FC Trollhättan
Falkenbergs FF spelade under torsdagskvällen cupkvartsfinal borta mot Mjällby AIF, som FFF besegrade så sent som förra veckan. Det blev dock ingen favorit i repris. Ett decimerat FFF föll med 0-1.

Hasse Eklund gjorde många ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Kalmar FF i allsvenskan. En av de som fick chansen var Viktor Noring. Noring fick debutera i målet men fick tyvärr en tråkig debut. Redan efter 24 minuter blev han utvisad efter att ha fällt en motståndare utanför straffområdet. Johan Brattberg ersatte i mål och John Chibuike byttes ut. Innan utvisningen hade Anton Wede haft en fin chans som slutade med att bollen räddades i sista stund. Trots det numerära överläget stod sig 0-0 till pausvilan. Det ska nämnas att inbytte Brattberg gjorde några fina ingripanden i slutet av halvleken.

Tre minuter in i andra halvlek nickade Taylor Silverholt in 1-0 till Mjällby efter en hörna. Minuten senare var FFF nära att kvittera då Gabriel Johansson prickade ribbans ovansida. Annars var det Mjällby som skapade mest och låg på för ett andra mål. Efter 65 minuters spel gjorde FFF ett dubbelbyte. Matthew Garbett och Rasmus Fridolf kom då in istället för Anton Wede och Kalle Söderström. Och i 79:e minuten kom Nsima Peter och Marcus Mathisen in. Duon ersatte Edi Sylisufaj och Melker Nilsson. FFF lyckades inte få till en kvittering med tio man utan fick se sig besegrade och utslagna ur Svenska cupen. Nu laddar vi om inför måndagens viktiga derby borta mot Varbergs Bois.