fbpx
BK Astrio
Falkenbergs FF
DELA
Falkenbergs FF besegrade idag Eskilsminne IF med 3-0 efter mål av Oskar Lindberg, Remo Gotfredsen Grgic och Tim Stålheden. FFF var överlägset och gjorde sin kanske bästa insats i år.

Oskar Lindberg gjorde sitt första seriemål i FFF-tröjan i tolfte minuten. Nils Bertilsson stod för ett fint förarbete och Oskar dundrade distinkt in bollen. Innan första halvlek var över hann Remo Gotfredsen Grgic pricka in 2-0. I andra halvlek fastställde Tim Stålheden slutresultatet till 3-0. FFF skapade mängder av målchanser och kunde ha gjort fler mål, men 3-0-segern satt som en smäck.

– Det var en stabil laginsats där många levererade på högsta nivå. Jag tycker att vi var totalt överlägsna. Vi fick ett tidigt mål och kunde spela ut. Det syntes att vi hade roligt och vi spelade den fotboll som vi vill ha som identitet. Det kändes som att det lossnade lite för många. En skön känsla att få leverera på hemmaplan för hemmapubliken, summerar Christoffer Andersson.

Det kunde ha blivit fler mål också?
– Ja, det är klart att det hade kunnat det. Men det var en stabil seger och vi var överlägsna hela tiden. Det var mycket som stämde. Press-spelet stämde bra och försvarsspelet överlag. Och vi hade många kreativa lösningar i anfallsspelet som gjorde att vi skapade många lägen i deras straffområde. Det kunde blivit fler mål men vi tar 3-0 alla dagar i veckan och det var skönt att Anton fick hålla nollan. Försvarsarbetet fick en ”clean sheet”. Det var grymt.

En viktig insats för självförtroendet?
– Ja, absolut. Vi har gott självförtroende i laget. Sen lever varje match sitt eget liv. Man har själv varit aktiv och spelat många matcher där man känt att vi hade velat ha ett annat resultat. Sådan är fotbollen. Frågan är hur man går vidare och tar nästa steg. Man ska se till att leverera på ett bättre sätt och vara skarpare och det tycker jag att vi var idag. Vi gjorde tidigt 1-0 efter ett cutback-inlägg från Nils. Oskar dunkade dit den. Sedan var Remo igång och han brukar leverera poäng. Det var skönt. Vi fick också till en fast situation i andra som ledde till ett mål.

Första målet var riktigt vackert!
– Ja, verkligen! Jag trodde att bollen var på väg att rinna ut men Nils hann upp den. När våra ytterbackar är offensiva och frejdiga i ytterzonerna är det svårt för motståndarna att hantera det. Vi har en variation i vårt anfallsspel som är väldigt bra och ytterbackarna står för en stor del av anfallsspelet, liksom de andra fyra offensiva spelarna. Det fungerade bra och vi fick tre poäng på kontot, så det känns skönt.

Det var många som var bra idag!?
– Ja, verkligen. Det var väldigt många som låg på en hög nivå utifrån hur vi vill att det ska se ut. Det har varit en bra träningsvecka och många var laddade för den här matchen och hittade rätt nivå i anspänningen och spelade ut hela registret.

Då är det svårt att plocka ut en ”Man of the match”?
– Ja, det är svårt att säga. Jag tycker att det var kul att Oskar och Remo kom in och gjorde bra insatser. Det är tuff konkurrens men de levererade verkligen och gjorde lagarbetet fullt ut. Sedan har vi en väldigt stabil backlinje och ett stabilt centralt mittfält som vet vad det handlar om. Det var ett bra lagarbete där allt fungerade. Det är så man vill att det ska se ut så ofta som möjligt, säger Christoffer Andersson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman