Hammarby

GRÉGOIRE AMIOT

# 26 FÖRSVARARE

Grégoire Amiot föddes i Cholet i västra Frankrike. Han inledde sin karriär i Les Herbiers VF och SO Cholet och tog som 15-åring steget till Toulouse FC:s akademi. 2010 gjorde han också debut i det franska P16-landslaget. Mellan 2010 och 2013 spelade han totalt 20 juniorlandskamper för Frankrikes P16-, P17- och P18-landslag. Den 187 centimeter långe mittbacken spelade för Toulouse FC, där han nådde B-laget, fram tills 2015 då han bytte klubb till Stade de Reims. Han fick göra 16 matcher i franska andraligan innan han 2017 flyttade till ligakonkurrenten Bourg-en-Bresse. Han fick gott om förtroende i sin nya klubb och gjorde 56 ligamatcher i andra- och tredjeligan. I juli förra året gick han till Fortuna Sittard i nederländska högstaligan. Han fick förtroendet i nio matcher i Eredivisie innan ligaspelet stoppades på grund av coronapandemin. 25-åringen fick spela mot storklubbar som Ajax, PSV och Feyenoord. Efter att klubben bytte ägare stod det klart att det skulle ske stora förändringar i truppen. Då passade den fysiskt starke försvararen på att gå på lån till Falkenbergs FF för resten av säsongen. Amiot är FFF:s första fransman.

Varje tuff situation är ett steg närmare framgång.