Hammarby

AXEL NORÉN

# 34 FÖRSVARARE

Axel Norén föddes den 4 april 1999 och växte upp i Sölvesborg, där moderklubben Sölvesborgs GIF huserar. Han tog sedan steget till Mjällby AIF där han via U19-laget tog steget upp i A-truppen 2017. Under sina två år i klubben blev det 29 matcher och två mål i division 1. Efter MAIF:s uppflyttning till superettan 2018 gick han till Gefle IF, där det blev en och en halv säsong. Han hann göra 35 matcher och två mål för division 1-klubben innan han i slutet av augusti 2020 köptes loss av Falkenbergs FF. 21-åringen, som var en av Norrettans bästa mittbackar, har skrivit på för två och ett halvt år i Gulvitt och beskrivs som en spelande mittback med bra huvudspel och god spelförståelse. Med sitt fina huvudspel är han ett vapen på fasta situationer.

Det är i motvind draken lyfter.