fbpx
Falkenbergs FF
Varbergs GIF
Under onsdagen möts FFF och IK Sirius i allsvenskan för första gången. Och det är två revanschsugna lag som ställs öga mot öga med varandra i Falkenberg.

FFF gjorde en stark prestation mot “Peking” senast, men föll på tilläggstid. 
– Jag är nöjd med hur vi genomförde matchen mot IFK Norrköping taktiskt. Vi pressade dem och gjorde tre mål. Men vi är inte så nöjda med att vi släppte in fyra mål. Det är några bitar som vi ska skruva på, säger Hasse Eklund. 
Huvudtränaren ser fram emot hemmamatchen mot IK Sirius. 
– Det är bra för oss att spela hemma på gräs igen. IK Sirius startade med två segrar och har sedan haft tufft motstånd i AIK och Malmö FF. Det kommer att bli en svår motståndare för oss. De spelar med mycket energi och har ett bra passningsspel. Vi får vara på hugget. 
 
Hur ska då FFF gå till väga för att slå Uppsalalaget? 
– Vi måste möta deras energi i försvarsspelet med ett bra passningsspel. Vi måste ha ett bättre försvarsspel än vad vi hade mot IFK Norrköping och inte släppa till så fria luckor och ytor. Vi måste jobba hårt för att krympa ytorna. Nyckeln blir att jobba väldigt hårt och inte bjuda på så mycket, säger FFF:s huvudtränare. 
Han är hemlighetsfull angående startelvan. 
– Vi får se om vi ska göra något taktiskt utifrån IK Sirius och om vi har några spelare som vi känner har bra form och vill flytta in i startelvan, säger Hasse Eklund. 
 
Per Karlsson, som startade senast, är sjuk och Kirill Pogrebnyak är inte fit for fight ännu. Mahmut Özen, Dominic Chatto och Mergim Laci är borta sedan tidigare. Lagkapten Tibor Brink Joza är tillbaka från avstängning.

Han tar plats i 19-mannatruppen, som består av följande spelare: 
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Hampus Svensson, Carl Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Marcus Mathisen, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza och Passi Prudence.

Avspark sker klockan 19.00 och FFF behöver ditt stöd!

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman