fbpx
Falkenbergs FF
Lunds BK
Falkenbergs FF:s målvakt Nadeem Omar blev i augusti uttagen i Iraks U19-landslag för första gången. Nu har 19-åringen blivit uttagen på nytt och är redo för landslagsdebut.

Tanken var att Nadeem Omar skulle varit med Iraks U19-landslag på lägret i Qatar i augusti. Men då det tog lång tid att få klart hans irakiska pass bestämde sig landslagsledningen för att han skulle medverka vid nästa samling istället. Nu har han blivit kallad till landslagets läger i Doha i Qatar. Lägret pågår mellan 8 och 14 november och Iraks U19-landslag kommer att spela två träningslandskamper mot Qatar.
– Det känns väldigt kul. Jag har längtat mycket och länge efter detta. Jag ser fram emot detta och ser det som en grym chans för mig att visa vad jag går för, säger Nadeem Omar.

Hur ser du på chanserna att få landslagsdebutera?
– Mina chanser är goda och jag har tränat hårt så jag känner mig väldigt redo för den här utmaningen, säger målvakten.

Planen var att han skulle konkurrera om en plats i Iraks trupp till Asiatiska U19-mästerskapen, men det är nu uppskjutet till i början av nästa år.

Text: Eric Nilsson
Foto: Lollo Skagerfält