2017-11-17

Amin lämnar + tränartrio förlänger

Amin Nazari lämnar FFF efter två säsonger. Samtidigt meddelar FFF att man förlängt kontrakten med en tränartrio.

Amin Nazari kom till Falkenbergs FF från Malmö FF inför 2016 års säsong. Under första säsongen startade han i 20 matcher i allsvenskan och hoppade in i tre. Han bidrog då med två mål och tre assist. I år har han kämpat med en svårläkt knäskada. Han deltog i 16 matcher (varav tio från start) i superettan och gjorde ett mål (borta mot Åtvidaberg). Nu lämnar han FFF.

– Falkenbergs FF och Amin Nazari har idag beslutat att det inte blir någon fortsättning i FFF 2018. FFF tackar Amin för dessa två åren där han skadefri har bevisat att han är en fotbollsspelare på absolut elitnivå i svensk fotboll och är en person vi kommer att sakna både på och vid sidan av plan, säger sportchef Håkan Nilsson.

FFF kan också meddela att avtalen med tränarna Hans Eklund, Jonas Axeldal och Björn Nordberg förlängts över 2018.
– Falkenbergs FF tycker att kontinuitet är en viktig framgångsfaktor för vår förening, därför är vi nöjda med att vi kan fortsätta med vår tränarkonstellation även under 2018, säger Håkan Nilsson.

E.N.

Aminöis


Hasse2016
2017-11-17

Träning A-trupp

V47

Måndag 20/11 kl.10.30 Kristineslätt

Tisdag   21/11 kl.10.30 Kristineslätt2017-11-14

Ännu en trotjänare tackar för sig

Ytterligare en hjälte tackar för sig. Daniel Johansson lämnar Falkenbergs FF efter nio år. – Jag har haft en fantastiskt rolig tid, säger mittbacksklippan.

Daniel Johansson kom till FFF från HBK inför 2009 års säsong. Sedan dess har det blivit 280 A-lagsmatcher och åtta mål. Nu väljer han att lämna klubben. Daniel berättar själv varför:
– Efter en tids noga övervägande har jag i veckan meddelat klubben att jag inte kommer att förlänga mitt kontrakt inför 2018. Inget lätt beslut när det varit ens vardag i så många år, men ihållande och återkommande skador har börjat göra sig tillkänna alltför mycket under de senaste dryga två åren nu; jag har inte kunnat spela, träna och framförallt känna att jag utvecklas som fotbollsspelare som jag vill kunna göra och då känner jag att det är dags.

– Jag har haft en fantastiskt rolig tid och är oerhört stolt över att ha varit en del i klubbens mest framgångsrika år i historien och resan till att på allvar etablera sig bland eliten inom svensk fotboll. Att samtidigt göra det för klubben från staden man är uppväxt i har onekligen varit en extra krydda i det hela. Att se hur intresse och stöd successivt ökat med framgångarna har varit en riktigt häftig upplevelse! Från snudd på katastrof och degradering i kvalet mot BK Forward 2012 till att två år senare ha klarat sig kvar i allsvenskan med till stora delar liknande spelartrupp är egentligen helt osannolikt när man tittar tillbaks på det.

– Så ett stort, stort tack till alla spelare, ledare, personal, sponsorer och andra involverade runt klubben och inte minst alla supportrar som bidragit med ett otroligt stöd genom åren! Evigt tacksam och bortskämd med minnen och vänskaper för livet. Nu ses vi istället på läktaren och hjälper FFF tillbaks upp i allsvenskan igen! säger Daniel Johansson.

Vilka är dina bästa minnen?
– Definitivt de två åren 2013 och 2014 med serieseger i superettan och klubbens första allsvenska säsong någonsin. Vi hade enormt kul både på och utanför plan och motbevisade så många av fotbollssveriges så kallade experter flera gånger om. En efter en fick de till slut alla ta oss på allvar. Det var faktiskt likadant båda åren; 2013 tog det väldigt lång tid innan det till slut tippades att vi skulle hålla ut hela vägen och 2014 vet jag inte om man har sett ett lika nederlagstippat lag i allsvenskan som vi var. Det förekom väl till och med helt seriöst snack om att vi inte skulle ta en enda poäng.

– Ska man gå in på ett mer specifikt tillfälle är det slutsignalen när det stod klart att vi vunnit superettan och hela Falkenberg bröt ut i en enda stor fest. Helt oförglömligt! Man gick med ett leende på läpparna i säkert en vecka efteråt. Vi åkte på ett tidigt baklängesmål efter att jag hört ett tydligt skånskt rop strax bakifrån på defensiv hörna. Jag var helt säker på att det var Otto Martler som var på väg att fånga in bollen så jag duckade (komplimang till Otto, visar att jag litade totalt blint på honom!), men det visade sig vara någon spelare i Ängelholm som skrikit i gröten bakom och hörnan gick istället rakt in i mål. Vi hade dock ett så pass stort självförtroende i vårt spel vid den punkten av säsongen så vi i princip visste att vi skulle lösa det ändå. 80 minuter och fyra mål senare var det också mycket riktigt guldhattarna på.

Hur ser du på din framtid?
– Fotbollsmässigt får jag väl känna efter lite hur jag gör och framförallt hur kroppen känns. Jag har läst ett antal fristående kurser vid sidan om under fotbollskarriären och har hela tiden haft inställningen att så småningom börja studera på allvar när jag väl kan lägga all energi på det istället för att det bara blir halvdant både med fotbollen och studerandet. Så det kommer att bli huvudfokus, förmodligen en civilingenjörsutbildning som det ser ut nu. Jag har även varit involverad en hel del i uppstarten av ett företag inom bostadsutveckling så där kommer jag absolut också att fortsätta vara med på ett hörn. Så stora skadeproblem i kombination med en civil karriär som lockar mer och mer är väl en bra sammanfattning på mitt beslut kan man säga, säger "Danne".

Sportchef Håkan Nilsson kommenterar:
– 2009 skrev Daniel som den förste och hitintills ende spelaren på ett tvåårskontrakt hemma i mitt ”trivselrum”. I nio år har han tillfört Falkenbergs FF otroligt mycket både på och sidan vid plan. Med sin spelförståelse, sitt lugn och klokhet så har han varit en av de första våra tränare satt upp på laguppställningen då han varit skadefri. Daniel har varit en av de absolut viktigaste spelarna under vår hitintills största framgångsperiod. Tyvärr har de två senaste åren förstörts av skador och därför har Daniel beslutat sig för att tacka för sig och gå vidare med sin karriär. FFF vill tacka Daniel för många oförglömliga insatser i den gulvita dressen och önska honom stort lycka till. Han är alltid välkommen till ”trivselrummet” även om det inte blir något mer kontraktsskrivande.

Samtidigt står det klart att ghananen Richard Donkor inte får förnyat kontrakt av FFF. Han bidrog med tre mål och tre assist under sin säsong i Gulvitt och gjorde FFF:s första mål på Falcon Alkoholfri Arena. FFF vill passa på att tacka Donkor för hans insatser.

Eric Nilsson

DanneGefle
2017-11-13

Träning A-trupp

V 46

Måndag 13/11 kl.10.30 Kristineslätt

Tisdag 14/11 kl.10.30 Kristineslätt

Torsdag 16/11 kl.10.30 Kristineslätt

Fredag  17/11 kl.10.30 Kristineslätt2017-11-06

Veckans schema

Stefan Rodevåg är avtackad och säsongen är slut. Men träningen fortsätter ett tag till. Så här ser veckans schema ut för A-laget:

Måndag
10.30: Träning

Tisdag
10.30: Träning

Onsdag
Ledigt

Torsdag
10.30: Träning

Fredag
10.30: Träning

Lördag
Ledigt

Söndag
Ledigt

Rodemål
2017-11-06

Vinnare 50/50 lotten 4 november

I lördags spelade vi sista matchen för året mot IK Frej Täby hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

I samband med matchen var det en glad vinnare som gick hem 9400 kr rikare. Vinstnumret var 12847.

Vi säger stort grattis till vinnaren och tackar er alla som köper lotter i samband med våra matcher.

FemtiFemi2017
2017-11-04

Vacker seger och ännu vackrare hyllning

FFF tog en komfortabel seger med 3-1 hemma mot Frej. Segern satt fint. Men hyllningen av Stefan Rodevåg var ännu finare.

FFF tog tag i taktpinnen från start. Efter 13 minuter var Enock Kwakwa ytterst nära att ge FFF ledningen. Skottet smet dock strax utanför. I 25:e minuten forcerade Per Karlsson in en hörna via ribban. Det var "Pärlans" andra mål på två matcher. Fem minuter senare sköt en friställd Viktor Götesson in 2-0. Det var anfallarens tionde mål för säsongen. Den fina passningen stod Christoffer Carlsson för. FFF höll undan till paus. Men det var på håret. Strax före paus fick Frej straff sedan Tobias Englund tagit med hand. Men Hampus Nilsson räddade Franco Karroums straff.

Fem minuter in i andra halvlek utökade John Björkengren ledningen till 3-0. Assisten stod Per Karlsson för. I 65:e minuten byttes PassI Prudence in istället för Edi Sylisufaj. Fem minuter senare kom Amin Nazari in istället för John Björkengren. Med en kvart kvar hände det som alla väntat på; Stefan Rodevåg klev in i handlingen. Målskytten Viktor Götesson gick ut. "Rode" skapade direkt en farlig målchans och var sedan nära flera gånger om.

I 87:e minuten reducerade Frej efter en hörna. När Farouk Nehdi till slut blåste av kunde FFF fira fjärdeplatsen. Stefan Rodevåg hyllades framför hemmaklacken, som skanderat hans namn under stora delar av matchen. En tårögd "Rode" gjorde vågen med klacken för sista gången i karriären.
– Det var känslosamt. Jag är väldigt nöjd, säger Rodevåg.

E.N.

Rode sista


Rodemål
2017-11-03

Inför Rodevågs avsked: "Vi vill bli fyra"

FFF ställs imorgon mot Frej i säsongens sista match. Det blir också Stefan Rodevågs avskedsföreställning. – Jag hoppas att det blir ett inhopp, säger "Rode".

FFF innehar fjärdeplatsen. Blir vi fyra blir det vår näst bästa placering i superettan någonsin.
– Det är en morot som triggar oss. Vi vill bli fyra och ta tre poäng i årets sista match, säger Hasse Eklund.
Mycket handlar givetvis om Stefan Rodevåg, som är med i FFF:s trupp för sista gången. Han har en känning i låret men siktar på att göra ett inhopp.
– Stefan har haft en fantastisk karriär. Han är en fantastisk spelare och en fantastisk människa. Det har varit jätteroligt att jobba med Stefan. Han verkar inte kunna starta imorgon, men jag hoppas verkligen att han kan hoppa in, säger FFF:s huvudtränare.

FFF har Mahmut Özen avstängd och kommer därmed att göra minst en förändring i startelvan. Dessutom är Christoffer Carlsson tillbaka i truppen efter att ha varit avstängd i segermatchen mot Syrianska i söndags. Dominic Chatto är fortfarande borta på grund av skada. Johan Lassagård och Zlatan Krizanovic är borta sedan tidigare.
– Vi tar ut de elva som vi känner är bäst för dagen och kan ge 100 procent för Falkenberg, säger Hasse Eklund.

Hasse Eklund har tagit ut följande trupp i årets sista match hemma på Falcon Alkoholfri Arena:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Daniel Johansson, David Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Amin Nazari, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Edi Sylisufaj, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor.

Avspark sker klockan 16.00 och dömer gör Farouk Nehdi. Slut nu upp och ge ikonen Stefan Rodevåg den hyllning han förtjänar!

E.N.

Rodevåg skumpa 2013
2017-11-03

Träning A-trupp

V45

Måndag 6/11 10.30 Kristineslätt

Tisdag   7/11 10.30 Kristineslätt

Torsdag  9/11 10.30 Kristineslätt

Fredag   10/11 10.30 Kristineslätt2017-11-02

En stor hjälte tar farväl

Under drygt elva säsonger har Stefan Rodevåg varit Falkenbergs FF trogen - och varit oerhört viktig både på och utanför plan. Nu står det klart att denna säsong blir legendarens sista. – Jag är stolt över att ha fått spela för klubben så pass länge som jag har gjort, säger ”Rode”.

Den notoriske målskytten har varit med om mycket sedan han kom på lån från Kalmar FF hösten 2004 och sköt kvar FFF i superettan. Bortsett från två säsonger i Örebro SK 2007-2008 har han tillhört FFF och då också många gånger toppen av seriens skytteliga. År 2006 krutade han in 17 mål och delade segern i superettans skytteliga med Olof Guterstam.
– Det är många minnen man tar med sig härifrån. Bästa minnet är när vi gick upp i allsvenskan. Det var ingen som trodde det på förhand. Det var en mäktig upplevelse. Det var också fantastiskt med tre år i allsvenskan. Det hade jag kanske inte trott när jag kom tillbaka efter Örebrotiden, säger Stefan Rodevåg.

Måltjuven har bjudit på många läckra och viktiga mål genom åren. Vi minns såklart van Basten-målet mot Häcken 2015 och det livsviktiga målet i bortaderbyt mot HBK samma år men också 4-2-målet mot Ängelholm 2013 som säkrade avancemanget till allsvenskan och det gudomliga volleymålet mot Vasalund 2009.
Det har totalt blivit 393 A-lagsmatcher för FFF och 148 mål.
– Det ska man vara stolt över. FFF har betytt väldigt mycket under åren och varit en stor del av mitt liv, säger 37-åringen.
Nu står det klart att han slutar i FFF efter säsongen.
– Det känns lite konstigt givetvis, men ganska naturligt ändå. Det kändes väntat att det skulle bli så här.
Han har en liten känning i låret men hoppas kunna spela i avslutningsmatchen mot Frej på lördag.
– Det hoppas jag verkligen kunna mäkta med. Jag vet inte om jag får spela, men får jag det så tror jag att det blir känslosamt.
Stefan Rodevåg berättar att det lutar åt att han lägger av helt.
– Det är väl egentligen för tidigt att svara på, men det känns som att fotbollskarriären är över.

Veteranen vet inte riktigt vad han ska göra i framtiden.
– Att bli kvar i FFF i någon form är ett önsketänkande, men det kanske inte finns en möjlighet till det just nu. Det har funnits lite tankar på att bli tränare, men det är ett speciellt yrke och ska man bli huvudtränare måste man flytta runt. Men jag utesluter det inte, säger ”Rode”, som ser ut att bli kvar i Falkenberg där familjen är rotad.
Den Polly-älskande publikfavoriten har en hälsning till fansen som har sjungit den unika Rodevåg-ramsan i över ett decennium:
– Jag vill rikta ett stort tack till fansen - för allt. De har stöttat oss i vått och torrt. Man har ju varit med på resan där supporterkulturen har blivit större och större. Det har varit kul att följa fansen både hemma och borta, säger klubbikonen.

Vi är många som kommer att sakna Stefan Rodevåg. En av dessa är sportchef Håkan Nilsson.
– En av få tråkiga saker inom fotbollen är alla avsked av spelare, tränare och ledare som ofta sker efter varje säsongslut. Spelare i vår Tipselitverksamhet får inte plats i vår A-trupp, tränare och A-truppspelare försvinner eller får inte förlängda kontrakt. Alla samtal är svåra men vissa är gigantiskt mycket svårare; att avsluta med Stefan hör definitivt till ett av de svårare under min tid som sportchef i FFF. Vad Stefan betytt på plan och den saknaden överlåter jag till andra att skriva och berätta om, hans statistik talar sitt tydliga språk, säger Nilsson och fortsätter:
– Det Stefan betytt vid sidan av plan är för mig betydligt svårare att ersätta. Stefans lojalitet mot klubben; att alltid på sitt lågmälda sätt uppmuntra sina medspelare trots att han själv varit avbytare, hans uppriktighet om tränare och medspelare i samtal med honom, hans humor och practical jokes - vilka inte minst jag varit utsatt för - kommer nog inte gå att ersätta. FFF har idéer och tankar om en fortsatt framtid i vår organisation, men framtill detta kan ske: Stort tack Stefan för det du har presterat i Falkenbergs FF.
Håkan Nilsson tillägger:
– Då det finns tre unga gentlemän med efternamnet Rodevåg är jag helt säker på att detta namn inom en inte alltför lång framtid åter kommer att finnas i en laguppställning för FFF.

Klubbchef Patrik Lundgren:
– Jag kan bara fylla i det Håkan säger om Stefan. Jag fick dessutom äran att spela en hel del matcher med Stefan. Det är en fantastiskt klok spelare och en fantastisk personlighet som har varit perfekt för FFF. Jag vill passa på att från hela FFF:s vägnar rikta ett stort tack till Stefan och ett varmt lycka till i framtiden!

Eric Nilsson

Rodevåg skumpa 2013


Rooode!Falkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)