Hammarby

GUSTAF NILSSON

# 29 ANFALLARE

Gustaf Nilsson är fostrad i Falkenbergs FF och gjorde allsvensk debut borta mot Mjällby AIF som 17-åring. Han fick snabbt smeknamnet ”Lill-Stregen” då hans pappa Håkan ”Stregen” Nilsson är en stor FFF-profil som gjorde 198 A-lagsmål för klubben. I den fantastiska hemmamatchen mot AIK samma år (2014) gjorde han det sista målet i 4-1-segern. Året efter stod han för sex allsvenska fullträffar samt två mål i kvalet mot IK Sirius, som FFF vann på bortamål. Inför säsongen 2016 såldes den 197 centimeter långe anfallaren till danska storklubben Bröndby. Tanken var att han skulle spela hela vårsäsongen med FFF och lämna under sommaren, men tyvärr ådrog han sig en fraktur i segermatchen mot IFK Norrköping. Han gjorde ett mål i samma match men dessvärre blev det inte mer spel innan han lämnade. Efter fyra år med spel i Bröndby, Silkeborg, Vejle och BK Häcken gick han på lån till FFF under sommaren 2020. Han kommer att spela med FFF säsongen ut.

Lämna allt på planen.