2018-02-21

Informationsträff om föreningslivet

Är du nyfiken på hur föreningslivet i Sverige fungerar och vad det innebär att vara delaktig i en förening? Måndagen den 5 mars kl.18.00 bjuder vi tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Halland in till en informationsträff på Falcon Alkoholfri Arena.

Gillar du fotboll? Skulle du vilja vara delaktig i en förening?

Då är du hjärtligt välkommen till Falkenbergs FF! Vi är en fotbollsförening som välkomnar alla in i vår gemenskap. För oss är det viktigt att vara en familjär förening som alltid står för öppenhet och alla människors lika värde. Fotboll är vårt gemensamma intresse och vi ser gärna att föreningen består av en härlig blandning människor av olika ålder, kön och etnicitet.

I Falkenbergs FF finns det många viktiga och roliga uppdrag för dig som vill vara med och bidra till vår gemenskap. Att vara funktionär vid våra hemmamatcher i Superettan är ett exempel på ett sådant uppdrag. Som funktionär bidrar du till att ge publiken en god service samtidigt som du får uppleva bra och spännande fotbollsmatcher.

Låter det intressant?

Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna bjuder vi in dig till en träff där vi berättar mer om Falkenbergs FF, om det svenska föreningslivet och vad det innebär att vara med i en förening.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

När: måndag 5 mars kl.18.00

Var: Falkenbergs FF:s klubbrum, Falcon Alkoholfri Arena

Kontakt: David Svensson, Falkenbergs FF, 070-648 52 812018-02-17

Ny 3-1-seger för FFF

FFF slog tillbaka Vinberg med 3-1 efter två mål av Robin Östlind och ett av Erik Zetterberg, som gjorde sitt första A-lagsmål. Det var FFF:s andra raka 3-1-seger.

Första halvlek var kanske ingen höjdare och bjöd inte heller på några mål. De halvchanser som uppstod ledde inte till något. I paus blev det annan fart på FFF, som bytt in amerikanske provspelaren Coy Craft, Tobias Englund och John Björkengren. Fyra minuter in i andra halvlek sköt Erik Zetterberg in ledningsmålet i vänstra hörnet.
– Det kändes riktigt skönt. Jag har ändå varit i A-laget i två och ett halvt år nu, så en liten lättnad är det ju, säger den nyblivne 21-åringen om första fullträffen i A-laget.

Lite överraskande kom Vinberg tillbaka och kvitterade genom Jesper Pettersson, som med ett långskott med knappt 20 minuter kvar ordnade 1-1 för hemmalaget. Sedan tog Robin Östlind över showen. Först ordnade han 2-1 med ett fint avslut och sedan fastställde han slutresultatet till 3-1 efter ett klapp-klapp-spel med Tobias Englund.
– Vi gjorde en godkänd insats idag. De tröttnade ganska mycket i andra halvlek, summerade Robin Östlind.
Tvåmålsskytten var nöjd med sina fullträffar.
– Det var en tilltrasslad situation vid första målet. Bollen studsade fram till mig och jag försökte bara få den på mål. Att den satt i krysset är bara ett plus. Andra målet kom efter en omsättning där jag fick bollen framför deras backlinje. Tobias Englund gjorde en jättelöpning på utsidan. Jag lade den i djupet på honom. Sen spelade han snett bakåt. Jag kunde lägga in den i relativt öppet mål, säger Östlind.

Coy Craft tvingades utgå efter att ha blivit illamående efter en nickduell men mår nu bra. Förhoppningen är att han ska kunna träna under den kommande veckan. Nästa träningsmatch spelas borta mot ÖIS på lördag.

Text: E.N.
Foto: Robert Boman och Glenn T Unger, Falkenbergsbild

Erik Z


Mål Vinberg
2018-02-16

Dags för Vinberg borta

Efter 3-1-segern borta mot Landskrona väntar nu Vinberg på bortaplan. Morgondagens match inleds klockan 13.00.

– Jag förväntar mig att vi jobbar vidare på den prestation som levererades i Landskrona. Vi har under veckan jobbat mycket med att hitta linjer i vårt spel och att förstå våra roller för att vårt spel ska fungera. Det ska bli kul att se om vi kan föra över detta i skarpt läge mot Vinberg, säger Hasse Eklund och tillägger:
– Jag förväntar mig också en bättre attityd och inställning till match än vi fick se mot Ullared. Den standard som vi hade mot Landskrona ska vi ha som lägstanivå i alla matcher.

Kalle Söderström, Christoffer Carlsson och Erik Pärsson vilar på grund av skadekänningar och tätt matchande. Per Karlsson missar matchen på grund av sjukdom. Nye Anton Wede, som behöver komma ikapp med träningen lite innan han spelar match, och Hampus Svensson är inte heller redo för spel. En amerikansk provspelare, 20-årige strikern Coy Craft som har gjort sex matcher i MLS för Dallas och 19 U18- och U20-landskamper för USA, är aktuell för spel.
– Vi har en förhoppning om att Coy Craft kan spela åtminstone 45 minuter imorgon under förutsättning att resandet har klaffat för hans del, säger Hasse Eklund, som inte planerat några förbestämda byten.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Osama Hassan, Linus Andersson, Erik Zetterberg, Tobias Karlsson, Robin Östlind, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Tibor Joza, Zlatan Krizanovic, Passi Prudence, Coy Craft

E.N.

Özen Helsingör
2018-02-16

Träning A-trupp

V08

Måndag 19/2 kl.10.30 resp. 15.00 Kristineslätt

Tisdag 20/2 kl.10.30 Vinberg 15.00 Kristineslätt

Torsdag 22/2 kl.10.30 Vinberg 15.00 Kristineslätt

Fredag 23/2 kl.10.30 resp. 15.00 Kristineslätt

Lördag 24/2 kl.16.00 match mot Örgryte2018-02-15

Anton Wede återvänder till Falkenbergs FF

Anton Wede var en viktig spelare både när FFF gick upp i allsvenskan och under den första historiska säsongen i högsta divisionen. Nu vänder mittfältaren ”hem” till FFF. – Det känns jättebra tycker jag. Vi har alla chanser att gå upp, säger 27-åringen från Fagersta.

Idag undertecknade Anton Wede ett tvåårskontrakt med FFF, som han spelade för 2011-2014.
– Det känns bara positivt. FFF var det bästa alternativet. Jag hade en bra period i staden och klubben förra gången jag var här. Trivs man utanför plan brukar det generera att man presterar på plan. Det spelade stor roll att jag trivts i Falkenberg innan. Målet är att komma tillbaka och göra det lika bra eller ännu bättre denna gång, säger den löpstarke mittfältaren.

Sedan han lämnade Gais efter förra säsongen har han hållit i gång på egen hand och med ett division 3-lag hemma i Fagersta. Från och med idag tränar han med FFF igen.
– Vi har en spännande säsong framför oss. Jag vill bidra med de kvalitéer som jag visade förra gången och göra det så ofta som möjligt, säger Anton Wede. Han är öppen för att spela överallt på mittfältet.
– Jag trivs lite bättre centralt. Samtidigt har jag haft matcher som känts bra på kanten också och vet att jag kan hantera den rollen bra, säger han.

Energiknippet hade två fina säsonger i Helsingborg. Men fjolåret blev inte riktigt vad han hoppades på. Nu är Anton sugen på att nå nya framgångar med FFF.
– Laget kom på fjärde plats. Vi ska bygga vidare på det. De flesta är kvar och nyförvärven Robin Östlind och Kalle Söderström ser spännande ut. Vi har alla möjligheter att nå allsvenskan. Sen gäller det att prestera också. Man ska sikta högt när förutsättningarna finns, säger han. Anton Wede ser fram emot att få spela under Hasse Eklund igen.
– Vi känner varandra bra. Jag hoppas att det blir en lika lyckosam period som sist. Han har lirat på Falcon Alkoholfri Arena vid ett tillfälle. Nu blir det desto fler.
– Arenan ser jättebra ut. Den ser väldigt ny och fräsch ut.

Sportchef Håkan Nilsson är väldigt nöjd med värvningen.
– Anton ville väldigt gärna till FFF, vilket vi är jätteglada för. När en spelare är beredd att göra allt för FFF försöker vi få hit den spelaren. Anton kan spela på samtliga platser på mittfältet och även i en nummer tio-roll. Vi har dessutom ett skadeläge där vi inte vet när Dominic Chatto kommer tillbaka, där Erik Zetterberg tyvärr återigen är skadad och där Hampus Svensson inte är på planen just nu. När chansen att få hit Anton dök upp så ville vi ta den, säger han.

Hasse Eklund är också mycket positiv.
– Vi hade ett bra samarbete senast. Han täcker flera positioner; innermittfält, yttermittfält och som tia. Han har bra erfarenhet och rutin från allsvenskan och superettan. Just nu ligger han efter lite träningsmässigt och får kämpa för att komma förbi övriga konkurrenter, men när han är bra tränad har han hög kapacitet, säger huvudtränaren.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Anton Wede


A. Wede
2018-02-10

Årets första seger bärgad

Falkenbergs FF spelade mycket bra fotboll och vann på lördagen över Landskrona BoIS på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter mål av Christoffer Carlsson, Edi Sylisufaj och Tobias Karlsson.

FFF mönstrade ett starkt lag och kom in i matchen på Landskrona IP:s konstgräs på ett fint sätt. FFF spelade med fart och hade ett bättre passningsspel än i tidigare matcher. Passi Prudence skapade en bra möjlighet men fick inte in bollen. Men det skulle inte dröja länge innan utdelningen kom. Christoffer Carlsson öppnade målskyttet när han avancerade framåt och avslutade distinkt i vänstra hörnet. FFF hade bra kontroll och kunde ha gjort ytterligare ett mål innan paus.

Men det kunde ändå ha blivit en kvittering. Hampus Nilsson tippade ett avslut i ribban och en mycket kvicktänkt Enock Kwakwa nickade undan bollen till hörna. FFF gjorde en stark halvlek och ledde med 1-0 efter 45 spelade minuter. FFF bytte in Robin Östlind och Edi Sylisufaj i början av andra halvlek. Den sistnämnde hann inte vara på planen länge innan han blev målskytt. Mahmut Özen stod för en raid längs högerkanten och serverade den unge anfallaren öppet mål. Edi tackade och tog emot och sköt retfullt enkelt in 2-0 efter mönsteranfallet.

Några få minuter senare nickade Tobias Karlsson in 3-0 efter en fast situation. FFF, som också bytte in Per Karlsson och Mergim Laci, fortsatte att kontrollera tillställningen och hade bud på fler mål. Inhopparen Mergim Laci fick ett kanonläge att utöka ledningen till 4-0, men misslyckades med avslutet. FFF var det bättre laget och vann rättvist. Laget var också oerhört nära att få hålla nollan, men i matchens sista anfall tryckte Landskrona in bollen från nära håll.

Flera FFF-spelare var självkritiska mot agerandet i denna situation men var samtidigt nöjda över att åka ifrån Landskrona med en 3-1-seger i bagaget.
– Jag tycker att vi ska spinna vidare på detta, säger målvakten Hampus Nilsson. Skånesonen Kalle Söderström njöt lite extra och hade liksom Tobias Englund flera släktingar i publiken. Nästa träningsmatch spelas mot Vinberg om en vecka.

Så startade FFF:
Hampus Nilsson - Mahmut Özen, Tibor Joza (K), Tobias Karlsson, Tobias Englund - Kalle Söderström, Enock Kwakwa, John Björkengren, Christoffer Carlsson - Erik Pärsson, Passi Prudence

E.N.

FFF firar i Landskrona
2018-02-09

Inför Landskrona: Kalle Söderström debuterar

Imorgon eftermiddag möter FFF premiärmotståndaren Landskrona BoIS på bortaplan. Med i startelvan finns Kalle Söderström, nyförvärvet från Varbergs BoIS.

Om han är redo och laddad?
– Om jag är! Jag har fått vänta lite extra så nu är man bra spelsugen, säger FFF:s nummer tio.

En som också är tillbaka är huvudtränaren Hasse Eklund.
– Det är skönt att vara tillbaka igen och få den dagliga kontakten med spelarna.
Tränaren ser fram emot att leda sitt lag på match igen. Och han gör det mot sin gamla arbetsgivare Landskrona BoIS, som vi också möter i superettan-premiären.
– Det är så långt till serien startar att det inte gör någonting att vi möter varandra nu. Mycket hinner att förändras tills vi möts i april igen, säger han.

Han känner väl till att FFF blandat och gett hittills under försäsongen.
– Nu vill jag att vi hittar lite stabilitet och linjer i vårt spel. Matchen mot Landskrona är mot en seriekollega och får ge en liten fingervisning om hur vi ligger till i förberedelserna fysiskt, teknisk och taktiskt. Vi har en grundplanering som vi följer, men vi får också vara beredda på att göra förändringar från den om inte våra anfall eller försvarsprinciper sitter som vi vill, säger Eklund.

Johan Lassagård och Dominic Chatto är knäskadade sedan innan. Från truppen senast försvinner Erik Zetterberg, som har problem med en fot, och Osama Hassan, som har en lättare lårskada. Hampus Svensson får vila då FFF inte vill driva på honom för hårt. Zlatan Krizanovic sparas också.
– Han har tränat hårt i december och januari efter sin långa skadefrånvaro, säger huvudtränaren.
Spelarna får startlaget imorgon men han kan redan nu berätta att Kalle Söderström kommer att starta matchen.
– Vi vill få igång honom, säger Eklund.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence.


Matchen startar klockan 14.00 och spelas på Landskrona IP.

E.N.


Kalle S
2018-02-07

Falkenbergs FF:s årsmöte

Falkenbergs FF:s årsmöte är den 1 mars kl 18.30 på Falcon Alkoholfri Arena. Vi hälsar Er varmt välkomna!

Dagordning vid Falkenbergs Fotbollförenings Åttionionde årsmöte

Torsdagen den 1 mars 2018 kl 18.30.
Lokal: Falcon Alkoholfri Arena
.....................................................

DOKUMENT / LADDA NER:

Stadgar
Förslag till ändringar i stadgar 

.....................................................

1. Årsmötets öppnande

2. Fastställande av röstlängd

3. Parentation

4. Val av presidium att leda dagens årsmöte

    a) ordf. b) sekr

5. Val av justeringsmän tillika rösträknare

6. Frågan om årsmötet blivit behörigt utlyst.

7. Fastställande av föredragningslista/dagordning

8.a) Föredragande av styrelsens, fotbollssektionens och ungdomssektionens verksamhetsberättelser

   b)Föredragande av balans och resultaträkning

   c) Föredragande av revisorernas berättelser

9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen under verksamhetsåret 2017

10. Bestämmande av 2019 års medlemsavgift

11. Fastställande av verksamhetsplan, samt behandling av budget för kommande verksamhetsår.

12. Behandling av inlämnade motioner

     - Styrelsen har förslag om ändring av stadgar. Se bilagor: Stadgar och Förslag ändring av stadgar.

13. Val av:

      a) ordförande för 1 år

      b) ordinarie ledamöter för 2 år

      c) revisor och en revisorsuppleant för ett år

      d) valberedningen för ett år

14. Avtackning

15. Falkenbergs FF:s talangpris till Hasse ”Kullen” Svensons minne

16. Bertil Puskas Karlssons Minne

17. Johan Wernerssons Minne

18. Svenssons Ur pris till den bäste FFF spelaren under året

19. Pris till årets spelare enligt YWP FFF:s supporterklubb delas ut

20. Ordet fritt

21. Avslutning

22. Fotbollssäsongen 2018 Håkan Nilsson

Publikbild, läcker med sol
2018-02-07

Träning A-trupp

V 06 och 07

Torsdag 8/2 kl.10.30 Kristineslätt

Fredag 9/2 kl.10.30 Kristineslätt

Lördag 10/2 träningsmatch borta mot Landskrona 14.00

Måndag 12/2 kl.10.30 resp. 15.00 Kristineslätt

Tisdag 13/2 kl.10.30 Vinberg kl.15.00 Kristineslätt

Torsdag 15/2 kl.10.30 Vinberg kl.15.00 Kristineslätt

Fredag 16/2 kl.10.30 Kristineslätt

Lördag 17/2 träningsmatch borta mot Vinberg kl.13.002018-02-03

Förlust i första hemmamatchen

Det blev torsk i första hemmamatchen på försäsongen. Ullared avgick med segern med 3-1. Precis som mot Helsingör var det Erik Pärsson som tröstmålade.

FFF rullade boll hyfsat men utan att få in bollen. Ullared var väldigt effektivt denna lördag. Gästerna fick två chanser i första halvlek och förvaltade båda. Försvarsspelet var inte hundraprocentigt vid dessa tillfällen. FFF skapade några chanser. Den bästa hade Edi Sylisufaj. Anfallaren prickade ribban med ett fint avslut, men närmare än så kom inte FFF under de första 45 minuterna. Ullared ledde med 2-0 i paus.

FFF förde spelet långa stunder även i andra halvlek men hade svårt att få hål på Ullared. Det dröjde till slutminuterna, då Erik Pärsson reducerade. Han står därmed noterad för alla FFF:s mål så här långt. Ullared skulle dock komma att utöka ledningen till 3-1 kort därefter. Ullared hade tre kvalificerade målchanser under matchen och satte samtliga. Nu tar vi nya tag!

Startelva:
Johan Brattberg - Mahmut Özen, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Osama Hassan - Robin Östlind, Erik Zetterberg, Enock Kwakwa, Mergim Laci - Edi Sylisufaj, Zlatan Krizanovic.
Avbytare: Hampus Nilsson, Per Karlsson, Tobias Karlsson, Tibor Joza, Tobias Englund, Christoffer Carlsson, Erik Pärsson, Passi Prudence.

Ullared
2018-02-02

Dags för första hemmamatchen

FFF ställs imorgon eftermiddag mot Ullareds IK hemma på Kristineslätt. Åskådarna kommer få se Zlatan Krizanovic starta för första gången sen korsbandsskadan.

FFF ställer upp enligt följande:
Johan Brattberg - Mahmut Özen, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Osama Hassan - Robin Östlind, Erik Zetterberg, Enock Kwakwa, Mergim Laci - Edi Sylisufaj, Zlatan Krizanovic.
Avbytare: Hampus Nilsson, Per Karlsson, Tobias Karlsson, Tibor Joza, Tobias Englund, Christoffer Carlsson, Erik Pärsson, Passi Prudence.

Att John Björkengren, som har en känning i lårets framsida, vilar är en ren försiktighetsåtgärd. Kalle Söderström, som återgår till full träning på måndag, är inte riktigt redo för spel än. Detsamma gäller Hampus Svensson, vars knä fortfarande spökar lite men snart ska vara spelklar. Dominic Chatto och Johan Lassagård är borta sen tidigare.

Tränare Jonas Axeldal hoppas få se ett laddat FFF mot Ullareds IK.
– De var jättebra senaste gången vi mötte dem i en träningsmatch, så det blir en tuff match. Det är derby, så de kommer stå upp och kämpa. I och med att Oddevold inte fick ihop folk är vi väldigt tacksamma över att Ullared ställde upp med så kort varsel. Vi hoppas kunna spela bra försvarsspel och jag hoppas att vårt bollinnehav ska vara bättre än i första halvlek mot HBK. Jag vill se tendenser i vårt anfallsspel. Jag vill att vi ska hålla bollen inom laget och bedriva ett konstruktivt passningsspel, säger han.

FFF förlorade i första träningsmatchen mot FC Helsingör och kryssade mot HBK. Därför är laget suget på att knipa årets första seger.
– Första segern låter inte fel! Jag hoppas att vi kan prestera tillräckligt bra, säger Jonas Axeldal.

Matchen inleds klockan 14.00.

E.N.

Zlatan
2018-02-01

Viktor Götesson lämnar FFF

Anfallaren Viktor Götesson lämnar Falkenbergs FF efter en säsong. Han fortsätter karriären hos seriekonkurrenten Degerfors.

22-åringen kom till FFF på lån från Elfsborg inför säsongen. Han tog direkt en ordinarie tröja, startade alla 30 superettan-matcher och blev med sina tio mål lagets bästa målskytt i serien. Han bidrog också med tre assist. Men det blir ingen fortsättning i FFF för Viktor Götesson, som istället valt Degerfors.

Tack för dina insatser i FFF-tröjan, Viktor.

Viktor 2-0Falkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)