Onsala BK
Under lördagen mötte Falkenbergs FF Örebro SK på hemmaplan. FFF vann med 2-1 efter mål av Tobias Englund och Calle Johansson och tog en otroligt viktig seger i bottenstriden.

I tionde minuten tog sig John Chibuike in i ÖSK:s straffområde och fick ett bra läge, men skottet täcktes till hörna. I 21:a minuten fick Kalle Söderström ett läge i boxen efter en frispark. Skåningen försökte sig på en konstspark. Oscar Jansson var bra med och fångade bollen. I nästa anfall sköt Tobias Englund ett hårt skott som Jansson räddade.

Efter 27 minuter hettade det till. Först träffade ÖSK:s nyförvärv Romain Gall ribban med ett rungande distansskott och minuten efter fick John Chibuike ett superläge. Han blev helt fri och skulle bara skjuta in bollen, men sköt över. I 31:a minuten misslyckades FFF med kommunikationen och ÖSK fick ett friläge. Men då kom Viktor Noring ut till undsättning och räddade. Båda lagen hade några fina lägen men första halvlek slutade mållöst.

I 66:e minuten hade FFF en bra möjlighet att ta ledningen. Nsima Peter fick bollen i straffområdet och petade bollen vidare mot Tobias Englund. Ett motståndarben hann emellan och 0-0 stod sig. Men inte länge till. För i nästa minut gjorde FFF 1-0! Kalle Söderström flög fram på högerkanten. Han spelade sedan in bollen till Nsima Peter, som inte fick riktig träff. Istället gick bollen vidare till Tobias Englund, som dunkade in ledningsmålet. ÖSK skulle dock komma att kvittera. Två minuter senare prickade Deniz Hümmet in 1-1 efter en frispark.

Och i 71:a minuten var ÖSK en ribbträff från att också ta ledningen. Nahir Besaras projektil räddades lyckligtvis av ribban. Med en kvart kvar återtog FFF ledningen. En hörna från Christoffer Carlsson nickskarvades snyggt i mål av dagens lagkapten Calle Johansson. Med tolv minuter av ordinarie tid gjorde FFF sitt första byte i matchen. Mahmut Özen kom in istället för Kalle Söderström.

På övertid kom Tobias Karlsson in istället för Nsima Peter. Och i 93:e minuten byttes Anton Wede in istället för pigge John Chibuike. Falkenbergs FF höll undan och tog en ofantligt viktig seger i bottenstriden. FFF krigade ner ÖSK för andra gången denna säsong och närmar sig Helsingborg, som innehar kvalplatsen i nuläget.