Torsdag 11/10 10.30-12.00 Träning Kristineslätt

Fredag 12/10 10.30-12.00 Träning Kristineslätt

 

 2018-10-03

Läget 2018 kontra 2013: "Fler matchvinnare"

2013 vann FFF som bekant superettan på 62 poäng. Med fem omgångar kvar har FFF, precis som för fem år sedan, ett utmärkt utgångsläge. Hasse Eklund ser både likheter och skillnader mellan 2013 och 2018 års trupp.

Efter 24 spelade omgångar 2013 hade FFF 16 vinster, fyra kryss och fyra förluster. Efter 24 spelade omgångar 2018 hade FFF 16 vinster, fyra kryss och fyra förluster. Så långt är säsongerna kusligt lika. Men i omgång 25 2013 förlorade FFF borta mot Gais. I samma omgång i år besegrade FFF Brage och gick upp på 55 poäng. Med andra ord ligger FFF tre poäng bättre till nu. Då (två poäng före Örebro) liksom nu (på samma poäng som Helsingborg) toppade FFF tabellen efter 25 omgångar.
– Jag förstår att denna liknelse är intressant, men för mig och laget handlar det bara om att försöka vinna nästa match, säger Hasse Eklund.
Han är väl medveten om att det är 15 poäng kvar att spela om. FFF tänker lägga ner ett hundraprocentigt jobb och fokus vid varje enskild match.
– Jag vet bara att tre poäng på söndag är en bra start om man vill gå upp, säger han.

Huvudtränaren jämför trupperna 2013 och 2018 så här:
– Den stora skillnaden är att det finns fler matchvinnare i årets trupp än i 2013:s. Då var poängen inte fördelad på så många olika spelare. I år har det även varit större rotation på startspelare i matcherna. 2013 fanns en tydligare centrallinje/stomme som spelade de flesta matcherna. Den slående likheten är att båda upplagorna älskar att jobba hårt och göra det svårt för motståndaren. Båda har samtidigt en stor offensivlusta att alltid gå för tre poäng, spela en anfallsglad fotboll och göra många mål, säger han.

2013 vann Victor Sköld superettans skytteliga på 20 gjorda mål, Niclas Eliasson vann assistligan med sina elva assist och Otto Martler höll nollan 14 gånger. I år har FFF som sagt ett mer utspritt målskytte. Chisom Egbuchulam toppar för närvarande den interna skytteligan på elva mål (vilket räcker till en tredjeplats i superettans skytteliga), tätt följd av Erik Pärsson på tio och Robin Östlind på nio. Christoffer Carlsson är trea i superettans assistliga med sina åtta målgivande passningar. Kalle Söderström och Robin Östlind ligger bara en assist efter ”Stoffe”. FFF har hållit nollan i nio matcher, varav Hampus Nilsson har startat i åtta av dem och Johan Brattberg i en.

Topp-fem i FFF:s skytteliga 2018:
1. Chisom Egbuchulam, elva
2. Erik Pärsson, tio
3. Robin Östlind, nio
4. Kalle Söderström, sex
5. John Björkengren, fem

Topp-fem i FFF:s assistliga 2018:
1. Christoffer Carlsson, åtta
2-3. Kalle Söderström & Robin Östlind, sju
4-5: Chisom Egbuchulam & Erik Pärsson, tre

Topp-fem i FFF:s varningsliga 2018:
1-2: Tobias Englund & Tobias Karlsson, fem
3. Enock Kwakwa, fyra (och ett rött)
4-6. Erik Pärsson, Mahmut Özen och Per Karlsson, tre

Flest startade matcher 2018:
1. Christoffer Carlsson, 25
2-4: Hampus Nilsson, Tobias Englund & Tobias Karlsson, 24
5: Kalle Söderström, 23

Text: E.N.
Foto: Robert Boman

FFF segerbild


2013 firarbilden


John drömmålFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)