fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
För andra året i rad startade Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar vi i Falkenbergs FF tillsammans med klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!

Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna. Svensk Elitfotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser oss och tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är – och att vi är många – uppmanar vi till en digital folkfest.

Fotbollen betyder så mycket för så många – låt det synas!

Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier.

För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa dina färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens.

Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen.

Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda.

Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier.

Vi är många. Vi är en.

#visadinafärger

En uppmaning från: Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar

AFC Eskilstuna
AIK
Akropolis IF
Alingsås FC
BK Häcken
Bollstanäs SK
Borgeby FK
Brommapojkarna
Degerfors IF
Djurgårdens IF
Eskilstuna United DFF
Falkenberg FF
FC Rosengård
GAIS
GIF Sundsvall
Halmstads BK
Hammarby IF
Helsingborgs IF
IF Elfsborg
IFK Göteborg
IFK Kalmar
IFK Norrköping
IFK Värnamo
IK Brage
IK Sirius IK
Uppsala Fotboll
Jitex Mölndal BK
Jönköpings Södra IF
Kalmar FF
KIF Örebro DFF
Kristianstads DFF
Landskrona BoIS
Lidköpings FK
Linköpings FC
Mallbackens IF
Sunne
Malmö FF
Mjällby AIF
Morön BK
Norrby IF
Piteå IF DFF
Sundsvalls DFF
Trelleborgs FF
Umeå IK FF
Varberg BoIS
Vasalunds IF
Vittsjö GIK
Västerås SK
Växjö DFF
Älvsjö AIK FF
Örebro SK
Örgryte IS
Östers IF
Östersunds FK
Svensk Elitfotboll
Elitfotboll Dam

Foto: Robert Boman