fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
Sedan ankomsten 2011 har Tobias Helldén spelat 378 A-lagsmatcher och gjort 19 mål för Falkenbergs FF. Nu väljer FFF:s lagkapten att avsluta sin fotbollskarriär.

Tobias Helldén berättar själv om varför han väljer att lägga skorna på hyllan:
– Jag har egentligen letat i tre säsonger efter att hitta ett bra avslut men tyvärr så har inte säsongerna slutat på ett sätt som jag har önskat. Men nu känner jag att laget känns bättre med mig utanför och då är det dags att kliva åt sidan och låta andra ta över.

Han är tacksam för allt han fått uppleva i den gulvita tröjan.
– FFF har betytt och betyder fortfarande oerhört mycket för mig. Det är den klubb som har format mig till den fotbollsspelare jag är och framförallt den människa som jag har blivit utanför planen. Jag har så många otroliga minnen att se tillbaka på, allt från det vunna kvalet 2012 (kvar i superettan) till att året efter vinna superettan. Året efter det klarade vi oss kvar i allsvenskan! Det var också otroligt utbildande/utmanande att bli svårt skadad, ta sig tillbaka och återigen kvalificera sig för allsvenskan. Att få bära kaptensbindeln var en väldigt stor ära för mig och något som jag kommer bära med mig i resten av livet, säger 34-åringen från Hälsö och fortsätter:
– Det absolut roligaste har jag tyckt är alla människor man har fått träffa. Allt från volontärer, kanslipersonal, bollkallar, medspelare, motståndare och framförallt alla supportrar. Jag är så otroligt glad och stolt över min tid här, jag har gett allt i varje träning och i varje match oavsett om jag varit på eller utanför planen i tolv säsonger. Jag kommer alltid att följa Falkenbergs FF och hoppas att jag någon gång i framtiden får möjligheten att hjälpa till vid sidan av planen. Jag ser fram emot att följa er både från läktare och tv-soffan. Tack för allt, FFF!

FFF:s sportchef David Svensson var lagkamrat med ”Tobbe” mellan 2011 och 2017. Han säger så här om mittbackens beslut:
– En väldigt fin karriär har kommit till sin ändpunkt. Tillsammans har FFF och ”Tobbe” fått uppleva fantastiska ögonblick som alltid kommer leva kvar. Han har varit en betydelsefull spelare för oss under alla dessa år och oavsett om det har varit träning eller match har han alltid gått in för uppgiften till 100 procent. Det är en fin person och en duktig fotbollsspelare som lämnar oss och jag vill rikta ett stort tack till ”Tobbe” för alla hans insatser hos oss, säger David Svensson.

Hela Falkenbergs FF vill tacka #8 för allt han har bidragit med på och utanför planen genom åren och önskar honom stort lycka till i hans civila karriär!

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman