2017-05-24

Vinnare 50/50 lotten 21 maj

När vi mötte Dalkurd FF i söndags fick en lycklig vinnare gå hem 6520 kr rikare.

Vinsten hämtades ut efter matchen och vinstnumret var 01217.

Vi säger grattis till vinnaren och tack till er som köper lotter.

FemtiFemi2017
2017-05-23

Passi ordnade U21-poäng

FFF:s U21-lag låg länge under i toppmötet mot Utsikten men kom tillbaka och kvitterade sent genom Burundifödda strikern Passi Prudence.

Gästande Utsikten tog ledningen i 22:a minuten. Ledningen stod sig ända fram tills 84:e minuten då en frispelad Passi Prudence behärskat placerade in bollen i bortre hörnet. Ett fint fotbollsmål. Resultatet stod sig sedan tiden ut.
– Vi är riktigt nöjda med insatsen. Det var en bra och välspelad U21-match. Utsikten är spelskickliga och stabila, men vi gjorde en klart bättre match än på Ruddalen. 1-1 kändes rättvist, säger tränaren Anders Jensen.

Så startade FFF:
Albert Hjalte - Robin Carlsson, Ludvig Johansson, Emanuel Haraldsson, Denis Kelmendi - Rasmus Larsson, Filip Nilsson, Tobias Wahlberg, Mergim Laci - Edi Sylisufaj, Passi Prudence
Avbytare: Rickard Järvenstrand, Jesper Sundgren, Samuel Svensson, Andreas Johansson, Rasmus Fridolf.

FFF och Utsikten har båda 16 poäng. Göteborgarna toppar U21 superettan södra på bättre målskillnad - dock med en match mer spelad. I nästa U21-match, den 29 maj, spelar FFF borta mot Trelleborg.

E.N.

Passi Prudence
2017-05-22

Egna talanger får chansen i FFF: "Betyder mycket"

Unga trion John Björkengren, Ludvig Johansson och Edi Sylisufaj skrev på seniorkontrakt inför säsongen. Samtliga har nu fått debutera i superettan. fff.se har intervjuat trion.

Under söndagen spelade John Björkengren 72 minuter när FFF besegrade Dalkurd med 2-0 på hemmaplan.
– Det var jätteroligt att debutera i superettan. Det kändes bra. Jag spelade relativt enkelt och gjorde det bra defensivt. Självklart kan man göra saker bättre men jag får ändå säga att jag är ganska nöjd, säger 18-åringen.
Han har kämpat hårt för att få chansen inom elitfotbollen.
– Jag har alltid gett 100 procent på alla träningar och matcher, vilket jag tror lett till att jag hela tiden har utvecklats till en bättre fotbollsspelare. I mars förra året fick jag min hittills största motgång då jag bröt foten under en match på försäsongen. Efter det så försökte jag vara noggrann med min rehab under hela skadeperioden. Men skadan innebar inte bara nackdelar utan jag kunde träna upp min fysik och jag tror även att den gjorde mig starkare mentalt, vilket gjort att jag kunnat komma tillbaka på ett bättre sätt efter skadan, säger Björkengren.
Mittfältaren spelade för LGM fram tills han var 13 år. Sen tog han steget till FFF.
– Det var det bästa jag kunde göra för min utveckling. Jag hade även kompisar från skolan här.
Han är positiv till FFF:s ungdomsverksamhet.
– Jag tycker att den är bra. Det är en förening som vill satsa på sina ungdomar. Vi har bra förutsättningar, så spelaren bestämmer själv hur bra han vill bli. Både U17 och U19 spelar i allsvenskan vilket gör att man får mäta sig med Sveriges bästa jämnåriga spelare.
John hoppas få spela mer framöver, men är också realistisk.
– Jag förväntar mig inte för mycket eftersom det är mitt första år i A-laget men självklart strävar jag alltid efter att spela. Om Hasse ger mig chansen så är jag alltid redo att göra mitt jobb och hjälpa laget på bästa sätt. Det är jättekul att FFF tror på de unga och låter oss få chansen, säger han ödmjukt.

Ludvig Johansson fick också debutera i superettan igår. Han byttes in och hjälpte FFF spika igen bakåt under sista kvarten.
– Det var hur kul som helst, en dröm som gick i uppfyllelse, säger ”Ludde” glatt.
19-åringen började sin karriär i Stafsinge. Efter att han blivit tonåring tog han steget till FFF.
– Valet att gå till FFF var rätt enkelt eftersom jag ville satsa på min fotboll och eftersom pappa (Roger ”Senan” Johansson, före detta lagkapten i FFF) har spelat i klubben. I FFF har jag spelat i U16, U17, U19 och U21 - hela vägen upp till A-laget.
Han kom till FFF som innermittfältare och blev sedan omskolad till anfallare.
– Till sist blev jag mittback. Jag har spelat mittback i ungefär tre år. Man lär sig hela tiden nya saker från de äldre mittbackarna.
Under årets försäsong fick han starta två matcher i svenska cupen. Först mot Värnamo och sedan mot Elfsborg.
– Jag tycker att de tagit emot oss jättebra i A-laget. Det betyder mycket för oss unga att få känna att tränarna och föreningen tror på oss, och verkligen vill satsa på oss, säger ”Ludde”.

John och Ludvig tränar med A-laget några gånger i veckan. När de tagit studenten om drygt två veckor kommer de vara med fullt ut.
– Jag tränar endast torsdagar, fredagar och helger med A-laget eftersom jag inte ska missa allt för mycket skola. Detta har fungerat mycket bra eftersom det är viktigt för mig att gå klart gymnasiet. Det har varit bra att jag kunnat kombinera. Det ska bli kul att få vara med på riktigt, säger John Björkengren.
– Vi börjar träna 100 procent med A-laget direkt efter studenten den 9 juni. Vi har snackat med Hasse Eklund och han sade att studenten är väldigt viktig, så vi ska vara med på allt, säger Ludvig Johansson.

Edi Sylisufaj blev ifjol den första allsvenska spelaren född på 2000-talet. Borta mot Öis i onsdags debuterade han i superettan. Liksom John och Ludvig skrev han på ett treårskontrakt inför säsongen.
– Jag tycker att FFF:s ungdomsverksamhet är väldigt bra. De är bra på att ta fram bra spelare och utbilda dem bra. Det känns bra när vi unga får spela för då får vi mer självförtroende och vågar göra mer saker, säger anfallaren.
17-åringen är en riktig FFF-produkt och har spelat i klubben sedan han var sex år gammal.
– Jag tränar med A-laget varje dag. Jag har hoppat av skolan och lägger allt fokus på fotbollen. Han beskriver sin väg till elitfotbollen så här:
– Jag vill alltid vinna och vara bäst. Jag accepterade inte att någon var bättre än mig och ville alltid vara bäst, säger Edi Sylisufaj.

Passi Prudence må inte vara skolad i FFF. Men den 17-årige skåningen har även han fått debutera i superettan i år. Det har hittills blivit två inhopp. Ung entusiasm och talang saknas inte i FFF.

Text: Eric Nilsson

John debut


Ludde debut


Edi glad
2017-05-22

Derbyveckan är här

Så här laddar FFF upp inför Hallandsderbyt i helgen.

Måndag:
10.30: Träning

Tisdag:
17.00: U21-match hemma mot Utsikten

Onsdag:
10.30: Träning

Torsdag:
Ledigt

Fredag:
10.30: Träning

Lördag:
16:00: Hallandsderby mot Varbergs Bois på Påskbergsvallen

Söndag:
10.30: Träning

Hampus leker
2017-05-21

Hampus Nilsson spikade igen mot Dalkurd

Erik Pärsson och Dominic Chatto målade och Hampus Nilsson spikade igen målet. Resultat: 2-0 till FFF mot topplaget Dalkurd.

FFF gjorde en strålande första halvlek och kunde ha lett efter första kvarten. Det välförtjänta målet kom istället strax före paus när Erik Pärsson tryckte in 1-0 efter genialt förarbete av Viktor Götesson. Det var Pärssons första mål i superettan. Utöver ett friläge som Hampus Nilsson räddade efter felpassning i FFF-försvaret släppte Gulvitt inte till några chanser.

I andra halvlek fortsatte FFF spela fin fotboll och täppte till bakåt. Belöningen för det hårda arbetet kom i 77:e minuten när Dominic Chatto nickade in en fin hörna från Johannes Vall. Hampus Nilsson gjorde flera fina ingripanden, bland annat en grym enhandsräddning, och höll nollan för första gången i superettan i år. FFF vann med 2-0 efter en fenomenal insats. Publiken fick också se två debutanter. John Björkengren spelade från start och Ludvig Johansson hoppade in i 78:e minuten.

– Vi har en fantastisk keeper som gjorde några avgörande räddningar. Han gjorde en riktigt bra och vägvinnande prestation. Och John Björkengren spelade som om han gjort 100 matcher i superettan. Kul att våra egna spelare tog chansen, säger tränare Hasse Eklund efter FFF:s tredje seger för säsongen.

E.N.

Måål


Chattoooo


Hampus leker
2017-05-20

Inför Dalkurd: "Har scoutat dem väl"

Imorgon tar sig FFF an tabelltvåan Dalkurd på hemmaplan. Går det lika bra för Gulvitt som när senaste topplag besökte Falkenberg?

Tyvärr dras FFF med skador och avstängningar. David Svensson och Per Karlsson blev utvisade senast och Enock Kwakwa drog på sig sin tredje varning för säsongen. Dessutom är Amin Nazari (höft och knä) och Stefan Rodevåg (knäproblem) nya på skadelistan.
– Vi får se hur vi ersätter de som är borta. Många får chansen. Det är upp till dem att ta den, säger tränare Hasse Eklund.

Positivt är att Richard Donkor är tillbaka från skada och med i truppen. Mahmut Özen och Dominic Chatto är tillbaka efter avstängning. Och mittbacken Daniel Johansson är redo för 90 minuter.
– Det känns bra. Jag och Tibor har spelat ihop många gånger, både i HBK och FFF. Får vi spela ihop kommer det säkert gå utmärkt, säger "Danne".

Hasse Eklund har satt upp en matchplan som han hoppas spelarna kommer följa till punkt och pricka.
– Dalkurd har FFF inte mött innan. De är liksom BP spelskickliga. Vi har scoutat dem väl och känner oss förberedda. Vi har lagt upp en bra strategi och formen är på uppåtgående, säger tränaren.

Truppen:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Daniel Johansson, Erik Pärsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Edi Sylisufaj, Johan Lassagård, Mahmut Özen, John Björkengren, Viktor Götesson, Tobias Englund, Dominic Chatto, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor

Avspark sker klockan 15.00 på Falcon Alkoholfri Arena och dömer gör Antti Kanerva från Olofstorp.

E.N.

FFF premiärsamling
2017-05-17

Två röda kort och förlust

FFF föll med 1-2 mot Öis och fick två nya utvisningar.

Stefan Rodevåg skapade matchens första målchans. Men "Rodes" konstspark räddades av gamle lagkamraten Stojan Lukic i Öis-målet. Sedan skadade sig tyvärr anfallaren, som ersattes av Erik Pärsson i 22:a minuten. Minuten efter bytet tog hemmalaget ledningen. Ex-FFF:aren Daniel Sliper sköt in bollen i vänstra hörnet. Mycket mer hände inte i första halvlek.

FFF tvingades till ytterligare ett byte i paus. Amin Nazari utgick med höftbesvär och in i hans ställe kom Johan Lassagård. Bara två minuter in i andra kvitterade FFF. Johannes Vall slog en fin hörna som David Svensson elegant nickade in. Mellan 70:e och 72:a minuten förändrades allt. Först fick Per Karlsson ett tveksamt rött kort efter en satsning på Andreas Östling. Kort därefter nickade Daniel Sliper in 2-1 från nära håll. Målet visade sig bli matchavgörande.

Till råga på allt fick FFF ännu en utvisning på övertid. David Svensson fick sitt andra gula kort och fick också han syna domare Fredrik Klittes röda kort. Det var Gulvitts femte röda kort på åtta matcher. FFF föll tungt och på grund av ett gult kort på Enock Kwakwa fick man tre spelare avstängda. Nu gäller det att ladda om inför hemmamötet mot Dalkurd på söndag.

E.N.2017-05-16

Inför Öis: "Vi går för tredje raka"

Efter två raka segrar för FFF är det nu dags för bortamöte mot Öis.

– Det är tätt mellan matcherna. Men när man har vunnit vill man genast spela ny match och vi har en positiv känsla i kroppen efter vår heroiska insats mot serieledarna BP. Vi visade verkligen vinnarvilja och det var många som tog ansvar för att segern skulle kunna bärgas. Exempelvis spelade "Stoffe" som högerback sista 25 minuterna efter utvisningen och löste den nya rollen galant. Avbytarna kom in med energi och vinnarvilja och visade att vi är ett lag där alla vill vara med och kriga för segern. Att spela med tio man mot serieledarna som jagar en kvittering var tufft, men vi visade karaktär och kunde till sist få hem segern, säger tränare Hasse Eklund.

FFF har nu passerat Öis ärkerival Gais på målskillnad och parkerar på nionde plats i tabellen. Öis ligger elva med samma antal poäng (nio) som Gulvitt.
– Öis är ett passningsorienterat lag som har fått många matcher sönderryckta på grund av utvisningar. Det är svårt att bedriva ett eget spel efter spelidé när du endast har tio man på planen och Öis har i år blivit hårt drabbat av flera utvisningar emot sig, säger Eklund.

Öis tvingas klara sig utan avstängda anfallarna Johan Elmander och William Atashkadeh samt tränaren Marcus Lantz, som blev uppvisad på läktaren efter Atashkadehs utvisning mot Gais. FFF har mittfältaren Dominic Chatto och ytterbacken Mahmut Özen avstängda. Dessutom saknas skadade Richard Donkor, som utgick i paus senast. Lovande strikern Edi Sylisufaj gör comeback i truppen.
– För oss gäller det ändå som vanligt att fokusera mer på vårt eget spel och att kriga med samma vinnarvilja som vi har haft i de två senaste matcherna. Vi hoppas på ert stöd när vi går för tredje raka segern, säger FFF-tränaren.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Daniel Johansson, David Svensson, Erik Pärsson, Amin Nazari, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Edi Sylisufaj, Johan Lassagård, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence

E.N.

Stoffe
2017-05-16

Supporterinformation inför Öis borta

På onsdag är det dags för bortamatch mot Örgryte IS på Gamla Ullevi. Nedan följer en del nödvändig information för tillresta FFF-supportrar.

Bortasektion: Bortastå är belägen på södra stå, nedre etage. Entrén öppnar en timme före avspark.

Biljetter: Förköp köps med fördel via Örgrytes hemsida. Biljettpriser och länk till biljettköp hittar du här: http://fotboll.ois.se/biljetter/ Det går även att köpa biljetter på plats i anslutning till bortaentrén. Dessa säljs i boden utanför. Notera att det är dyrare vid biljettköp på plats.

Kiosk: Fullt kioskutbud. Betalningsalternativ: Kort och kontant (ej swish), både i biljettluckor och i kiosker.

Supporterresa: YWP anordnar bussresa till Göteborg och det finns i skrivande stund fortfarande platser kvar. Anmäl er direkt här: https://www.superinvite.se/#/invitation/19bc916108fc6938f52cb96f7e087941

Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta FFF:s SLO: marcus.Johansson@falkenbergsff.se. Marcus kommer att finnas på plats under matchen.

Jubelfans
2017-05-15

Vecka med två matcher

Så här ser veckan ut för FFF:s A-lag:

Måndag:
Ledigt

Tisdag:
10.30: Träning på A-plan

Onsdag:
19.00: Bortamatch mot Öis

Torsdag:
10.30: Träning på Kristineslätt

Fredag:
Ledigt

Lördag:
10.30: Träning på A-plan

Söndag:
15.00: Hemmamatch mot Dalkurd

Tvåraka
2017-05-14

Vinnare 50/50 lotten 14 maj

Ett stort tack till er som köpte lotter av oss igår i samband med matchen mot BP.

Det vinnande numret blev 03573 och vinstsumman blev 7780 kr.
Grattis till vinnaren!

FemtiFemi2017
2017-05-13

Urstarkt FFF kämpade ner serieledarna

FFF stod för en grym krigarinsats och kämpade ner serieledande Brommapojkarna trots att man var en man mindre i 25 minuter.

I första halvlek var det inte mycket skönspel. Vid ett tillfälle skapade BP en dubbelchans. Först räddade Enock Kwakwa nära mållinjen och sedan stod Hampus Nilsson i vägen. FFF hade några halvchanser men fick inte till det riktigt offensivt. Richard Donkor skadade sig strax före halvtid och tvingades byta i paus. In i hans ställe kom Tobias Englund, som gjorde comeback efter armbrottet.

Fyra minuter in i andra halvlek fick FFF hörna. Johannes Vall slog in bollen och lagkapten David Svensson knoppade in den vid första stolpen. Fyra minuter senare dundrade Christoffer Carlsson in sitt andra mål på två matcher! Passningen stod Enock Kwakwa för. FFF var plötsligt uppe i 2-0-ledning. Den skulle komma att halveras av Luca Gerbino Polo som nickade in reduceringen i 58:e minuten. 

När Mahmut Özen drog på sig sitt andra gula kort i 65:e minuten såg det mörkt ut men FFF stod för stark moral och kämpade otroligt bra sista halvtimmen. FFF, som bars fram av fansen, redde ut stormen och tog tre fantastiskt viktiga poäng mot serieledarna. Noterbart är att Daniel Johansson gjorde ett finfint inhopp efter Özens utvisning. Detta var lagets andra raka seger.
– Det fanns många hjältar där ute idag. Otroligt skönt, säger tränare Hasse Eklund.
– Trean satt där den skulle, säger David Svensson.

E.N.

Stoffe


Tvåraka
2017-05-12

Inför BP hemma: "Stärker självförtroendet"

Imorgon kommer landslagsikonen Olof Mellbergs Brommapojkarna på besök. FFF är stärkta av segern senast och är ute efter seger nummer två.

– Vi visade bra moral och vinnarvilja senast mot Gefle och det blir lika viktigt att ta med oss samma känsla mot BP som har gjort en bra start på säsongen och leder serien. BP har visat upp ett bra passningsspel och har lite varierande anfallsmetoder så det krävs att vi är aggressiva vid rätt tillfälle och att vårt försvarsspel inte tillåter dem att vara ostörda alltför länge med bollen, säger tränare Hasse Eklund och fortsätter:
– BP har släppt in lite mål så här långt så jag hoppas att vi kan visa samma effektivitet som mot Gefle borta där vi gjorde fyra mål med fyra olika målskyttar. Det stärker självförtroendet. Vi har haft bra träningar och konkurrensen har ökat om de startande platserna i truppen.

FFF har goda minnen från det senaste året man mötte Brommapojkarna. 2014 tog FFF sin första allsvenska seger mot just BP. Dan Keat nickade då in matchens enda mål. Bortamatchen vann FFF med 3-2 sedan Johannes Vall blivit matchhjälte med sitt 3-1-mål.

Gulvitt får tillbaka Amin Nazari, som var avstängd senast, och har inga nya skador eller avstängningar att ta hänsyn till.

Truppen ser ut enligt följande:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Daniel Johansson, David Svensson (K), Erik Pärsson, Amin Nazari, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Johan Lassagård, Mahmut Özen, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Dominic Chatto, Tibor Joza, Richard Donkor

Avspark sker klockan 16.00 på Falcon Alkoholfri Arena och dömer gör Farouk Nehdi från Huddinge.

E.N.

Aminöis
2017-05-11

Avwaydays nu också för Superettan

Volkswagen aktiverade under fjolårssäsongen sin digitala samåkningstjänst Avwaydays för Allsvenskan. 2017 utvidgar Volkswagen Avwaydays att gälla även för Superettan. – Det är kul att kunna erbjuda fler supportrar möjligheten att åka på bortamatcher, säger Jeanette Asteborg, Marknadschef på Volkswagen Sverige.

Avwaydays har fått namnet från att man i fotbollskretsar ofta hänvisar bortamatchkulturen till “away days”. Avwaydays är gratis och självklart öppen för alla som vill åka på bortamatcher, oavsett vilket märke man har på sin bil. Avwaydays aktiverades för Allsvenskan under andra halvan av säsongen 2016 och finns nu alltså tillgänglig även för Superettan från och med säsongsstarten 2017.


För att lägga upp eller hitta skjuts besöker man www.avwayday.se och lägger enkelt in sin info och inväntar sedan samåkare som tar kontakt.

Nedan kan du se mer via länkarna.

Film: https://youtu.be/reirsEf69Kw
Instruktionsfilm: https://youtu.be/s4oGwqFy3RU

Avwaydays
2017-05-10

U21 upp i serieledning

FFF:s U21-lag besegrade Landskrona med 3-1 på bortaplan - och gick därmed upp i serieledning.

FFF fick en smakstart och tog ledningen redan efter en minut. Landskrona kvitterade sex minuter senare och ställningen var 1-1 i paus. I andra halvlek avgjorde FFF matchen genom mål i minut 54 och 70. Rasmus Larsson blev tvåmålsskytt och Mergim Laci stod för en balja. FFF har vunnit fem av sju matcher och toppar U21-superettan södra tre poäng före Utsikten och Värnamo.

– En bra genomförd match från ett ungt U21-lag. Vi borde ha gjort några fler mål med det spelövertag som vi hade och de chanser som vi skapade, säger tränare Jonas Axeldal.

FFF startade enligt följande:
Albert Hjalte - Casper Persson, Ludvig Johansson, Hugo Thörnqvist, Emanuel Haraldsson - Rasmus Larsson, Filip Nilsson, John Björkengren, Mergim Laci - Edi Sylisufaj, Passi Prudence
Avbytare: Jesper Sundgren, Samuel Svensson, Robin Carlsson

E.N.

Edi glad
2017-05-09

Så laddar FFF inför helgen

Efter gårdagens finfina seger är det nu dags att ladda om inför vad som komma skall.

Så här ser FFF:s schema ut under resten av veckan:

Onsdag:
10.30: Träning på A-plan
17.00: U21-match borta mot Landskrona

Torsdag:
Ledigt

Fredag:
10.30: Träning på A-plan

Lördag:
16.00: Hemmamatch mot Brommapojkarna

Söndag:
10.30: Träning på Kristineslätt

FFF premiärsamling
2017-05-09

Underbar seger i Gävle

FFF stod för en magisk vändning och fixade en 4-2-seger i Gävle. Därmed är nollan i vinstkolumnen äntligen bortsuddad.

Det blev ett riktigt målkalas som inleddes med att Viktor Götesson tryckte in 1-0 efter en jättebjudning i 33:e minuten. Fem minuter senare nickade en omarkerad Johan Oremo in 1-1 och precis före paus fick Gefle en minst sagt tveksam för att inte säga direkt felaktig straff som Oremo förvaltade.

20 minuter in i andra halvek byttes Erik Pärsson in i stället för Richard Donkor. Efter det vände FFF matchen. Först stod Mahmut Özen för ett riktigt klassmål i 72:a minuten. Han klev in från höger och sköt upp bollen i nättaket. Det var ytterbackens första mål i FFF-tröjan. Fem minuter senare dundrade ovane målskytten Christoffer Carlsson in 3-2 efter ett inkast från vänster. I 88:e minuten serverade Erik Pärsson sedan Enock Kwakwa som vackert sköt in 4-2 och FFF:s första seger för säsongen var ett faktum. Noterbart är att Daniel Johansson hoppade in på slutet och därmed gjorde årsdebut i serien.

FFF stod alltså för hela tre mål på 16 minuter och bärgade en livsviktig och otroligt efterlängtad trepoängare. Gulvitt bärgade sin första viktoria i seriesammanhang sen i juli månad förra året! Gissa om de tappra tillresta fansen njöt efteråt.

Text och foto: Eric Nilsson

Geflemål
2017-05-07

Inför Gefle: Englund tillbaka

FFF har idag åkt till Gävle. Imorgon väntar forna allsvenska kollegan Gefle på Gavlevallen. Gulvitt är på jakt efter årets första superettan-seger.

Under söndagskvällen tränar FFF på Gavlevallen, där laget förra året bortabesegrade Gefle med 2-1 efter mål av Amin Nazari, som också stod för förarbetet till andra målet, och Hakeem Araba. Det finns dock ingen chans att dessa herrar gör mål imorgon då Nazari är avstängd efter utvisningen senast och Araba numera representerar Naestved i Danmark.
– Vi har goda minnen från förra året och vi har under året spelat bra på konstgräs. Gefle spelar en liknande fotboll som Gais. De vill sysselsätta sina forwards både ofta och tidigt. Där måste vi vara vakna och inte ge dem för mycket utrymme i det defensiva spelet. Offensivt gäller det att vi hittar en bra mix mellan bollinnehav och djupledsspel, säger Hasse Eklund.

Glädjande är att vänsterbacken Tobias Englund är tillbaka i truppen efter skada vilket ökar konkurrensen på vänstersidan. Hasse Eklund är också nöjd med hur det sett ut under veckan.
– Träningarna har varit bra med mycket inslag av vinnarvilja, som vi vill föra in i den här matchen. Det kommer inte bli lätt mot Gefle, men vi är beredda på hårt arbete och kommer göra allt i vår makt för att få den första trean. Tillsammans för Falkenberg, säger FFF-tränaren.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Daniel Johansson, David Svensson, Erik Pärsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Johan Lassagård, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Dominic Chatto, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor Klockan 19.00 imorgon är det dags för avspark i Gävle.

E.N.

Englund prem
2017-05-04

Styrelse och klubbledning står bakom tränarteamet och spelarna

Vi har noterat att några supportar har startat en namnlista på webben med krav på att Falkenbergs FFs tränare Hasse Eklund ska avgå.

Vi tycker det är väldigt olyckligt och inget bra sätt att hantera personalfrågor på. Vi hade föredragit en dialog för att lyssna in synpunkter men även få förklara hur vi resonerar och tänker i styrelse och klubbledning.

Det Falkenbergs FFs tränare, spelare och övriga behöver just nu är att vi sluter upp och stöttar våra ledare och spelare för tillsammans är vi övertygade att vi blir starkare.

Redan nu på måndag kommer en ny spännande utmaning och vi ska göra allt för att få den första trepoängaren för i år.

Tillsammans för Falkenberg.

Falkenberg den 4 maj 2017
För styrelse och klubbledning i Falkenbergs FF

Lars-Eric Nilsson     Patrik Lundgren     Håkan Nilsson
Ordförande               Klubbchef               Sportchef2017-05-03

Vinnare 50/50 lotten

I samband med matchen mot GAIS blev vinstsumman 5760 kr.

Vinstnumret var 00409 och den är ännu inte utlämnad.

Välkommen in till oss om du har vinstlotten!

5050 19/4 2017
2017-05-02

6-1-seger för U21

FFF krossade Öis med hela 6-1 i dagens U21-match på Falcon Alkoholfri Arena.

Öis tog ledningen i 17:e minuten. Repliken kom omgående. På åtta minuter gjorde anfallaren Edi Sylisufaj två mål och kapten Per Karlsson ett. FFF gick till pausvila i 3-1-ledning. I 51:a minuten utökade mittbacken Daniel Johansson ledningen och sju minuter senare prickade inhopparen Rasmus Larsson in 5-1. Strikern Passi Prudence avslutade målfyrverkeriet i 69:e minuten.
– Skönt att vara tillbaka på en vinnande väg. Bra genomförd match, vi var noggranna i allt vi gjorde, säger tränare Jonas Axeldal nöjt.

FFF startade enligt följande: Johan Brattberg - Robin Carlsson, Ludvig Johansson, Daniel Johansson, Linus Andersson - Johan Lassagård, John Björkengren, Per Karlsson (K), Mergim Laci - Edi Sylisufaj, Passi Prudence.
Avbytare: Hugo Thörnqvist, Rasmus Larsson, Filip Nilsson, Tobias Wahlberg.

Nästa U21-match spelas borta mot Landskrona den 10 maj.

E.N.

Passi PrudenceFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)