fbpx
Falkenbergs FF
Varbergs GIF
En riktig sexpoängsmatch spelas på Falcon Alkoholfri Arena imorgon. Falkenbergs FF har enbart tre poäng i sikte hemma mot Östersunds FK.

Jämtlänningarna har problem både på och utanför plan, men FFF fokuserar enbart på den egna prestationen och på att vinna matchen. Det krävs en helgjuten insats om FFF ska knipa segern.
– Vi ser det som att vi har goda chanser att vinna. Att vi har hemmaplan och spelar på gräs, medan de är vana vid konstgräs, talar för oss. Tre poäng hade betytt mycket, säger huvudtränare Hasse Eklund.
2017 års Svenska cupen-vinnare parkerar på elfte plats och är fem poäng före FFF i tabellen. Gulvitt hoppas att avståndet minskat till två poäng efter morgondagens kamp.

FFF saknar Mahmut Özen, som likt Dino Islamovic och Isak Ssewankambo i ÖFK är avstängd. Annars är läget i laget bra. Tidigare skadade duon Carl Johansson och John Chibuike tränar för fullt igen och är redo för spel. Nyblivne pappan Per Karlsson är också spelklar. Alla tre ingår i morgondagens matchtrupp. Därmed ökar också konkurrensen om platserna i laget.

– Det känns bra. Det är angenäma problem för mig. Det är bra att jag har många att välja på. Sen är det tråkigt att behöva ställa spelare som har varit bra åt sidan, men så är det, säger Hasse Eklund.

Truppen består av följande spelare:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Marcus Mathisen, Per Karlsson, Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza (K).

Matchen startar klockan 13.30 på Falcon Alkoholfri Arena. FFF hoppas att du tar dig till hemmaborgen och ger ditt stöd till laget i kampen om tre hyperviktiga poäng.
– Vi hoppas att publiken hjälper oss i denna viktiga match. Vi behöver deras stöd, säger Hasse Eklund.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman