Laholms FK
Falkenbergs FF mötte serieledaren IFK Värnamo på bortaplan under måndagskvällen. Och det började riktigt bra. Men ”guldet” blev till sand på smärtsammast möjliga vis. FFF föll i slutsekunderna, i 95:e minuten…

Falkenbergs FF gjorde precis som mot HIF. FFF inledde med hög och aggressiv press och det gav utdelning tidigt även denna gång. Matchen var inte ens sex minuter gammal när Oliver Hintsa flög fram och avlossade ett skott som gick stolpe in. Glädjen var, med all rätt, stor hos de tillresta supportrarna på bortasektionen. Ännu bättre skulle det bli när FFF senare i halvleken återigen lyckades med pressen och stressade fram ett misstag i hemmaförsvaret. Oliver Hintsa blev helt ren och gjorde inget misstag. Han rullade behärskat in 2-0 och sitt andra mål i matchen. FFF imponerade under första halvlek, men tyvärr skulle Värnamo komma att reducera efter 40 minuters spel. Och det på ett lite väl enkelt sätt. Gulvitt ledde ändå över serieledarna när det var dags för pausvila.

Dessvärre fick Värnamo en bra start på andra halvlek då de kvitterade efter åtta minuter. Dessförinnan hade Oliver Hintsa haft ett gyllene läge att bli tremålsskytt. Sedan svängde det fram och tillbaka. FFF hade en bra period under vilken Adam Bergmark Wiberg drog iväg en projektil som tog i ribban (hur många ribbträffar och hur mycket oflyt kan den killen få?). FFF, som bytte in Christoffer Carlsson, Godwin Aguda och Kwame Kizito under andra halvlek, skapade ytterligare en rad bra lägen att återta ledningen, men bolluslingen ville verkligen inte in. Det blev fem stopptidsminuter och FFF såg ut att kunna knipa åtminstone en poäng. Men i matchens absoluta slutsekunder lyckades Värnamo forcera in en tredje boll, ur misstänkt offsideposition, sedan FFF slarvat. Ridå och ett närmast osannolikt slut för FFF, som skapade flest möjligheter och totalt sett gjorde en ganska bra insats…

– Vi hade pratat om att vi skulle störa dem högt med vårt press-spel och det tycker jag att vi gjorde. Vi gjorde två fina mål och jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek, även om vi släppte in ett mål. I andra halvlek släppte vi in ett mål tidigt och det var sedan böljande spel. Vi hade lägen, som ribbträffen. I slutet gav vi Värnamo ett läge och de var för skickliga för att inte ta vara på det. Det gjorde att det blev noll poäng, men jag tycker att det i alla fall borde ha blivit en, säger Tobias Tuvesson.