2019-02-22

Degerfors på besök

Imorgon spelar FFF mot Degerfors i Svenska cupen. Gulvitt behöver få med sig en seger för att ha chans till avancemang.

– Degerfors är ett passningsskickligt lag. De förtjänade ett bättre resultat mot Malmö än förlust. Vi har fokus på vårt spel och att jobba hårt i försvaret. Det blir likt en allsvensk match med Degerfors bollinnehav, säger Hasse Eklund.

Positivt är att nyförvärvet Jacob Ericsson är frisk och redo att begå tävlingsdebut i FFF-tröjan. Även Mergim Laci, som haft benhinneinflammation, och Passi Prudence, som missade matchen mot Öster på grund av sjukdom, är tillbaka i matchtruppen. Ett minus är att Kalle Söderström har varit sjuk i veckan och missar matchen.

Nya duon Nsima Peter och Carl Johansson blir bättre och bättre men det är för tidigt för spel i denna match. Dominic Chatto och Mahmut Özen gör lättare fysisk träning och Hampus Svensson ska magnetröntga sitt knä.
– Skadeläget är tufft men det är några andra som får chansen att spela och jag hoppas att de tar den. Mot Öster var vi inte bra förrän i andra halvlek då vi var mer direkta i vårt spel och tog kampen i duellspelet. Nu måste vi vara med från början, säger Hasse Eklund.

Truppen:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Robin Östlind, Marcus Mathisen, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, Mergim Laci, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza (K), Passi Prudence, Rasmus Fridolf.

Avspark sker klockan 16.00 på Vinåvallen!

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger

Öster Edi
2019-02-22

Träning A-trupp

V09

Måndag träning 25/2 10.30-12.00 resp. 14.30-16.00 Kristineslätt

Tisdag träning 26/2 10.30-12.00 Vinberg. U21-match hemma mot IFK Göteborg 17.00.

Torsdag träning 28/2 10.30-12.00 Vinberg

Fredag träning 1/3 10.30-12.00 Vinberg

Lördag 2/3  match borta mot Malmö FF kl.16.002019-02-18

Dags att tacka Lars-Eric!

Efter 27 år som ordförande för Falkenbergs FF är det nu dags för vår mest framgångsrika ordförande genom tiderna att sluta.

Lars-Eric Nilsson meddelade valberedningen sin avgång i början på december och klubben vill nu bjuda in till en officiell avtackning timmarna innan årsmötet. Vi hälsar spelare, ledare, medlemmar, samarbetspartners med flera välkomna och det kommer att bjudas på kaffe, tårta och trevlig samvaro innan årsmötet som sedan börjar kl. 18.30 i klubbrummet. O.S.A. till tel 0706-48 52 81 eller david.svensson@falkenbergsff.se

Varmt välkommen!

Patrik Hannell, vice ordförande 

Patrik Lundgren, klubbchef

Lars-Eric avtackning
2019-02-17

Tung cupförlust mot Öster

FFF fick till en stark slutforcering men kvitteringen uteblev och Gulvitt föll tungt mot Öster, som vann med 2-1 i Vinberg.

Inget av lagen imponerande under första halvlek på ett dimmigt Vinåvallen. Få målchanser skapades, men ett mål blev det. I 32:a minuten hade David Johannesson lite flyt när han fri med Hampus Nilsson hade studsen med sig och fick in bollen. FFF stod för många felpassningar och hade svårt att få till det på den sista tredjedelen. Öster hade även en boll i stolpens utsida.

FFF startade andra halvlek helt okej och började att bli farligare framåt. Vid ett tillfälle fick Edi Sylisufaj bollen i straffområdet och fixade en straff, som han tyvärr sedan själv missade. Istället för 1-1 gjorde Öster 0-2. Ytterbacken Mattias Pavic stötte in bollen vid bortre stolpen sedan FFF fallerat i markeringsspelet.

FFF kom tillbaka och jobbade fram en reducering i 79:e minuten. Edi Sylisufaj, som tidigare lobbat över i bra läge, höll sig framme på en retur och sköt in bollen från nära håll. FFF tryckte på under de sista tio minuterna och var nära att få in en kvittering. Tobias Karlsson fick till en bra träff på ett inlägg på övertid, men Robin Malmkvist stod för en utmärkt räddning nere vid stolproten. Smålänningarna fick med sig tre poäng. För FFF blir det att ladda om och göra en bättre 90-minutersprestation mot Degerfors nästa helg.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman & Glenn T. Unger

Kalle S


Öster Edi
2019-02-16

Dags för cupen!

Klockan 15.00 imorgon är det dags för FFF:s första match i Svenska cupen! Öster står för motståndet på Vinåvallen.

– Kul att få ett avbrott i träningsspelandet och få lite tävlingsnerv. Det gör att försäsongen inte blir så lång. Jag märker på grabbarna att de har sett fram emot att spela matcher som gäller lite. Det är roligt att cupen kör i gång. Mötena med Öster, Degerfors och Malmö är bra matcher för oss, säger huvudtränare Hasse Eklund.
Han har självklart bra koll på sitt gamla lag.
– Det är en tuff motståndare, vilket är precis vad vi vill ha nu. Öster har mycket erfarenhet. De kommer garanterat att hålla till i toppen av superettan.

FFF har en seriös inställning till Svenska cupen.
– Vi vill gå så långt som möjligt. Sen får man vara realistisk och se att vi har Malmö som är den tuffaste motståndaren. Sen kan Degerfors och Öster överraska. Det viktigaste för oss är att vi får tre bra matcher. Allsvenskan är vårt viktigaste mål. Detta är ett led inför allsvenskan. Men när matchen drar i gång vill man såklart vinna den, säger Hasse Eklund.
Han tror att det publiken kommer att bjudas på offensiv och öppen fotboll.
– Båda lagen kommer att vilja gå framåt och sätta sin prägel på matchen. Det blir mer fart och fläkt än supertaktiskt. Vi vill skapa många målchanser och få en bra offensiv genom att ha en bra defensiv.

Skadeläget är dessvärre lite dystert. Endast tolv utespelare deltog fullt ut på dagens träning.
– Det är lite besvärande. Vi har lite magvirus och belastnings- och kontaktskador. "Stoffe" Carlsson har problem med en tå, Nsima Peter med en fot och Carl Johansson med en vad. Dominic Chatto, Mergim Laci och Mahmut Özen är borta sen innan. Hampus Svensson fick lite skadeproblem efter matchen mot Elfsborg. Och Passi Prudence och Jacob Ericsson är sjuka, säger Hasse Eklund.
Positivt är att Hampus Nilsson har tränat för fullt i veckan och är redo att vakta målet imorgon. Glädjande är också att även John Björkengren är redo för spel.

Truppen:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Marcus Mathisen, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza (K), Denis Kelmendi, Gabriel Johansson, Rasmus Fridolf.

Vi ses i Vinberg!

Text och foto: Eric Nilsson

Hasse cupen
2019-02-15

Träning A-trupp

V08

Måndag 18/2 10.30-12.00 resp 14.30-16.00 Kristineslätt

Tisdag 19/2 10.30-12.00 Vinberg tresp 14.30-16.00 Kristineslätt

Torsdag 21/2 10.30-12.00 Vinberg

Fredag 22/2 10.30-12.00 Vinberg

Lördag 23/2 16.00 Degerfors i Vinberg2019-02-09

0-1-förlust för purungt FFF

Ett väldigt ungt FFF förlorade med 0-1 mot Värnamo i Vinberg idag. På pluskontot: Vi fick se flera debutanter.

FFF startade enligt följande:
Johan Brattberg - Per Karlsson, Gabriel Johansson, Ludvig Johansson, Tobias Englund - Johan Lassagård, Passi Prudence, Anton Wede, Denis Kelmendi - Rasmus Fridolf, Tamas Berta

Tamas Berta, son till FFF-legendaren Peter Berta, fick därmed chansen att debutera. FFF hade svårt att komma till sin rätt i första halvlek och lyckades inte skapa särskilt mycket framåt. Sju minuter före paus tog Värnamo, som tidigare haft ett ribbskott, istället ledningen. Förre FFF-talangen Alfred Ajdarevics avslut utifrån överlistade gamle lagkamraten Johan Brattberg i FFF-målet. 0-1 var också ställningen i paus.

En kvart in i andra halvlek var det dags för ännu en debutant. Mohammad Ahmadi bytte då av Anton Wede. Och sedan var det ännu en U19-spelares tur att få chansen. Mostafa Kebbi kom in istället för Tamas Berta. Johan Brattberg stod för en fin reflexräddning med drygt tio minuter kvar. FFF rullade boll ganska bra, men framåt hade FFF det tufft även i andra halvlek. Några få chanser skakades fram, men ingen som resulterade i mål. Rasmus Fridolf var närmast med ett skott i stolpens utsida. Unga FFF föll med 0-1.

– Det var kul att se några av våra yngre förmågor i match och de gjorde alla en klart godkänd insats. Första halvlek var sämre från vår sida med dåligt bolltempo och passningskvalitet. Vi spelade upp oss i andra och kontrollerade matchen på egen planhalva och på mitten. Tyvärr fick vi inget riktigt tryck i vår offensiv. Tamas Berta och Rasmus Fridolf kämpade på längst framme i ovana roller och fick inte riktigt det understöd som jag hade förhoppningar om att vi skulle kunna hjälpa dem med, säger Hasse Eklund och tillägger:
– Värnamo hade mycket energi och bra passningsspel emellanåt och hade också de vassaste målchanserna. Det viktigaste är ändå att alla i truppen har fått spela match i helgen och vi har fått ett kvitto på vad vi behöver förbättra både som lag och indivividuellt spelare för spelare, säger han.

Nu laddar vi för Svenska cupen, som inleds nästa helg!

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger & Robert Boman

Värnamobild


Värnamo Bratt
2019-02-08

Fin insats i Borås

Falkenbergs FF stod för en fin insats mot Elfsborg i Borås och kunde ha avgjort matchen i andra halvlek. Matchen slutade 1-1.

Det var dock Elfsborg som började bäst. Redan efter åtta minuter gjorde Pawel Cibicki 1-0 till de gulsvarta. FFF ville haft frispark i situationen innan, men fick det inte. Istället kunde Cibicki friställas och rulla in bollen i nät. Elfsborg var nära att utöka ledningen med ett avslut som gick tätt utanför. FFF hade inledningsvis svårt att skapa målchanser men hade mycket boll och rullade ofta boll på ett bra sätt.

I andra halvlek lyckades FFF flytta fram positionerna något och sätta högre press på Elfsborg. Det resulterade i flera målchanser. När Anton Wede kom in istället för Christoffer Carlsson, som fått en smäll på foten, efter en timme skruvades gulvitts tempo upp ytterligare. Det var också Wede som låg bakom FFF:s kvittering. Mittfältaren gjorde det bra när han fick in bollen från höger. Edi Sylisufaj mötte bollen med pannan och hittade en lucka innanför närmsta stolpen.

Elfsborg skapade inte mycket av värde i andra halvlek. Johan Brattberg gjorde en bra räddning på ett närskott, annars skapade de föga. FFF var nära att göra 2-1 vid några tillfällen. Nyinkomne Passi Prudence blev ganska friställd men fick inte till avslutet och en annan inhoppare, Johan Lassagård, sköt utanför vänstra stolpen från bra position till höger. Det blev inget avgörande utan matchen slutade oavgjort. För FFF, som var riktigt piggt i andra halvlek, var det ett positivt formbesked efter den mindre bra andra halvleken mot ÖIS på Valhalla IP. Den nykomponerade backlinjen med Jacob Ericsson, Carl Johansson, Tobias Karlsson och kapten Tibor Brink Joza fungerade ypperligt.

– Mot ÖIS var det bra i 45 minuter och nu var det mer gediget sett över 90 minuter. Vi gör en bra match där vårt presspel var mer synkroniserat än tidigare och vi fick fler bollvinster mot en skicklig motståndare än vi fick exempelvis senast mot ÖIS. Det finns såklart vissa bitar kvar i försvarsspelet att jobba med, men idag var det mer elva spelare som jobbade tillsammans, säger Hasse Eklund och fortsätter:
– Offensivt körde vi fast lite mycket centralt i första halvlek och fick fler målchanser i andra halvlek när vårt kantspel blev bättre, men jag är ändå glad över att vårt bollinnehav var bättre än tidigare och att vi kontrollerade spelet i vissa perioder i matchen. Nästa vecka ska vi lägga in mer offensiv taktik i våra träningar och förhoppningen är att vi ska skapa fler målchanser, säger huvudtränaren.

Redan klockan 13.00 imorgon väntar ny match. Då kommer Tobias Englunds moderklubb Värnamo på besök till Vinberg.

Text och foto: Eric Nilsson


Edi mål Elfsborg


FFF Ellos
2019-02-08

Träning A-trupp

V07

Måndag 11/2 kl.10.30-12.00 Kristineslätt resp 14.30-16.00 Kristineslätt

Tisdag 12/2 kl.10.30-12.00 Vinberg

Torsdag den 14/2 kl.10.30-12.00 Vinberg resp 14.30-16.00 Kristineslätt

Lördag den 16/2 kl. 10.30-12.00 Vinberg

Söndag kl.15.00 Öster Svenska Cupen Vinberg2019-02-07

Inför dubbelmötet: "Gäller hålla koncentrationen"

Klockan 18.00 imorgon möter FFF Elfsborg i Borås och redan klockan 13.00 dagen efter väntar match mot Värnamo i Vinberg.

– Sista helgen där alla kan få match innan vi går in i cupspelet med tävlingsinslag. Askebrands lag är alltid bra på försäsongen och man får alltid ett kvitto på var man står i sina förberedelser. Matchen mot ÖIS var bra i 45 minuter innan vi tappade konceptet, säger Hasse Eklund och fortsätter:
– Nu blir det en tuffare motståndare och det gäller för oss att hålla koncentrationen i 90 minuter. Vi har jobbat vidare med vårt försvarsspel och det ska bli kul att se hur det står sig mot ett allsvenskt lag. Nästa vecka kommer FFF att börja jobba mer med sitt offensiva spel.
– Men jag förväntar mig ändå bättre rörlighet och djupledsspel mot Elfsborg än vad vi presterade i förra matchen, säger huvudtränaren.

Det blir liknande trupper till mötena med Elfsborg och Värnamo.
– Det gör att en del spelare får räkna med att dubblera lite båda dagarna. Tyvärr har vi fått lite skador som gör att vi får tänka om i hur spelarna ska matchas, säger Hasse Eklund.

Dominic Chatto, Mahmut Özen, Nsima Peter, John Björkengren och Mergim Laci missar matchen på grund av skador och Hampus Nilsson kommer inte till spel på grund av svullnader i bland annat två fingrar.

Så startar FFF mot Elfsborg på Borås Arena imorgon kväll:
Johan Brattberg - Tibor Brink Joza (K), Carl Johansson, Tobias Karlsson, Jacob Ericsson - Kalle Söderström, Hampus Svensson, Marcus Mathisen, Robin Östlind - Christoffer Carlsson, Edi Sylisufaj
Avbytare: Dennis Bengtsson, Ludvig Johansson, Johan Lassagård, Per Karlsson, Anton Wede, Tobias Englund, Passi Prudence

E.N.

Bild Öis


Öis Anton
2019-02-04

Patrik Hannell föreslås bli ny ordförande

Patrik Hannell föreslås bli ny ordförande i allsvenska Falkenbergs FF inför klubbens årsmöte den 28 februari. Valberedningen har arbetat med att ta fram en ny ordförande sedan Lars-Eric Nilsson i början på december meddelande att han efter 27 år bestämt sig för att sluta.

Patrik Hannell är 53 år gammal och Falkenbergare sedan barnsben med en plats i FFF:s styrelse sedan 2005. Han har ett stort engagemang i näringslivet genom sitt ägarbolag Hannells Holding som bland annat äger Falk Graphic, Pelly Butiksinredningar, outletkonceptet Campadre, hästanläggningen Hannell Dressage Stable och stjärnrestaurangen Gastrologik i Stockholm. Han är också ägare till ett fisksalteri i Örnsköldsvik med årlig produktion av 200 000 burkar surströmming vilket utgör 50 procent av världsmarknaden. Detta är också förklaringen till att FFF i många år spelade med loggan för varumärket Röda Ulven på sina matchtröjor.

Peter Nylander som är ordförande i Falkenbergs FF:s valberedning berättar att man snabbt enades om förslaget på efterträdare till Lars-Eric Nilsson.
- Kontinuitet är av tradition viktigt i Falkenbergs FF. Eftersom det finns en erfaren och uppskattad vice ordförande var det självklart för oss att tillfråga honom. Patrik Hannells erfarenhet av styrelsearbete i näringslivet är goda meriter som vi värderar högt. Hans stora närverk, sociala förmåga och ekonomiska kunskap är andra viktiga egenskaper som Falkenbergs FF kommer att få stor nytta av.

Patrik Hannell är mycket glad och hedrad över att vara på förslag som ny ordförande i Falkenbergs FF.

- Självklart ett spännande uppdrag som jag tar på ett mycket stort allvar. Jag kan föreningen väl och tycker att vi under de senaste åren utvecklats på ett mycket positivt sätt och verkligen har tagit för oss inom svensk fotboll. Det är också en skön känsla att Hallands enda allsvenska herrlag i fotboll numera kommer från Falkenberg, kommenterar Patrik Hannell med ett leende och fortsätter:

- Falkenberg är en mycket positiv och trevlig kommun med ett bra företagsklimat vilket är värdefullt när det gäller att både locka nya spelare och sponsorer. Ekonomin är en stor utmaning för oss men precis som vi numera vidgat vyerna när det gäller att se hela Halland som vårt fotbollsmässiga närområde både för spelare och publik gäller samma sak när vi bearbetar sponsorer. Min målsättning är att vi på sikt ska bli ett givet allsvenskt fotbollslag och jag tror att en rejäl satsning på klubbens ungdomsverksamhet är en av förutsättningarna för att klara detta, avslutar Patrik Hannell.

Valberedningens förslag till årsmötet 190228:

Patrik Hannell, ordförande
Jan Andersson
Jörgen Hallgren
Rolf Landholm
Bodil Möller
Heléne Stålbom
Magnus Wernersson

Niklas Korshag Nyval
Ulrika Winroth Nyval

Avböjt omval:
Lars-Eric Nilsson, ordförande
Peter Gunnarsson

Text: Falkenbergs FF Foto: Photochannell

Patrik Hannell - ny ordförande


Patrik Hannell - arenan bakom
2019-02-02

Förlust i Göteborg

FFF inkasserade i eftermiddag sin första förlust för försäsongen. ÖIS vann med 2-0 inför 702 åskådare på Valhalla IP.

Ställningen var 0-0 i halvtid i en match som präglades av fysiskt spel. FFF trillade stundtals boll bra i första halvlek och skapade flera målchanser som kunde ha resulterat. Bland annat var nya duon Marcus Mathisen och Jacob Ericsson och Robin Östlind nära att måla. Debuterande Nsima Peter utgick dessvärre med en fotledsstukning. Innan dess gjorde han det bra som stark bollmottagare. Edi Sylisufaj ersatte nyförvärvet på topp.

Andra halvlek började inte bra för FFF:s del. Efter en kvart gav Filip Almström Tähti ÖIS ledningen. Tio minuter senare utökade ÖIS ledningen till 2-0. David Engström förvaltade en straff som ex-FFF:aren Victor Sköld fixat. Fler mål blev det inte. ÖIS segrade med 2-0. FFF gjorde en bra första halvlek där man mycket väl kunde ha gjort både ett och två mål. Under andra akten var hemmalaget det bättre laget. För FFF är det bara att ladda om inför mötena med Elfsborg och Värnamo nästa vecka.

– Jag är nöjd med första halvlek. Då hade vi bra passningspel och bra försvarsspel med flera bollvinster. Tyvärr tappade vi slagstyrka när Nsima gick ut skadad innan paus. Efter paus hade vi andra forwardstyper, men lyckades inte sätta dem i arbete med passningar längs marken. Vi borde ha haft ledningen i paus, men med tanke på vår svaga andra halvlek får nog resultatet betraktas som rättvist. Vi får jobba vidare med att ha längre bra perioder i matcherna och inte tappa spelkonceptet när tröttheten sätter in, säger huvudtränare Hasse Eklund.

Text: E.N.
Foto: Anton Karlsson

Öis Anton


Robin Öis
2019-02-01

Inför ÖIS: Nsima Peter debuterar

Redan klockan 12.00 imorgon spelar FFF match borta mot superettan-laget Örgryte IS. Gulvitt jagar tredje raka försäsongsvinsten och vi får se vårt första nyförvärv inför 2019 debutera.

– Läget i truppen är bra och prestationen mot Mjällby var så pass bra att den ger en boost inför kommande matchen mot ÖIS. Vi vill även i denna match se att vi jobbar efter våra principer och gör vad vi kan för att få dem att funka. Alla friska spelare får följa med och jag tycker det är bra att vi håller ihop laget i en tuff träningsperiod med mycket matcher, säger Hasse Eklund.

Johan Brattberg kommer att vakta målet för tredje träningsmatchen i rad.
– Hampus Nilsson har haft lite irritation i ett knä och får vänta tills nästa vecka med match. Glädjande är att Nsima Peters fot är bättre, han gör debut imorgon, säger FFF:s huvudtränare.
Jacob Ericsson, som värvades från just Örgryte IS, kommer att spela från start mot sina gamla lagkamrater.

FFF startar enligt följande på Valhalla IP:
Johan Brattberg - Per Karlsson, Tibor Brink Joza (K), Carl Johansson, Jacob Ericsson - Kalle Söderström, Marcus Mathisen, John Björkengren, Robin Östlind - Christoffer Carlsson, Nsima Peter
Avbytare: Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Hampus Svensson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Anton Wede, Tobias Englund

Text: E.N.
Foto: Glenn T. Unger

Nsima Peter
2019-02-01

Träning A-trupp

V06

Måndag 4/2 kl.10.30-12.00 träning Kristineslätt samt 14.30-16.00

Tisdag 5/2 kl.10.30-12.00 träning Vinberg samt 14.30-16.00 Kristineslätt

Torsdag 7/2 kl.10.30-12.00 träning Vinberg samt 14.30-16.00 Kristineslätt

Fredag 8/2 kl.18.00 match mot Elfsborg i Borås

Lördag 9/2 kl.13.00 match mot Värnamo i Vinberg


Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)