fbpx
BK Astrio
Falkenbergs FF
DELA
FFF inkasserade en riktigt fin 2-0-seger borta mot Ariana FC under lördagskvällen. Godwin Aguda och Isaac Shears stod för målen och Anton Andersson, som räddade en straff, höll nollan.

FFF började bra och skapade en tidig jättechans men träffade då inte mål. I den 27:e minuten kom istället utdelningen, då Godwin Aguda krutade in 1-0. FFF hade lägen till fler mål. Ariana FC hade en ribbträff, men hade i övrigt mycket svårt att skapa målchanser. Gulvitt gick till pausvila i 1-0-ledning.

I 59:e minuten fick Ariana FC en tveksam straff sedan Rasmus Andersson varit starkare än sin motståndare i en duell. Anton Reuterskiöld stegade fram. Anton Andersson väntade ut skytten och kunde göra en fin och ytterst viktig räddning. I 82:a minuten bytte FFF in Isaac Shears istället för Rasmus Andersson. Det dröjde inte många sekunder innan Isaac Shears förvaltat en retur och dunkat in 2-0, vilket blev spiken i kistan. Det var Shears första seriemål i FFF-tröjan. FFF, som också bytte in Oskar Lindberg, Gabriel Johansson och Remo Gotfredsen Grgic i andra halvlek, vann till slut komfortabelt med 2-0 efter en finfin prestation.

– Insatsen tycker jag var tillräckligt bra för att vinna mot ett topptippat Ariana. Vi visade verkligen att vi är ett sammansvetsat lag och blev inte frustrerade när motståndarna fick ha lite mer boll än oss. Det var starkt att vinna på detta vis! Segern ger oss något att bygga på och ta vidare till nästa helg, och framförallt lite vind i seglet! säger Anton Andersson.
Målvakten höll målet fritt från påhälsning och är givetvis nöjd med straffräddningen.
– Haha, straffräddningen var sjukt skön att få göra. Speciellt när jag tycker att den var ganska tveksam. Men det var kul att bidra och väldigt skönt med tre poäng.
Vad betyder läktarstödet?
– Det betyder allting. Det ger oss den där kicken vi behöver i matcher, speciellt när vi får slita med många löpmeter. Stödet från läktaren tar ingen för givet och vi ger allt hela veckorna för att ge tillbaka till fansen. La La Aguda är för övrigt en klasslåt, säger Anton Andersson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman