Laholms FK
När det behövdes som mest klev Falkenbergs FF fram och bärgade tre väldigt viktiga poäng mot Landskrona. Anton Wede och Oliver Hintsa, som gjorde sitt första mål i superettan, fixade målen på elegant vis. Vid båda målen agerade Adam Bergmark Wiberg framspelare. Here we go!

Restriktionerna släpptes och det är nu fritt fram att fylla arenorna i landet igen. 2856 åskådare hade letat sig till arenan denna blöta onsdagskväll. Och de fick se FFF ta tag i matchen direkt från start. FFF pressade högt och hade både ett stabilt försvar och ett vasst anfallsspel. I tionde minuten kunde snabbe Oliver Hintsa sånär peta in 1-0. I 19:e minuten kom det förlösande ledningsmålet. Adam Bergmark Wiberg hittade Anton Wede med en vältajmad passning och Wede rullade behärskat in bollen bakom Svante Hildeman. Stor glädje utbröt på läktarna. FFF var i ledning! Adam Bergmark Wiberg var oerhört nära att göra 2-0 i minut 34, men nicken på Wedes precisa inlägg tog i ribban. Det är ett sanslöst oflyt ”ABW” har med ramträffar just nu. FFF var klart bättre än Landskrona, som hade svårt att skapa målchanser, och ledningen borde nog ha varit större än 1-0 i paus.

FFF fick en smakstart på andra halvlek. I 48:e minuten flög FFF fram på planen. Adam Bergmark Wiberg agerade ännu en gång framspelare. Oliver Hintsa tackade och tog emot. Hintsa fintade upp en motståndare på läktaren innan han sköt in 2-0! 20-åringen visade såklart stor glädje efter sitt första mål i superettan. Det blev lite onödigt spännande när Landskrona reducerade från ingenstans i 54:e minuten. Linus Olsson prickade då in bollen efter fint inlägg från Filip Ottosson. Viktor Noring gjorde sedan ett bra ingripande på ett skott utifrån. Efter 67 minuter gjorde FFF ett dubbelbyte. Linus Borgström och Linus Dahl ersatte Mahmut Özen respektive Melker Nilsson. Fyra minuter senare var FFF ruskigt nära att göra 3-1. Adam Eriksson avlossade stora kanonen men återigen träffade bollen ribban. FFF slet som djur på planen och tillät inte Landskrona att få in en kvittering. Ibland var det också på gränsen till vattenpolo på sina ställen, då det var väldigt blött. FFF, som bytte in Lorik Ademi, Godwin Aguda och Tobias Englund under slutkvarten, höll undan och vann med 2-1. Segern var minst sagt välförtjänt och spelarna var euforiska efteråt. Denna trea betyder så mycket och det märktes.

– Vi valde att spela lite annorlunda, lite efter våra egenskaper men framförallt efter hur Landskrona spelar. Vi hade en ambition om att pressa högt och vara väldigt aggressiva. Vår första halvlek är vår bästa halvlek i år och vår bästa prestation i ett försvarsspel på mycket länge. Vi fick också betalt för det då vi gjorde mål genom vårt omställningsspel, vilket var vår plan. Vi fick 2-0 tidigt i andra genom Oliver som var fantastiskt bra idag. Jag är glad för hans skull. Vi släppte in 2-1 och Viktor gjorde sen en ganska bra räddning. Skönt att vi hade lite marginaler på vår sida för en gångs skull. Jag är jätteglad och stolt över vår prestation idag, säger huvudtränare Tobias Tuvesson.