Ariana FC
Under lördagen mötte Falkenbergs FF IFK Värnamo på hemmaplan. Och det blev ingen rolig match för FFF, som föll med klara 3-0.

I sjätte minuten hade FFF en livsfarlig hörna som rensades nära mållinjen. Där var Melker Nilsson nära att bli målskytt. I elfte minuten hade FFF ännu en hörna som var riktigt nära att resultera, men Värnamo fick till slut bort bollen. Sedan svängde det mycket fram och tillbaka. Lagen bytte anfall med varandra. I 30:e minuten var Kalle Björklund ytterst när att forcera in 1-0 på en frispark, men Pilip Vaitsiakhovich svarade för en lysande enhandsräddning. Där var det oerhört nära att de gulvita tog ledningen. Fem minuter senare fick Värnamo ett bra läge i boxen, men avslutet gick långt utanför. I 45:e minuten tog Värnamo ledningen. FFF hängde inte med i svängarna när en friställd Abdussalam Magashy rakade in bollen.

En minut in i andra halvlek fick Värnamo en straff som orsakats av Tobias Karlsson. Erick Brendon Pinheiro da Silva klev fram och gjorde inget misstag. FFF fick värsta tänkbara start på halvleken. I 56:e minuten fick Adam Bergmark Wiberg ett läge i straffområdet, men skottet fångades av Vaitsiakhovich. Mardrömmen fortsatte. Två minuter gjorde nämligen Värnamo 3-0. Edvin Becirovic sprang ifrån Kalle Björklund och prickade enkelt in bollen.

FFF gjorde ett trippelbyte i 65:e minuten. Umar Bala Muhammed, Kalle Söderström och Mahmut Özen kom in istället för Tobias Englund, Linus Borgström och Oliver Hintsa. Med 20 minuter kvar ersatte Axel Norén Kalle Björklund. I 85:e minuten bytte Matthew Garbett av Samuel Adrian. FFF gjorde en usel insats och föll med 0-3.

– Vi skapade en del målchanser, men hade inte skärpa i avsluten. Vårt försvarsspel var inte alls så bra som jag önskat. Vi saknade stabilitet defensivt, säger huvudtränare Hasse Eklund.