2017-12-12

"Tobbe" klar för två nya år

Ytterligare en pusselbit är på plats. Tobias Karlsson är precis som Per Karlsson klar för två nya år i FFF.

– Vi är mycket nöjda med att Tobias fortsätter i Falkenbergs FF. Alla vet hur viktig en frisk och skadefri - och det är han nu - Tobias är för Falkenbergs FF. Det har han bevisat. Det är en ledare både på och utanför plan som vi kommer att ha mycket nytta av i vår målsättning att komma tillbaka till vår högsta serie, säger sportchef Håkan Nilsson.

Den 28-årige mittbacken, som spelat i FFF sedan 2011, själv är mycket belåten.
– Det känns grymt, ambitionen har hela tiden varit att förlänga. Jag kan ärligt säga att jag i somras var lite orolig över min framtid som fotbollsspelare. När min häl sen började samarbeta så var jag nästan gråtfärdig av lycka efter varje träning när inte smärtan gjorde sig påmind, säger Tobias Karlsson.

Han har höga framtidsmål och tror på sitt FFF:
– Min ambition är att spela i allsvenskan och vi har alla förutsättningar för att göra en liknande resa som 2013, säger "Tobbe".

E.N. 

TobbeChif
2017-12-12

Välkommen på glöggmingel!

Måndagen den 18 december kl 17.00 på Falcon Alkoholfri Arena bjuder vi in till glöggmingel. Vi ska ha bland annat intervju med vår tränare Hasse Eklund inför 2018.

Vi bjuder nu in medlemmar, sponsorer, supportrar till ett timsla°ngt glo¨gg- mingel som en trevlig avslutning pa° sa¨songen.

Vi lovar ocksa° att bjuda pa° en ma°lkavalkad fra°n FFF-TV med flera av va°ra riktigt fina ma°l fra°n a°ret som gott. Ingen go¨r sa° ma°nga snygga ma°l som spelare fra°n laget vid havet.

Vi bjuder pa° glo¨gg och pepparkakor och hoppas att det blir riktigt tra°ngt och gemytligt.

Varmt va¨lkomna!

Glögg -NY
2017-12-11

"Pärlan" förlänger: "Väldigt kul"

Lojale allroundspelaren Per Karlsson, 28, stannar i Falkenbergs FF.

FFF har idag kommit överens med Per Karlsson om att förlänga hans kontrakt med två år.
– Vi är mycket nöjda med att Per vill fortsätta sin satsning i FFF. Per tillför väldigt mycket som spelare och person både på och vid sidan av planen och ger alltid 100 procent vid både träning och match, säger sportchef Håkan Nilsson.

"Pärlan" kom till FFF från Tvååker inför 2013 års succésäsong och har hunnit göra 124 A-lagsmatcher och sju mål i den gulvita tröjan.
– Det känns väldigt kul att förlänga med Falkenberg och inspirerande att bygga vidare på det vi började på den här säsongen. Det känns som att vi har något riktigt bra på gång, säger Per Karlsson.

E.N.

perrr


Per Karlsson
2017-12-07

Säsongskort 2018

Nu närmar sig 2017 sitt slut och vi blickar mot 2018 och en ny spännande säsong. Vi riktar ett stort tack till er som haft säsongskort hos oss under 2017 och vill nu ge er förtur till att förnya det inför 2018.

Fredagen den 8 december klockan 10.00 öppnar vi upp för förnyelse av årskort. Sen finns möjligheten fram till den 31 januari att förnya ditt årskort.

För er som tidigare inte haft säsongskort men vill skaffa inför 2018 är ni varmt välkomna att höra av er till oss via linus.folkesson@falkenbergsff.se eller välkommen in till vårt kontor vardagar mellan 12.00 – 15.00. (Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).

Priser 2018
                                                 Medlem         Icke medlem

 • Sittplats                         2400 kr          2600 kr
 • Sittplats ungdom           1200 kr          1400 kr
 • Ståplats                         1200 kr          1400 kr
 • Ståplats ungdom            600 kr            800 kr

December erbjudande (till och med 31 december)

 • Ståplats 900 kr
 • Ståplats ungdom 500 kr
 • Sittplats Samma belopp som 2017

Ungdom - 0-18 år

Såhär gör du för att förnya ditt årskort.

Maila till linus.folkesson@falkenbergsff.se nedan uppgifter eller besök oss på kontoret vardagar mellan 12.00 – 15.00. (Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).

 • Namn
 • Efternamn
 • Mailadress
 • Mobil
 • Sektion
 • Rad
 • Plats

Vanliga frågor

När börjar förlängningen av säsongskort?

• Förlängning av säsongskort pågår 8 dec till 31 januari
• Nyförsäljning av säsongskort börjar 13 december

Var förlänger jag mitt säsongskort?
Du förlänger ditt säsongkort genom att maila till linus.folkesson@falkenbergsff.se nedan uppgifter eller besök oss på kontoret vardagar mellan 12.00 – 15.00. (Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).

Hur betalar jag mitt säsongskort?
Genom att betala in på BG 722-0379 och märk med ditt namn och plats eller kom in till oss på kontoret och betala med betalkort.

Är säsongskortet personligt?
Nej, säsongskortet är inte personligt. Får du förhinder att gå på en match får du gärna överlåta det till någon annan.

När får jag mitt säsongskort?
Säsongskorten till Superettan blir klara för att hämtas i mars månad på kontoret.

Jag har ytterligare frågor angående säsongskort, vart vänder jag mig?
Kontakta oss på linus.folkesson@falkenbergsff.se eller besök oss på kontoret.2017-12-07

A-lagskontrakt till trio: "Känns underbart"

Tre talangfulla ungdomar har fått A-lagskontrakt.

Osama Hassan, 18, Mergim Laci, 19, och Rasmus Larsson, 19, kommer från FFF:s Tipselitverksamhet och tillhör från och med nu A-laget. Alla har skrivit ettårskontrakt.
– Osama är en vänsterback som även kan spela mittback. Han är snabb och duktig en mot en. Mergim är yttermittfältare, alternativt forward. Han har bra teknik och är duktig en mot en offensivt. Rasmus är också yttermittfältare, alternativt forward. Han har bra speed och bra passningsfot, säger sportchef Håkan Nilsson.

Mergim Laci är mycket nöjd över att ha signerat sitt första A-lagskontrakt.
– Det känns väldigt bra, ett kvitto på att man gjort en bra säsong, säger han.
Osama Hassan och Rasmus Larsson är också själaglada.
– Det känns underbart att få en sådan chans och kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Osama Hassan.
– Jag blev självklart jätteglad när jag fick veta att jag skulle få A-lagskontrakt. Kul att bli belönad efter allt hårt jobb, säger Rasmus Larsson.

E.N.

Laci


Osama Hassan


Rasmus Larsson
2017-12-05

Fyra FFF:are i P17-landslaget: "Väldigt bra"

Det blir hela fyra FFF-spelare på P17-landslagets läger på Bosön 7-10 december. Först blev Gabriel Johansson, Carl Martinsson och Edi Sylisufaj uttagna. På grund av återbud har nu även Rasmus Fridolf kallats in. – Att FFF har med fyra spelare bevisar att klubben har en väldigt bra ungdomssida, säger Edi Sylisufaj.

Rasmus Fridolf är stolt över att vara uttagen.
– Det är kul att komma med i landslaget. Jag har varit med flera gånger förr, men senast var jag reserv och denna gång kom jag med till slut. Det är alltid roligt att uppmärksammas efter allt slit man lagt ner på fotbollen. Det är ett tecken på att man gjort en bra säsong, säger han.
I maj i år bytte Rasmus Fridolf Ullared mot FFF.
– Säsongen har varit bra. Det blev en svår omställning att byta lag och komma in och spela med nya spelare i ett nytt spelsystem. Det tog ett tag att komma in i det. Men jag känner många av grabbarna i laget, så det känns bra att vara i FFF. Min utveckling har gått framåt sedan jag kom till FFF, säger mittfältaren.
Hans pappa Jörgen spelade för FFF på 90-talet. Sonen Rasmus mål är att också nå FFF:s A-lag.
– Det är speciellt att spela i samma klubb som pappa. Jag vet att han var en duktig fotbollsspelare. Jag hoppas att jag får det lika bra i FFF som han hade det. Det är en bra förening.
Hans mål med lägret på Bosön?
– Att ta in allt som händer där - träningar, teorier med mera - och utvecklas och göra mitt bästa för att sedan kunna få vara med på landskamper, säger Rasmus Fridolf.

Gabriel Johansson har också att brås på. Hans pappa Roger ”Senan” Johansson var en stor profil i FFF på 80- och 90-talet och var under en period även lagkapten. ”Gabbes” storebror Ludvig tillhör för närvarande Gulvitts A-lag.
– Det hade varit kul att ha samma roll som pappa i framtiden, men målet är att gå steget längre. Det hade även varit roligt att spela i A-laget med brorsan. Jag har spelat lite med honom i U21 och U19, säger talangen.
Han ser fram emot landslagslägret, som startar i övermorgon.
– Jag tycker att det känns bra! Det ska bli kul och lärorikt att möta duktiga spelare i samma ålder. Målet med lägret är att visa upp mig på bästa sätt.
Han deltog på sitt första landslagsläger på Bosön i somras.
– Jag lärde mig att om man verkligen vill lyckas så måste man jobba hårt. Det finns otroligt många duktiga spelare i samma ålder som mig och bara på samma position är konkurrensen väldigt hög, säger Gabriel Johansson, som går på fotbollsgymnasium.
Mittbacken har gjort en fin resa under säsongen.
– Jag har gjort en rätt bra säsong. Jag började i U17 men blev senare uppflyttad till U19 och har även fått spela en del med U21. Jag har fått bra träningar, både med FFF och i skolan. Sen har jag också fått förtroende av tränarna, säger han nöjt.

Carl Martinsson, som främst är mittfältare men också spelat back, längtar till avresan.
– Det känns riktigt bra. Att komma med på landslagsläger är något man tränar för. Man får bekräftelse på att man gjort något bra. Mitt mål med lägret är att ta åt mig så mycket lärdom som möjligt och utvecklas som fotbollsspelare, säger han.
Carl har redan gjort två landskamper. Förra året gjorde han två framträdanden för Sveriges P16-landslag.
– Det är det största jag har varit med om. Att få ta på sig landslagströjan och gå in på planen och spela landskamp har man drömt om sedan man var liten. Det var riktigt roligt, säger han.
Han är tillfreds med det han presterat under året.
– Min säsong har varit jättebra. Förra säsongen var jag skadad en del vilket följde med in på försäsongen. Men när serien började var jag 100 procent och sedan dess har allt gått jättebra. Jag har spelat med U17 och U19 och har även fått chansen i några U21-matcher, vilket varit roligt och lärorikt, säger Carl Martinsson.
17-åringen med den fina inställningen ser positivt på 2018.
– Mitt mål med framtiden är att alltid ge 100 procent och ha roligt samt utvecklas till en bättre fotbollsspelare. Nästa säsong hoppas jag kunna bidra till laget på ett positivt sätt och bli en bättre spelare, säger han.

Edi Sylisufaj är den ende av de fyra som hittills fått känna på elitfotboll. Han gjorde tre inhopp i allsvenskan 2016, då han blev först i serien med att vara född på 2000-talet. I år blev det fem matcher (varav en från start) och två mål i superettan. Han gjorde ett sent kvitteringsmål borta mot Värnamo och avgjorde bortamatchen mot Syrianska med ännu en sen fullträff. Men den unge anfallaren är ändå inte nöjd med sin säsong.
– Jag har varit skadad mycket. Först blev jag skadad, sedan kom jag tillbaka och sedan blev jag skadad igen. Det har varit väldigt tungt. Nästa säsong hoppas jag att jag kan vara skadefri och kämpa om en plats, säger Edi Sylisufaj.
I februari gjorde han tre P17-landskamper i La Manga. Nu är han uttagen i landslaget igen.
– Det känns väldigt skönt att bli uttagen i landslaget. Det är alltid lika roligt att bli uttagen, säger han. Edi är glad över att få med sig tre klubbkamrater på lägret.
– Det är väldigt bra. Det bevisar att FFF har en väldigt bra ungdomssida som bara fortsätter att utveckla talanger.

Eric Nilsson

Fridolf


Gabbe J


CarlMartinsson


Edi mål
2017-12-04

Genombrottsmannen förlänger

FFF:s talangfulle mittfältare John Björkengren, som fick sitt genombrott under den gångna säsongen, har idag förlängt sitt kontrakt till och med säsongen 2020.

– Det känns mycket bra. När Falkenbergs FF kom med förslaget var det ett enkelt beslut, säger John Björkengren.

FFF:s sportchef Håkan Nilsson är belåten.
– Vi är självklart mycket nöjda och ser med spänning fram emot att följa Johns fortsatta utveckling, säger han.

18-åringen gjorde 17 matcher (varav 16 från start) i superettan i år och målade borta mot BP och hemma mot Frej.
– Jag är nöjd med min säsong. Till nästa säsong vill jag förbättra både mina starka och svaga sidor, säger John Björkengren.

E.N.

följa john
2017-12-02

Första nyförvärvet klart: FFF värvar från Öster

Robin Östlind blir Falkenbergs FF:s första nyförvärv inför 2018. 27-åringen kommer närmast från seriekonkurrenten Östers IF och har tidigare spelat i bland annat Kalmar FF. – Det känns som en jättebra och familjär klubb, säger Östlind.

Vänstermittfältaren var startspelare under sina två säsonger i Östers IF, där han 2016 var med om att spela upp klubben i Superettan. Håkan Nilsson är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Han har bra teknik och bra vänsterfot. Han är snabb och bra i dueller en mot en. Vi har sett honom i Öster där han gjort bra ifrån sig. När det visade sig att det skulle finnas en möjlighet försökte vi värva honom och lyckades. Han är en mycket bra person som passar bra in i Falkenbergs FF, säger sportchefen.

Robin Östlind har undertecknat ett tvåårskontrakt med FFF.
– Det känns jättebra. Det har gått ganska fort. Det fanns lite intresse här och där men när Falkenberg dök upp som alternativ kändes det som ett självklart val. För varje dag som går känns det bara bättre och bättre. Jag hoppas kunna bidra med min snabbhet och passningsfot, säger 27-åringen.

Han har pratat med bland annat tidigare FFF-målvakten Rasmus Rydén och Thomas Askebrand som tidigare tränat FFF och som coachat Öster de senaste åren.
– ”Tarra” är jätteglad över att det blev Falkenberg. Han trivdes bra här och har bara sagt positiva saker. ”Rasse” och andra jag pratat med har inte haft ett ont ord att säga om Falkenberg, säger Robin Östlind.

Den gångna säsongen producerade han tre mål och fyra assist när Växjölaget slutade femma, precis efter Falkenbergs FF.
– Jag är inte alls nöjd med tre mål och fyra assist. Det borde ha blivit fler poäng. Vi skapade väldigt mycket men brände också mycket. Jag hoppas att jag gör fler poäng nästa säsong, säger vinnarskallen, som ursprungligen kommer från Alingsås.

Som tolvåring lämnade han moderklubben för Gunnilse. Därifrån tog han 2006 steget till Kalmar FF. Två år senare fick han som 18-åring göra allsvensk debut.
– Det var där min resa började. I debuten mot IFK Göteborg var Patrik Rosengren någon centimeter ifrån att nicka in ett inlägg från mig, så det var nära att det blev en assist, säger Alingsåssonen.
Samma år gjorde han fyra matcher och ett mål för Sveriges U19-landslag. Det blev ytterligare ett allsvenskt inhopp för Östlind i KFF-tröjan. 2011 blev han övertalad av kompisen Filip Jägerbrink att flytta norrut för spel med IFK Luleå.

Han fick en nytändning och efter en och en halv säsong blev han värvad av IFK Mariehamn som spelar i finska högstaligan och där blev han sen kvar i två och ett halvt år.
– Jag spelade en cupmatch mot Djurgården med Luleå. Jani Lyyski, som är från Mariehamn, spelade i Djurgården då. Han tipsade Mariehamn om mig. Sen började de följa mig.

2015 skrev han på för Oskarshamns AIK. Efter att ha gjort succé och sju mål signades han sedan av Öster inför 2016 års säsong. Nu är det FFF som gäller till 100 procent.

Han flyttar till Falkenberg med frun Alexandra och deras två barn.
– Jag har hört att det ska vara en väldigt fin stad och Alexandra tycker att det ska bli kul att komma nära havet. Jag ser fram emot att utforska staden. Det blir roligt att komma närmare hem också. Jag har saknat västkusten, säger Robin Östlind som under tiden i Öster arbetade som elevresurs på en låg- och mellanstadieskola.

Robin Östlind tror på ett framgångsrikt 2018 för Falkenbergs FF.
– Laget spelar fin fotboll. Jag tycker att FFF borde spela i Allsvenskan. Jag ska bidra så mycket jag kan och försöka hjälpa klubben uppåt, säger han.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn Unger / falkenbergsbild.se

Robin Östlind med planen


Robin Östlind, närbild från plan


Robin Östlind, familjen
2017-12-01

Linus Andersson förlänger

FFF kan meddela att backen Linus Andersson har förlängt kontraktet över 2018.

– Det är såklart kul att ha förlängt med FFF! Jag tror och hoppas att det blir ett bra år för mig personligen och för laget, säger 21-åringen.

Linus Andersson fick i år göra superettan-debut. Han gjorde två seriematcher och bidrog med en assist borta mot Trelleborg.

E.N.

Linus firandeFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)