fbpx
Falkenbergs FF
Norrby IF
DELA
Falkenbergs FF var numret för litet mot allsvenska nykomlingen Degerfors IF, som vann med 3-1 i Vinberg. Adam Bergmark Wiberg är fortsatt het och vräkte in frispark.

I nionde minuten skapade gästerna matchens första målchans. Victor Edvardsen fick ett kanonläge och Viktor Noring svarade med en kanonräddning. I 17:e minuten fick Melker Nilsson ett friläge, men lyckades inte få bollen förbi Jeffrey Gal. Sex minuter senare var FFF nära att göra självmål efter ett farligt inspel från vänster, men Viktor Noring räddade FFF den gången. Minuten senare tvingades han dessvärre kapitulera. Adam Carlén sköt in bollen sedan FFF varit passivt och inte fått undan bollen efter en hörna.

I 36:e minuten fick FFF frispark en bit utanför straffområdet. Glödhete Adam Bergmark Wiberg, som gjorde hattrick mot Utsiktens BK, klev fram och dundrade in bollen från distans. Kort därefter hade Edi Sylisufaj ett fint läge att ge FFF ledningen, men volleyskottet gick över. Mitt i en bra FFF-period tog Degerfors ledningen. Victor Edvardsen löpte sig fri och avlossade ett skott som Viktor Noring inte kunde mota. Degerfors ledde med 2-1 i paus.

Fyra minuter in i andra halvlek var FFF mycket nära att kvittera efter en hörna, men bollen ville inte in. Efter en knapp timmes spel bytte FFF in Anton Wede och Matthew Garbett. Med ungefär 25 minuter kvar sköt Garbett ett lurigt skott från distans som gick över ribban. Ett passningsskickligt och effektivt Degerfors gjorde 3-1 sedan Abdelrahman Saidi krutat in bollen. Med en kvart kvar var det dags för Linus Dahl att göra riktig debut i FFF-tröjan. Även en annan Linus, nämligen Borgström, kom in. FFF hade svårt att skapa målchanser i andra halvlek. Allsvenska Degerfors kunde vinna mötet med 3-1 och har nu kopplat greppen om gruppsegern.
– Jag tycker att vi spelade bra fotboll under långa stunder, men släppte in lite billiga mål. Vi har lite att jobba på i försvarsspelet, säger FFF:s lagkapten Tobias Karlsson.

Text: Eric Nilsson