fbpx
Falkenbergs FF
Varbergs GIF
Falkenbergs FF besegrade Ahlafors IF med 6-0 efter mål av Wilhelm Ärlig (2), Linus Borgström, Remo Gotfredsen Grgic, Lucas Sibelius och Leonardo Farah Shahin.

Falkenbergs FF var överlägsna från start till mål mot nykomlingen från Västergötland. Det var tokdominans från start men det dröjde till 27:e minuten innan FFF fick utdelning. Då dunkade Wilhelm Ärlig snyggt in en frispark i vänstra hörnet. Fem minuter senare prickade Linus Borgström in sitt första mål i FFF-tröjan på pass från Christoffer Carlsson. Två minuter före paus ordnade ”Wille” 3-0-målet efter förarbete från Melker Nilsson. Skottet gick in via stolpen. 3-0 i paus var i underkant. FFF gjorde ett byte i paus. Melker Nilsson, som fått en smäll, ersattes av Lucas Sibelius. Gulvitt fortsatte på samma sätt i andra halvlek. Remo Gotfredsen Grgic gjorde 4-0 med ett bra avslut tre minuter in i andra halvlek. Återigen stod ”Stoffe” för assisten. FFF öste på framåt och Ahlafors IF tilläts inte skapa någonting. I 63:e minuten gjorde FFF ett trippelbyte. Sewen Emilov, Melker Larsson och Oliver Hintsa kom in i spel. Två minuter senare slog Lucas Sibelius ett inlägg som missbedömdes helt av målvakten och gick in. Sju minuter senare vräkte Leonardo Farah Shahin in 6-0. Passningen stod Adam Eriksson för. I 78:e minuten byttes Oskar Christiansson in. Det var spel mot ett mål i 90 minuter. Segersiffrorna kunde ha varit större men stannade vid 6-0. FFF är tillbaka på vinnarspåret med besked.

– Det är klart att vi är nöjda med en målfabrikation på sex baljor, med till och med möjlighet till fler, och att vi höll nollan där bak. Det var rätt länge de stod utan målchans. Vi är nöjda med tre poäng. Vi fick känna nätrasslet igen. Det var otroligt skönt. En god träningsvecka fick effekt. Det är bara att glädja sig åt resultatet, säger Christoffer Andersson.
Hur skönt var det att studsa tillbaka direkt?
– Det är klart att det är viktigt att komma på tåget igen. Vi fick direkt effekt efter FC Trollhättan. Det var skönt mentalt för alla inblandade.
Vilka tycker du stack ut idag?
– ”Wille” satte en fin frispark, gjorde två mål och hade en del smarta passningar. Det är otroligt skönt att han hittade målet. Vi skapade rejält med chanser och många var duktiga. Lucas kom in och gjorde ett bra inhopp. ”Stoffe” är alltid stabil, klok och gör rätt saker. Man ser att han nästan är frustrerad och känner att vi har ännu mer i oss och kan leverera ännu mer sekvenser i spelet. Han vill mycket. Jag gillar att han har höga krav på omgivningen. Väldigt skönt att Linus Borgström fick göra mål efter många lägen. Ett väldigt fint mål där vi  hittade spelvägar, säger ”Chrisse”.

Foto: Lollo Skagerfält