fbpx
Falkenbergs FF
Lilla Träslövs FF
FFF vann idag ännu en gång. Torslanda IK slogs tillbaka med 1-0 efter ett läckert frisparksmål från Nils Bertilsson och FFF höll nollan för tolfte gången i Ettan Södra i år. Men prestationsmässigt var det sannerligen inte en av Gulvitts bättre insatser i år.

I 19:e minuten var FFF nära att ta ledningen. Hugo Tilly, som fick chansen från start, drog till från distans och bollen tog i ramen. Fem minuter senare fick FFF frispark en bit utanför straffområdet. Vänsterbacken Nils Bertilsson klev fram och fick till en ny bra frisparksträff som seglade hela vägen i mål. Det var den nyblivne frisparksspecialistens fjärde seriemål för säsongen. Torslanda kom inte till särskilt många lägen i första halvlek men var det lag som hade klart mest bollinnehav.

FFF bytte in Remo Gotfredsen Grgic i paus. Torslanda fortsatte dominera bollinnehavet i andra halvlek och kom då också till några farligheter. Som i 56:e minuten då Fabian Påhlman träffade ribban. FFF gjorde fler byten för att försöka förändra matchbilden och få in ny energi. Först kom Lucas Sibelius in i 61:a minuten och sedan Oliver Silverholt i 74:e minuten. Under slutminuterna kom också Gabriel Johansson in och städade på ett fint sätt. FFF kom till en del lägen, bland annat hade Remo Gotfredsen Grgic och Rasmus Andersson chansen att göra 2-0, men det blev inga fler mål i matchen. Torslanda hade skottlägen men avsluten var oftast för dåliga för att kunna resultera. FFF höll undan och vann men är inte nöjt med insatsen.

– Tre poäng tar vi med oss. Det ska man alltid vara glad för. Men prestationen var inte tillräcklig. Vi saknade duellspel och de bollvinster vi brukar få. De var skickliga men vi hade inte den attityd som vi eftersökte. Vi var ett lag som kanske trodde att det skulle gå lite av sig självt. Det gör det inte. Är man inte på hugget fullt ut mot Torslanda är risken stor att de får framgång i sitt passningsspel. Det kändes inte som att vi var på hugget, därav blev det en så pass stökig matchbild, säger Christoffer Andersson och fortsätter:
– Bollbehandlingen fick vi inte till heller och det offensiva spelet saknades. Vi hade ett press-spel som inte funkade fullt ut. Vi höll nollan men de skapade för många chanser för att man ska vara nöjd som tränare. Sedan hade vi några chanser till som vi skulle ha gjort mål på men summa summarum var det en icke godkänd prestation.

Desto mer positivt var att Nils Bertilsson, precis som i bortaderbyt, dunkade in ett fint frisparksmål.
– Verkligen. Han har inte slagit jättemånga frisparkar i år. Borta mot Ängelholm slog han också en jättefin frispark som nästan blev mål. Han har bra fart i sin doja. Det är guld värt. Han har gjort en bra säsong. Nils är stabil defensivt, pålitlig och en bra passningsspelare. Det är inte oväntat att våra ytterbackar kommer in i målprotokollet. Linus Borgström har också gjort mål. Det är jättekul, säger ”Chrisse”.
Nollan var FFF:s tolfte under årets seriespel och femte i rad, men…
– De kom i farliga anfall på vår sista tredjedel för ofta. De visade upp en skicklighet i kombinationsspelet och bollbehandlingen. Den kunde vi inte mäta oss med i den här matchen. Om vi inte lyckas få igång vår hunger fullt ut kan det se ut så här. De var ett hungrigare lag och ville ge oss en riktig fajt. Vi kunde inte riktigt stå upp mot det men kom undan via en fast situation och vann matchen.
Han vill framförallt lyfta fram en spelare idag.
– Nils Bertilsson får klart godkänt. Det kändes ändå som att backlinjen fick en del jobbiga situationer och lyckades städa dem. Annars var det ganska beigt överlag, säger Christoffer Andersson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Lollo Skagerfält