fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
Falkenbergs FF, Falkenbergs kommun och Arbetsförmedlingen slöt i december förra året ett lokalt avtal vars målsättning är att skapa ökad sysselsättning. Sedan i februari är ett projekt i gång på allvar.
– Det är väldigt inspirerande, säger David Svensson, CSR-ansvarig i FFF.

De tre samarbetsparterna har inriktat sig på personer i åldersgruppen 18 till 29 år och det övergripande målet är att bidra till ökad sysselsättning inom denna målgrupp.
– Vi vill öka motivationen och ge deltagarna en värdefull inblick i arbetslivet, säger David Svensson.

I februari hölls två introduktionsveckor där de tre personer i 20-årsåldern som just nu deltar i projektet fanns på plats i loungen på Falcon Alkoholfri Arena varje förmiddag. David Svensson från FFF, Arbetsförmedlingens Jenni Arnesson och Falkenbergs kommuns Miodrag ”Miki” Gocic höll i träffarna.
– Det var blandat innehåll och vi hade ett mycket bra utbyte med föreningens samarbetspartners. Angelica Jönsson från Strandhälsan kom hit och pratade om hälsa och vikten av motion, kost och sömn. Carl Mårtensson från One Partner Group besökte oss och pratade om bemanningsbranschen. Falkenbergs Sparbank kom hit och pratade om ekonomi och vi fick även komma på studiebesök till Gekås, där varuhuschefen Christian Henriksson höll i en rundvandring, berättar David Svensson.

Arbetsmarknadscoachen Miodrag ”Miki” Gocic från Falkenbergs kommun är nöjd med hur projektet fortgår.
– Jag tror att det är första gången vi har samarbete i denna konstellationen. Vi hoppas att projektet öppnar upp nya möjligheter och dörrar för våra deltagare. Vi har haft olika tankar och funderingar om innehåll på introduktionsveckorna, säger ”Miki”.
Inspiration hämtades från IF Elfsborg och Malmö FF.
– Efter de två introduktionsveckorna påbörjades arbetet med att hitta passande praktik efter deltagarnas uppsatta mål och den bransch de är nyfikna att testa på. I måndags började den första av våra deltagare på praktik hos en av FFF:s samarbetspartners, ICA Skrea Strand, och om drygt en vecka börjar en andra deltagare sin praktik hos Skrea Camping/Hotell Vesterhavet. Det ser vi fram emot, säger han.

Samtidigt som projektet nu är i gång för fullt pågår också planering för uppstart av en ny grupp deltagare till hösten.

Text: Eric Nilsson

 

Bild: Studiebesök på Gekås där varuhuschef Christian Henriksson (vänster) berättade om företaget och bjöd på en intressant rundvandring. Till höger Miodrag ”Miki” Gocic från Arbetsmarknadsavdelningen, Falkenbergs kommun.