Norrby IF
Under söndagen mötte Falkenbergs FF Västerås SK på hemmaplan inför 500 supportrar. Kwame Kizito skallade in 1-0 till FFF i första halvlek men VSK kvitterade innan pausvilan. Med dryga tio minuter kvar fixade Adam Bergmark Wiberg FFF:s förlösande 2-1-mål som visade sig bli helt avgörande. FFF knep en efterlängtad seger inför jublande glada hemmafans.

Tobias Tuvesson gjorde två ändringar i startelvan. Axel Norén klev in i mittlåset istället för avstängde Tobias Karlsson och Kwame Kizito spelade istället för Oliver Hintsa. Han huserade på topp tillsammans med Adam Bergmark Wiberg då gick över från 4-2-3-1- till 4-4-2. Det var mycket fram och tillbaka inledningsvis. Det skapades inte en vettig målchans under de första 20 minuterna. I 22:a minuten skapade FFF en jättemöjlighet. Kwame Kizito vann bollen i kamp med målvakten Anton Fagerström och spelade den till Umar Bala Muhammed, som nöp till direkt. VSK kunde dessvärre rensa nära mållinjen. Två minuter senare var FFF väldigt nära på nytt. Kwame Kizito fick bollen efter inspel från Anton Wede och drog iväg ett avslut som räddades till hörna av Fagerström.

I 29:e minuten tog FFF ledningen efter ett fint anfall. Tobias Englund fick bollen till vänster och mottade in ett fint inlägg som Kwame Kizito stångade in med pannan. FFF var i ledning och de 500 i publiken jublade högt! I 37:e minuten hade FFF bud på ett 2-0-mål. Efter en hörna från Christoffer Carlsson fick Umar Bala Muhammed skottläge i boxen. Men då stod Anton Fagerström i vägen och räddade närskottet. Tyvärr så kvitterade VSK efter 40 minuters spel. Ett inlägg från höger nickades in av Viktor Prodell, som vann duellen mot FFF-försvaret. Ställningen på Falcon Alkoholfri Arena var 1-1 i paus. FFF gjorde en ganska bra halvlek, men Prodells kvittering nekade FFF en pausledning.

FFF gjorde ett byte redan i paus då Mahmut Özen klev av och ersattes av Oliver Hintsa. I 54:e minuten spelade Adam Bergmark Wiberg fram anfallspartnern Kwame Kizito i en position strax utanför straffområdet. Kizito avlossade ett skott som smet utanför vänstra stolpen. FFF tvingades till ett andra byte i 65:e minuten då Christoffer Carlsson fick skadeproblem. Melker Nilsson kom in istället. Efter en tids böljande spel tog FFF ledningen i 79:e minuten. Efter en snabb omställning stormade Adam Bergmark Wiberg fram. Han sprang ifrån försvaret och placerade in bollen bakom Fagerström. FFF var i ledning på nytt, efter ännu ett klassmål! I 90:e minuten svarade Viktor Noring för en viktig räddning på ett avslut från nära håll. FFF höll tätt under de fem tilläggsminuterna och tog en mycket viktig och skön seger!
– Jag är oerhört stolt över hur spelarna jobbade och slet! Spelarna har arbetat väldigt hårt och kämpat för detta. Detta var väldigt skönt, säger huvudtränaren Tobias Tuvesson.