fbpx
Onsala BK
Falkenbergs FF
DELA
Falkenbergs FF började väldigt piggt borta mot IFK Göteborg och tog ledningen. I andra halvlek kom Blåvitt tillbaka och kvitterade. FFF vann skottstatistiken överlägset och var närmast segern.

FFF började mycket bra och tog tag i taktpinnen. Efter endast tio minuter tvingades IFK Göteborg till ett byte. Startdebutanten Rasmus Wikström bröt matchen och Tobias Sana kom in i hans ställe. Fem minuter senare tog FFF ledningen. Robin Östlind sköt klockrent i ribban. John Björkengren kunde sedan slå in bollen i öppet mål! Och IFK Göteborg ska vara mycket glada över att FFF inte gjorde 0-2, vilket mycket väl hade kunnat bli fallet. Exempelvis fick Kirill Pogrebnyak ett utmärkt läge, men Giannis Anestis räddade. IFK kom undan med endast ett 0-1-underläge i paus. FFF gjorde en riktigt bra första halvlek.

I andra halvlek började FFF okej. Men IFK Göteborg tog så sakteliga över. Tio minuter in i andra halvlek gjorde FFF sitt första byte. Per Karlsson kom in och målskytten John Björkengren gick ut. I 67:e minuten kvitterade Blåvitt till 1-1 genom Robin Söder, som höll sig framme efter en fast situation. IFK Göteborg tog sedan över matchen lite och hade ett större bollinnehav. Med tio minuter kvar bytte Hasse Eklund in Edi Sylisufaj istället för John Chibuike.

Och i 87:e minuten kom Anton Wede in samtidigt som Christoffer Carlsson gick ut. FFF höll rent och fick med sig en poäng även om det kanske borde ha blivit fler poäng sett till den första halvleken. FFF håller sig på rätt sida strecket.

Text: Eric Nilsson