Ariana FC
Under lördagen drabbade Falkenbergs FF och Örgryte IS samman på Falcon Alkoholfri Arena. FFF krigade ner ÖIS och avgjorde i slutminuterna!

FFF gjorde fyra förändringar i startelvan. Umar Bala Muhammed, Matthew Garbett, Kalle Söderström och Mahmut Özen fick chansen från start istället för Edi Sylisufaj, Melker Nilsson, Oliver Hintsa och Linus Borgström. Första tio minuter var avvaktande från båda lagen. I elfte minuten skapade FFF en halvchans. Kalle Söderström tog ner bollen i straffområdet och gick på avslut. Skottet träffade dock inte mål. Minuten efter fick Samuel Adrian ett bra läge utanför boxen. ”Samme” fick bra tryck i skottet men det gick en bit utanför högra stolpen. Strax därefter fick ÖIS en bra möjlighet framför mål, men då täckte FFF förtjänstfullt till hörna. I 24:e minuten tog FFF ledningen! Umar Bala Muhammed slog ett ypperligt inlägg som Adam Bergmark Wiberg nådde högst på och läckert nickade in över Fredrik Andersson i ÖIS-målet. ”ABW” målade därmed på förra lagkamraterna.

Tre minuter senare hade FFF en ny nick i bra läge. Tobias Karlssons avslut var dock inte nära att resultera. I 39:e minuten var Adam Bergmark Wiberg ytterst nära att göra 2-0. Fredrik Andersson var långt ute och ”ABW” prövade ett långskott som var mycket nära att segla in. Istället kvitterade ÖIS i anfallet efter. Ajdin Zeljkovic placerade in bollen efter flipperspel i straffområdet. Men ÖIS glädje blev inte långvarig. FFF replikerade snabbt. I 42:a minuten knoppade Kalle Björklund in Samuel Adrians precisa hörna. Det var ”Sammes” andra assist för säsongen. Han slog även den fina hörnan till Tobias Karlssons segermål mot IK Brage. FFF var åter i ledning och den stod sig fram tills pausvilan.

I 53:e minuten kvitterade ÖIS. Herman Sjögrell kom förbi på högerkanten och slog in bollen snett inåt bakåt till Ajdin Zeljkovic, som prickade in kvitteringen. Två minuter därefter nickade Adam Bergmark Wiberg utanför efter en hörna. Efter en timmes spel avlossade ”ABW” ett skott som smet strax utanför vänstra stolpen. Pigge Matthew Garbett fick en fin chans efter en snabb gulvit kontring, men fick inte bollen förbi Fredrik Andersson. FFF genomförde sitt första byte med 21 minuter kvar av ordinarie tid. Då kom Linus Borgström in istället för Umar Bala Muhammed. Med kvarten kvar slängde FFF in Edi Sylisufaj. Med knappt tio minuter kvar fick Christoffer Carlsson en finfin möjlighet i straffområdet, men fick inte alls till avslutet. I 91:a minuten tog ”Stoffe” gruvlig revansch genom att trycka in 3-2! Kalle Söderström hann en långboll innan kortlinjen. Han slog sedan in bollen i straffområdet. Den nådde Christoffer Carlsson som tråcklade in bollen via öisare. I 93:e minuten bytte FFF in Axel Norén. Han ersatte Kalle Söderström. ”Stoffes” mål skulle visa sig bli helt matchavgörande. FFF tog en enormt viktig trepoängare.

– Jag är nöjd med dagens insats. Vi jobbade hårt och kämpade ner dem på slutet, då de var trötta. Det var väldigt skönt att vi vann, säger Hasse Eklund.