fbpx
Onsala BK
Falkenbergs FF
DELA
Falkenbergs FF gästade Lindome under lördagen och det blev en tung eftermiddag på Lindevi IP. Återigen radade FFF upp avslut och återigen fick FFF inte in bollen. Lindome tog ledningen tidigt och behöll ledningen tiden ut, trots att de drabbades av en utvisning med 20 minuter kvar att spela.

FFF började bra och skapade två fina lägen under de första fem minuterna. Men varken Linus Dahl eller Robin Hofsö fick in bollen. Sen så tog Lindome ledningen i nionde minuten genom Isac Spanedal efter svagt försvarsspel från FFF:s sida. Falkenbergs FF fortsatte anfalla och skapade en hel del målchanser och hörnor, men utan att få utdelning. Antingen var avsluten av för dålig kvalité eller så träffade de inte mål. Till råga på allt utgick Oliver Hintsa skadad strax före pausvilan. Hintsa ersattes av Lucas Sibelius.

Matchbilden var likadan i andra halvlek. FFF hade ett stort spelövertag och tryckte på framåt samtidigt som Lindome låg lågt med sin backlinje och gjorde allt för att vara kompakta och döda tid. De gjorde det också på ett effektivt sätt. FFF lyckades nämligen inte luckra upp Lindomes försvar. FFF slängde in Rasmus Fridolf och Melker Larsson i 68:e minuten i hopp om att få in en kvittering. Minuten efter drabbades Lindome av en utvisning efter två gula kort på Ihab Naser. FFF bytte sedan även in Kwame Kizito och Oskar Christiansson med en kvart kvar. Melker Larsson fick det allra sista läget på övertid men då gick skottet över ribban. FFF fick aldrig håll på Lindome. Detta trots 23-2 i avslut och 12-0 i hörnor. Lindome tog sin första seger för säsongen, medan FFF alltjämt har det kämpigt i bortaspelet.