2017-03-22

Inför genrepet: "Det märks att premiären närmar sig"

FFF är nu hemma från Spanien och redo för morgondagens genrep mot IFK Göteborg på Hjällbovallen i Angered.

– Vårt läger var riktigt lyckat och jag är supernöjd med hur det genomfördes. Vi fick en bra match, bra träningsplaner och undvek skador. Spelarna har haft ett jättebra engagemang och visat upp en härlig träningsvilja. Konkurrensen i truppen är hård och det märks att seriepremiären närmar sig då flera spelare har lyft sin nivå och det är lite smågrinigt på spelsekvenserna i träningen, säger Hasse Eklund.

FFF har diskuterat målsättning på lägret - och bestämt sig för att dela upp säsongen i olika delmål.
– Den stora målsättningen framöver blir att ha kontakt med toppen när vi tar sommaruppehåll och har ett bra slagläge inför höstens matcher.

Daniel Johansson och Stefan Rodevåg är snart tillbaka i full träning men inte redo för spel mot Blåvitt. Edi Sylisufaj fick kliva av sista träningen med ljumskproblem och är inte heller med. I övrigt återfinns endast knäskadade trion Zlatan Krizanovic, Erik Zetterberg och Hampus Svensson på skadelistan.
– Det ska bli kul att möta IFK Göteborg. Vi ville ha en tuff match innan serien börjar för att verkligen få upp tempot. Vi har några bitar i vår prestation som måste förbättras till serien börjar och IFK blir en bra motståndare som kommer att testa oss energimässigt efter en veckas läger och jag är spänd på om vi orkar matcha dem fullt ut, säger FFF-tränaren.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Linus Andersson, David Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Amin Nazari, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Johan Lassagård, Mahmut Özen, Dominic Chatto, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor

Avspark sker klockan 16.00.

E.N. 

FFFlahti
2017-03-22

Dags för hemfärd

FFF:s sportchef Håkan Nilsson lämnar en sista rapport från träningslägret i Barcelona strax innan planet lyfter mot Sverige.

Så var det då dags för hemfärd från ett som tillsammans med mig och de spelare som tidigare deltagit på ett antal FFF-läger kan konstateras som det bästa någonsin. Vi har haft sol och lagom varmt samtliga dagar. Boende, gräsplaner och mat har som tidigare nämnts varit bra så möjligheterna att kunna förbereda oss på ett utmärkt sätt inför seriestart har verkligen funnits.

Sista dagarna på träningsplan har använts till att finslipa detaljer i offensiv och defensiv, lite smålagsspel där vinnarskallarna snabbt kom fram och tempot blev högt. Våra 13 nya spelare jämfört med fjolårets trupp har anpassat sig mycket väl och bidrar till ”Falkenbergsandan”.
Gårdagskvällen innehöll förutom frågesporten en målsättningsdiskussion om spelåret.
Föreningen, spelare och ledare är medvetna om den höga ambition och målsättning vi satt upp. Som vanligt kommer den kanske kommuniceras ut på ett ödmjukt sätt från spelar- och ledarhåll.
Vi är dock helt överens om att vi skall ha ”slagläge” inför hösten.

Frågesporten vanns av grupp: Tobbe K, JV, Danne J och Lassa. Rättvist? Kanske hade det blivit lite mer spänning om inte lag Rode, David, Tobbe E och Per hade dragit på sig ett enormt tidstillägg pga fusk i sugrörstävlingen. 

Vi kan även konstatera vilka otroligt konstiga verktyg ledarna väljer när det handlar om en så enkel sak som att skala ett äpple…

Vi hoppas på en lugn hemresa och ser fram emot ett bra genrep i morgon torsdag klockan 16 mot Blåvitt på Hjällbovallen i Gunnilse.

Håkan Nilsson

Foto: Lollo Skagerfält 

Träningslägerbild, ver 2


Chatto


Innan match mot Lahti
2017-03-22

Medlemskorten klara

Nu är medlemskorten klara och finns att hämta på kansliet.

Varmt välkomna in, vi är på plats mellan 8-16.

För er som inte har hämtat det så kommer det skickas på posten. 

Medlemskort2017
2017-03-19

Mer tankar från sportchefen

Håkan Nilsson avger en ny rapport från Spanien:

Jag kan bara instämma i tidigare inlägg: fantastiskt väder, mycket bra boende, bra gräsplaner och okej mat. När det sedan blev vinst i träningsmatchen mot Lahti skapas förutsättningar för ett träningsläger som vi förhoppningsvis kan dra nytta av under säsongen.

Utav 25 spelare som deltar på lägret är hela 13 stycken från Falkenberg och då räknar jag inte den sedan länge falkenbergiserade Mr. Rodevåg. Det är inte många elitlag i Sverige som kan utmana om detta, exempelvis har HBK i skrivande stund 10 av 22.

Vi har även 13 spelare som aldrig varit med på ett Läger med FFF så mycket fokus ”off the pitch” ligger på att få ihop gruppen. Utan att ha någon som helst aning, då vi ledare som alltid är totalförbjudna på inkilningskvällen, så hade den enligt rapporter varit väldigt lyckad och som tidigare sagts är sportchefens frågestundskvällar omåttligt populära!? Gruppen känns mycket bra vilket alltid är en framgångsfaktor.

Träningarna består mycket av att finslipa de enskilda lagdelarna i både offensiven och defensiven och det ser spännande ut. Det finns en stor kvalitet i truppen och engagemanget är bra.

Till sist kan nämnas att vår materialansvarige Lars Kärrå visade otrolig talang när mästerskapet i minigolf avgjordes. Lars krossade samtliga övriga ledare och då är ändock Hasse Eklund svensk juniormästare i bangolf.

Lägerbild
2017-03-17

Seger mot Lahti: "Härligt att vinna"

FFF vann mot Lahti i Salou efter segermål av Edi Sylisufaj.

FFF startade enligt följande:
Hampus Nilsson - Johan Lassagård, Tibor Joza, David Svensson, Tobias Englund - Christoffer Carlsson, Enock Kwakwa, Per Karlsson, Johannes Vall - Erik Pärsson, Passi Prudence

Efter 19 minuters spel tog FFF ledningen. Erik Pärsson utnyttjade en felpassning av Lahti och satte enkelt 1-0. Det finska högstaligalaget replikerade dock sex minuter senare och gjorde 1-1 sedan de spelat bort FFF-försvaret. FFF var ytterst nära att återta ledningen i 32:a minuten då glödhete Pärsson träffade insidan av stolpen med ett skruvat skott från 20 meter. Riktigt nära, men ställningen i paus var alltjämt 1-1.

I paus gjorde FFF många byten. Johan Lassagård, Tobias Englund, Per Karlsson, Enock Kwakwa, Erik Pärsson och Passi Prudence gick ut. Mahmut Özen (debut), Linus Andersson, Amin Nazari, Dominic Chatto (debut), Edi Sylisufaj och Viktor Götesson byttes in. Efter 60 minuter genomfördes ytterligare fyra byten. Johannes Vall, David Svensson, Tibor Joza och Christoffer Carlsson ersattes av Tobias Karlsson, Ludvig Johansson, John Björkengren och Richard Donkor (riktig debut).

Det var två ungtuppar - och tillika inhoppare - som låg bakom det avgörande målet. Ludvig Johansson slog en lång fin djupledsboll till Edi Sylisufaj som behärskat satte 2-1. Fler mål blev det inte. FFF hade mycket boll, gjorde en stabil insats och vann rättvist.

– Härligt att vinna! Två halvlekar med olika manskap men ändå bra spel och en härlig attityd till att arbeta för laget. Kul med de unga spelarna som kommer in och tar för sig. Kyliga mål från Erik och Edi och stabilt målvaktsspel från Hampus, kommenterar Hasse Eklund.

Text: E.N.
Foto: Anton Karlsson/Lollo Skagerfält
 

FFF 2-1


Mål spanien
2017-03-17

Tankar från sportchefen

Nu är dags för en rapport från sportchef Håkan Nilsson:

För tionde året i rad har jag förmånen att få följa med på Falkenbergs FF:s A-trupp på träningsläger, denna gång till Salou, cirka en timmes bilresa söderut från Barcelona.

Som alltid är 33 spelare och ledare inklusive mig själv förväntansfulla att få komma till GRÄSplaner o varmare klimat, samtidigt lidande med Erik, Hampus o Zlatan som får stanna kvar hemma och köra sin rehab i ett betydligt bistrare klimat.

Även resande med ett dåligt samvete där vår organisation hemma sliter 24/7 för att allting ska bli klart till premiären. Känns just nu som ett litet Impossible Mission uppdrag under Patriks ledning.

I skrivande stund är samtliga spelare på plats:
Chatto och Özen kom via London med ett senare flyg och hämtades av undertecknad till det första träningspasset. Johan Brattberg landade idag efter reseförbud på grund av magsjuka och även han är installerad i sexbäddsrummet, där han är åldermannen född i december -96.

Tre träningspass är genomförda och alla så när som på Stefan och Daniel deltar till 100 procent. Första passet genomfördes på hybridgräs vilket var en mycket positiv upplevelse, mycket liten skillnad från naturgräs, framtiden för fotboll i Sverige?

Alltid lätt vid den här tiden på året att vara optimist, men det ser intressant ut och vi har ett bra och framförallt utvecklingsbart lag på gång, stämningen är hög(än så länge tror alla att de skall spela i premiären) och det känns som vi har fått tillbaka den FFF-känsla som genom åren gett oss framgångar, dock är en otroligt viktig del att vi får vara skadefria och få tillbaka det något stukade självförtroende de spelare lever med som har varit med åren i allsvenskan.

Sportchefen ska ikväll påbörja en otroligt efterlängtad (???) frågesport som varar veckan ut och eftersom vi har vissa praktiska inslag detta år skulle jag inte sätta mina pengar på ledarteamet.

Håkis
2017-03-17

Inför Lahti: "Spelarna rejält sugna"

Klockan 16.00 idag spelar FFF en träningsmatch mot finska Lahti i Salou. Hasse Eklund har en positiv rapport från Spanien.

– Vädret, planerna och maten har varit jättebra så här långt och spelarna har sett rejält sugna ut att spela fotboll på riktigt gräs. I matchen mot Lahti kommer vi att gå runt på en hel del folk eftersom vår belastningsnivå på lägret är ganska hög. Vi fokuserar på delar i vårt eget spel och det två första dagarna har vi repeterat försvarsspel. Nu får vi se hur det sitter med de nya spelarna. I anfallsspelet hoppas jag att vårt passningsspel blir bättre än tidigare och att vi lyckas hålla högt tempo i längre perioder än tidigare matcher, säger FFF-tränaren.

Daniel Johansson och Stefan Rodevåg kommer inte att medverka. Övriga (förutom knäskadade trion Hampus Svensson, Zlatan Krizanovic och Erik Zetterberg) är disponibla. Det kan därmed bli comeback för Amin Nazari och riktig debut för Dominic Chatto, Richard Donkor och Mahmut Özen.

Lahti blev ifjol åtta i finska högstaligan Veikkausliiga.

E.N.

 

Aminöis
2017-03-15

FFF åker på träningsläger: "Oerhört skönt"

I detta nu är FFF på väg till Spanien för träningsläger i Salou. Gruppen är laddad.

– Det ska bli oerhört skönt och välbehövligt känns det som. Mina förväntningar är att vi ska bli tightare som grupp och även lära känna de nya spelarna bättre samt ha det jäkligt skönt och träna bra, säger Erik Pärsson.
Du är inte rädd för inkilningen?
– Haha, nej. Det ska bara bli kul.

Lagkapten David Svensson har varit med på många träningsläger. Han ser fram emot årets.
– Det ska bli gött! Förhoppningsvis är det bättre väder än här, säger FFF:s meste spelare genom tiderna.

Hasse Eklund tycker att det är jättebra att de tre senaste nyförvärven hann bli klara i tid, så att de kunde följa med på lägret.
– Jag är nöjd med truppen och blir ännu gladare om våra skadade spelare blir friska. Nu är det vi tillsammans som ska arbeta stenhårt för Falkenberg och alla dess supportrar. Lägret kommer handla om en del repetitioner om vår strategi i anfall och försvarsspel samt finslipning av anfallsspel runt motståndarens straffområde. Vi kommer även fortsättningsvis jobba med att bygga en FFF-kultur där sammanhållning är en viktig del, samt ett bra prestationsklimat där man hela tiden vill utveckla sig och bli bättre, säger tränaren och fortsätter:
– Belastningsmässigt ligger vi väldigt ojämnt just nu när våra nya spelare har kommit in och våra långtidsskadade spelare börjar återhämta sig. Vi får vara noggranna på lägret och hitta ett individuellt upplägg för många spelare så vi kan ha så många som möjligt friska till premiären den 2 april, säger Eklund, som avslöjar att årets målsättning kommer diskuteras i Spanien.

E.N.
 

Björkengren läger
2017-03-14

Nu är årskorten klara!

Varmt välkomna in och hämta dem från imorgon 9.00.

Kom ihåg att ta med ert bevis att ni betalt, om ni inte betalt går det bra att göra på plats.
Vi ses!

Årsko2017
2017-03-14

Özen: "Skönt att vara hemma på riktigt"

Mahmut Özen är tillbaka i Falkenberg efter sejourer i Varbergs BoIS, Mjällby, Malmö och Turkiet. Igår blev han klar för ett år i FFF. Nu är det dags att lära känna honom lite bättre.

Han är nöjd över att ha skrivit på för FFF.
– Det känns bra! Skönt att vara hemma på riktigt. Nu är det bara till att komma i form och köra. Jag har fått en bra känsla i klubben. Förhoppningsvis leder det till fina stunder under säsongen, säger 28-åringen till hemsidan.

Han har spelat med Daniel Johansson och Christoffer Carlsson i Stafsinge samt med Amin Nazari i Malmö. Snart kommer han lära känna övriga lite bättre. Imorgon åker FFF till Salou (elva mil från Barcelona) i Katalonien på träningsläger.
– Det ska bli skönt att komma iväg med grabbarna. Det är bra för sammanhållningen i laget, säger Özen.
Han beskriver sig som en offensivt stark ytterback. Vad man kan vänta sig av honom under säsongen? Han svarar så här:
– Jag ska göra så gott jag kan och bidra med allt jag har. Jag är revanschsugen, så det kommer att bli bra!
Ytterbacken har inte spelat match sedan i somras.
– Förhoppningsvis är jag i toppform till säsongsstarten. Det är en liten period kvar här nu. Jag är inte orolig. Jag vet att den kommer.

Mahmut är övertygad om att FFF kommer göra en bra säsong.
– Det gäller bara att laget spelar ihop sig och får en skön lagmoral. Då kan vi komma långt. Laget är ungt och det finns mycket vilja.
Han har spelat i både turkiska högstaligan och andraligan.
– Fotbollsmässigt har jag varit med och sett en del. Det har varit utvecklande. Det negativa var det runt omkring, som påverkade mycket. Det som inte hade med fotboll att göra.
Det klassiska: löneutbetalningarna?
– Bland mycket annat, säger han med ett skratt.

Han fick vara med om häftiga matcher i Turkiet.
– Vi spelade mot storlag som Fenerbahce och Galatasaray. Då spelade spelare som Wesley Sneijder och Felipe Melo. Det var kul och lärorikt.
Mahmut medger att han saknat sitt Falkenberg.
– Ja, det har jag faktiskt. Jag har varit borta ett antal år. Det är skönt att vara hemma!
Vad han saknat mest?
– Familj och vänner. Sen är det en fin lugn stad. Jag har kanske saknat lugnet.

Hans favoritlag är Real Madrid och favoritspelaren sedan lång tid tillbaka är Sergio Ramos. När jag frågar honom om han har någon dold talang tänker han länge innan han svarar:
– Jag är nog bäst i laget på FIFA!
Efter 29 matcher i allsvenskan och tolv i turkiska Süper Lig jagar han nya mål.
– Nästa är att göra ett bra år i FFF. Hur bra? Det får vi se. Det är ett väldigt nytt lag med många nya så det kanske tar lite tid innan allt stämmer, man får se, säger Özen.

E.N.

Özen FFF
2017-03-13

Två nyförvärv till FFF

FFF har gjort klart med ytterligare två nyförvärv. 28-årige ytterbacken Mahmut Özen och yttermittfältaren Richard Donkor, 20, har båda undertecknat ettårskontrakt.

Mahmut Özen är född i Tarsus i Turkiet men uppvuxen i Falkenberg där han representerade Stafsinge till och med 2008. Mellan 2009 och 2011 spelade han för Varbergs BoIS. Allsvenska klubben Mjällby fick upp ögonen för Özen och värvade honom inför 2012 års säsong. Efter två säsonger och 28 allsvenska matcher skrev han på för Malmö FF. Där blev det en allsvensk match och två cupfajter innan han lånades ut till Kayseri Erciyesspor. Han gjorde tolv matcher i turkiska högstaligan. Hans senaste arbetsgivare var Adana Demispor i turkiska andraligan. Där blev det tre ligamatcher. Nu är han tillbaka i Halland och klar för FFF.

Richard Donkor är precis som Enock Kwakwa och Godsway Donyoh fostrad i Right to Dream-akademin i Ghana. År 2014 var han utlånad till Häcken. De två senaste säsongerna har snabbe Donkor, som är duktig på att utmana, spelat för Öster i division 1. Efter några veckors provspel har han nu kritat på för FFF.

Dominic Chatto har valt tröjnummer 28. För Özen och Donkor blir det 21 respektive 70.

E.N.

Donkor
2017-03-10

0-2-förlust mot HBK

FFF släppte in två mål under första kvarten och kunde inte återhämta sig målmässigt. Laget visade ändå stundtals fina intentioner.

Hasse Eklund startade med följande elva:
Johan Brattberg - Johan Lassagård, David Svensson, Tibor Joza, Tobias Englund - Christoffer Carlsson, Enock Kwakwa, Per Karlsson, Johannes Vall - Viktor Götesson, Edi Sylisufaj.

FFF fick dock en mardrömsstart. Sead Haksabanovic gjorde 1-0 redan efter fem minuters spel. Stortalangen klev enkelt förbi Johan Lassagård och sköt in bollen. Uppförsbacken blev brantare när anfallaren Alexander Ruud Tveter gjorde 2-0 efter en kvarts spel. FFF jobbade sig så småningom in i matchen. Viktor Götesson fick två fina lägen men förmådde inte överlista Isak Pettersson i HBK-målet.

FFF startade andra halvek starkt och skapade några halvchanser. David Svensson kunde mycket väl fått straff när han revs ner i straffområdet. Domaren verkade blunda för den tröjdragningen. I 61:a minuten fick en omarkerad Per Karlsson ett fint nickläge. Nicken gick dock utanför. Med 20 minuter kvar byttes Passi Prudence in istället för Edi Sylisufaj. Med en kvart kvar var det dags för Tobias Karlssons comeback. Han bytte av Enock Kwakwa.

FFF höll jämna steg med HBK men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. HBK-mittfältaren Ivo Pekalski blev utvisad med tio minuter kvar. FFF försökte få till en reducering men misslyckades. HBK vann matchen med 2-0. För Gulvitt gäller det att ladda om inför träningslägret i Barcelona nästa vecka.

– Tungt att komma i underläge så tidigt i matchen och att HBK fick chansen att kontrollera matchbilden. Vi fick några chanser till att komma in i matchen men var inte tillräckligt effektiva. Vårt passningsspel var ojämnt sett över hela matchen och jag saknade lite mer kombinationsspel på motståndarens planhalva. Vi jobbade hårt hela matchen för att få kontakt med HBK men den nödvändiga spetsen på anfallen saknades framåt. Matchen spelades i ett bra tempo där vi inte var bra första 20 minuterna, men där vi tuggade oss in i matchen. Nu får vi jobba med anfallsspel på träningslägret, säger Hasse Eklund.

Tränaren är mycket positiv till Dominic Chattos inträde i truppen.
– Chatto är en erfaren karaktärsspelare som jag är glad över att få in i laget. Han har ett bra passningsspel men framför allt är han duktig defensivt och en bra bollvinnare, säger Eklund.

E.N.
 

Tibbe HBK
2017-03-10

Dominic Chatto till Falkenbergs FF

Falkenbergs FF kan idag stolt presentera värvningen av innermittfältaren Dominic Chatto från Nigeria. 31-åringen har signerat ett tvåårskontrakt.

Dominic Chatto föddes i Kaduna den 7 december 1985. Han började spela fotboll som sexåring och var i tonåren en av regionens mest talangfulla spelare. Efter att ha spelat några år i Nigerias högstaliga värvades han år 2007 av Inter Åbo. Han hjälpte klubben att bli finska mästare och utsågs efter omröstning till finska ligans bäste spelare. Mellan 2009 och 2013 var han en viktig spelare för Häcken, som han så när blev svensk mästare med 2012. Han gjorde 121 allsvenska matcher för Hisingsklubben. Därefter blev det två år med Bodö-Glimt i Norge. Senaste säsongen tillbringade han i Kazakstan. Han var ordinarie i Ordabasy som blev femma i ligan.

Nu är han tillbaka hos sin familj i Sverige. FFF:s sportchef Håkan Nilsson var under fredag förmiddag i Göteborg och signade Dominic Chatto.
– Det är en bolltrygg mittfältare som vill ha mycket boll och gillar att driva spelet. Dominic är en lagspelare men kan även göra saker på egen hand. Han är en ledargestalt som pushar sina lagkamrater till att göra ett bra jobb, säger Nilsson nöjt.
Han berättar att övergången gått väldigt fort.
– Vi har fått väldigt goda referenser, bland annat från Tibor Joza som spelat med honom i Häcken.

Nigerianen är väldigt glad över att få tillhöra FFF de två kommande åren.
– Det är riktigt härligt att vara tillbaka i Sverige och få vara nära min familj. Jag ser fram emot att få träffa mina nya lagkamrater. Superettan är en helt annan nivå. Jag vet att det kommer att bli tufft på olika sätt, men jag kommer vara professionell. Jag kommer göra mitt bästa för att vi ska bli uppflyttade till allsvenskan i slutet av säsongen, säger 31-åringen.

Vad vet du om klubben?
– Tibor har sagt bra saker om FFF. Jag vet att klubben har en ny arena. FFF vill verkligen komma tillbaka till allsvenskan och Håkan verkar vara en varmhjärtad person som är lätt att arbeta med. Jag har hört att alla i klubben är vänliga. Jag tror att det kommer att hjälpa oss att uppfylla målet med säsongen, säger Chatto.

Eric Nilsson 

Chatto
2017-03-09

Inför HBK: Karlsson gör comeback

Klockan 14.00 imorgon möter FFF HBK på Sannarp i Halmstad. Mittbacken Tobias Karlsson är äntligen med i matchtruppen igen.

– En oönskad träningsmatch mot HBK imorgon. Det blir såklart en bra match för oss men båda lagen hade nog hellre spelat cup-kvartsfinal i helgen. Nu hade vi tur som lyckades få fram en bra match mot bra motstånd när vi inte lyckades vinna vår grupp. Matchen mot Elfsborg lämnar vi bakom oss och ser framåt. Vi har perioder i matchen som är bra, men vi sliter med att inte ha en stark centrallinje som håller oss på rätt spår när inte spelet kör som vi önskar. Matchen mot HBK blir även den ett sökande efter svar på några frågor som måste vara besvarade när serien börjar den 2 april, säger Hasse Eklund.

Han är noga med vad han väntar sig av sina mannar imorgon.
– Jag vill se att vi mot bra motstånd har ett passningsspel som håller högt tempo i längre perioder än tidigare och att vi har bättre rörelse än i tidigare matcher för att ge bollhållaren fler alternativ.
I matchtruppen finns en överraskning. Tobias Karlsson är tillbaka efter långvariga hälproblem.
– Det är glädjande. Vi är just nu tunna på mittbackssidan och behöver ha fler alternativ på denna position.
Klart är att Tibor Joza, som tar klivet in i mitten, och David Svensson, som får flytta ned ett snäpp i banan, bildar mittbackspar mot HBK. Daniel Johanssons lår undersöks imorgon och Stefan Rodevåg är ännu inte redo för spel efter sin fotskada.
– Det är inte optimalt att båda har tränat i andra positioner de första två månaderna. Nu är de två bra karaktärer med bra spelförståelse, så min förhoppning är att de kan prestera bra trots lite träning. Det är sista matchen innan träningslägret och det vore kanon att åka ned till Barcelona med en bra prestation i ryggen, säger huvudtränaren.

Truppen:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Linus Andersson, David Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Johan Lassagård, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence

E.N. 

Tobbeglad
2017-03-06

Premiär på Falcon Alkoholfri Arena

Nu närmar det sig premiär på Falcon Alkoholfri Arena, närmare bestämt den 2 april 15.00 mellan Falkenbergs FF – Östers IF.

Trycket på årskort och biljetter är stort och vi hoppas på en fullsatt premiär. Biljettsläppet kommer ske den 13 mars kl 13.00. Biljetter finns att köpa på www.falkenbergsff.se och Falkenbergs turistinformation, snabba dig dit för att få din biljett till premiären!

För Er som inte skaffat årskort så finns det fortfarande möjlighet, välkomna in till oss på kansliet.
Vi hälsar Er varmt välkomna till en spännande säsong och en premiär som kommer innehålla allt. Se priser nedan!

Biljettpriser 2017 Falcon Alkoholfri Arena

 • Sittplats (Sektion A, B, C, D, E) (huvudläktare): 200 kr
 • Sittplats (Sektion H, I, J, K): 150 kr
 • Sittplats ungdom (Sektion H, I, J, K): 100 kr
 • Ståplats hemma (Sektion F, G): 100 kr
 • Ståplats hemma ungdom 13-18 år (sektion F, G): 50 kr
 • Ståplats hemma 0-12 år (sektion F, G): 0 kr
 • Ståplats borta (Sektion L, M): 100 kr
 • Ståplats borta ungdom 0-18 år (sektion L, M): 50 kr
 
 • Familjepris 4 sittplatser (två vuxna + två barn) 400 kr
 
Barn under 12 år går gratis. För dessa går det att hämta ut en barnbiljett i uppvisande av målsmans biljett på FFF:s kansli samt 90 min innan start i kassan.

Årskort Medlem Icke Medlem
 
 • Sittplats (Sektion A, B, C, D, E): 2 600 kr, medlem 2 400 kr
 • Sittplats (Sektion H, I, J, K): 1 800 kr, medlem 1 600 kr
 • Ståplats: 1 000 kr

Varmt välkomna till Falcon Alkoholfri Arena!
 

 

Årskort_2017
2017-03-06

Vecka med match mot HBK

En ny vecka har inletts - och den innehåller en träningsmatch mot HBK.

Måndag:
10.30: Träning
15.00: Styrkepass

Tisdag:
10.30: Träning
13.30: Lagaktivitert på Lynga Gård

Onsdag:
Ledigt

Torsdag:
10.30: Träning
15.00: Styrkepass

Fredag:
14.00: Träningsmatch borta mot HBK

Lördag:
10.30: Träning

Söndag:
Ledigt 

John Björkengren
2017-03-05

Storförlust och uttåg ur cupen

När Erik Pärsson reducerade till 1-2 på straff tändes hoppet hos FFF. Tyvärr rasade sedan försvarsspelet ihop fullständigt.

FFF gjorde en ändring i startelvan jämfört med mötet med Värnamo. Christoffer Carlsson fick förtroendet istället för Johan Lassagård. Dessvärre fick Elfsborg en smakstart på matchen då en omarkerad Per Frick kunde nicka in 1-0 i sjunde minuten. 13 minuter senare tvingades FFF till ett byte. Per Karlsson ersatte skadade Daniel Johansson. Elfsborg fortsatte skapa målchanser men duktige Hampus Nilsson stod länge pall för trycket. Han fick dock kapitulera i 35:e minuten då en ensamstående Jon Jönsson kunde nicka in 2-0 efter en hörna. 2-0 var också resultatet i halvtid.

FFF började andra halvlek lovande. Först fick Erik Pärsson ett bra nickläge. Avslutet räddades dock av Kevin Stuhr Ellegaard i boråsarnas mål. Men reduceringen skulle komma. I 58:e minuten fick FFF straff sedan Viktor Götesson vräkts omkull i straffområdet. Erik Pärsson rullade iskallt in bollen vid stolproten. Pärsson sprang fram och kramade om bortaklacken. Men glädjen blev inte långvarig. Åtta minuter senare sköt Simon Lundevall in 3-1 sedan Johannes Vall inte fått undan bollen.

Anders Randrup fyllde på till 4-1 i 72:a minuten innan Daniel Gustavsson och Arian Kabashi tilläts göra varsitt mål i slutminuterna. Ett lojt och passivt försvar släppte in sex mål - och cupäventyret är därmed över för denna gång.

E.N. 

Erik cupen 2


Erik cupen
2017-03-04

Inför gruppfinalen: "Tar sats för att gå vidare"

Imorgon är det dags för tredje och sista matchen i gruppspelet i svenska cupen. FFF och Elfsborg står båda på fyra poäng inför det avgörande mötet i Borås.

Vid vinst går FFF vidare till kvartsfinal.
– Vi har nått vårt första delmål med att sista matchen skulle kunna ge oss gruppsegern och nu tar vi sats för att gå vidare från gruppen. Förutsättningarna är givna då vi måste vinna vår match eftersom Elfsborg har samma poäng men fler gjorda mål på de två första matcherna, säger tränare Hasse Eklund.
FFF är fortfarande obesegrat under försäsongen.
– Stämningen i laget är fortsatt bra och vi har visat att vi är svårslagna trots att vi inte riktigt har kuggat i varandra i det offensiva spelet.
Inför matchen mot Elfsborg, som saknar skadade ex-FFF:aren Jesper Karlsson som fick pris som årets spelare 2016 av både klubben och supportrarna på årsmötet i veckan, betonar Eklund vikten av att ha rätt inställning.
– Mot Elfsborg gäller det att hålla fokus över alla 90 minuter då de har många individuellt skickliga spelare som kan kliva fram som matchvinnare. Det svåraste med att möta Elfsborg är att hitta en bra balans på kontringar och bollinnehav i det offensiva spelet när vi vinner boll. Jag hoppas att vi ka ta rätt beslut imorgon och hitta rätt balans på aggressivitet och kreativitet, säger coachen.

Zlatan Krizanovic, Hampus Svensson och Erik Zetterberg har knäskador som tar tid att läka och Tobias Karlsson är hälskadad, men viktige mittfältaren Amin Nazari tar hela tiden steg framåt och siktar på att gå för fullt snart. Omskolade mittbacken Stefan Rodevågs skadade fot har röntgats och undersökts. Förhoppningen är att han också snart ska vara tillbaka i speldugligt skick.

Truppen ser ut enligt följande:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Daniel Johansson, Ludvig Johansson, Linus Andersson, David Svensson, Erik Pärsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Johan Lassagård, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence

Avspark sker klockan 14.00 på Borås Arena och dömer gör Kaspar Sjöberg från Malmö. Matchen går också att se på C More Live.

E.N.

 

Pärsson 2
2017-03-02

Supporterinformation inför gruppfinalen

På söndag spelas den avgörande gruppspelsmatchen i Svenska cupen, borta mot IF Elfsborg på Borås Arena. Vid vinst är FFF klart för kvartsfinal. Nedan följer en del nödvändig information för er som ska på matchen.

Bortasektion: Läktaren är på östra sidan. FFF-supportrar hänvisas till sektion K. Samma bortasektion som vid allsvenska matcher.

Biljetter: Förköp kan köpas via Elfsborgs hemsida: http://elfsborg.ebiljett.nu/home/tickets/181/false . Priserna ligger på 100 kronor för vuxen och 50 kronor för ungdom under 18 år och pensionär (65 år). Välj ”FFF-Bortaklack”. Biljetter kan även köpas på plats i det ordinarie biljetthuset utanför arenan (50 meter från bortaentrén).

Service: Kiosk med sedvanligt utbud.

Supporterresa: YWP anordnar minibussresa. Kostnad för resan är endast 50 kronor/person. Anmälan sker via sms till 0705407599.

Kontakt: Kontakta SLO, Marcus Johansson, vid eventuella frågor: marcus.johansson@falkenbergsff.se. SLO och säkerhetsansvariga från FFF kommer att finnas på plats under matchen.

Seger i LjusdalFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)
Kreera web & design Falkenberg