fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
Den 19-21 maj äger Falkenbergs FF Gekås Ullared Minicup 2023 rum. Minicupen var tillbaka i mindre format ifjol efter två års pandemi-uppehåll. Nu siktar vi på att skapa en minnesvärd upplaga med många deltagande lag i elva- och trettonårsklasserna.

Cupansvarige Anders Kristiansson sammanfattar 2022 års upplaga av Falkenbergs FF Gekås Ullared Minicup.
– Omstarten var lite ”ringrostig”. Efter två års uppehåll var det lite som att börja om igen. Till viss del även beroende på att några gamla rävar inte längre var med i planeringsarbetet. Detta har gjort att vi fått jaga in nya personer i organisationen. Men med tanke på detta gick det ändå förvånansvärt bra. Antalet lag var ungefär hälften av vad det har varit som mest. Men så här i efterhand var det nog bara bra som en liten nystart. Detta gjorde även att vi kunde genomföra cupen på en arena vilket minskar antalet funktionärer, säger Anders Kristiansson.
Cuporganisationen och FFF har goda förhoppningar om att det ska bli många deltagande lag denna gång.
– I år hoppas vi öka antalet lag en hel del. Pandemi-effekten hoppas vi inte längre ska påverka anmälningarna. Vi fick förra året in en del nya personer i organisationen och hoppas i år att kunna rekrytera ytterligare några stycken som är med i planeringsarbetet. Under själva cupen är det oftast inte några problem eftersom alla lag och föräldrar ställer upp, säger han.

Anmälningarna rullar in i stadig takt och så hoppas vi att det kommer att fortsätta.
– Ja, i dagsläget är det 31 lag anmälda. Störst intresse är det för trettonårsklassen. Sista veckorna har anmälningstakten ökat och vår förhoppning är att det kommer ytterligare en ökning nu när lagen börjar dra igång sina säsonger.
Hur många lag siktar ni på att ta emot när det är dags i maj?
– Vi hoppas att vi ska kunna bli minst 64 lag totalt i år och det finns goda förutsättningar för detta, säger Anders Kristiansson.

Om ni ännu inte anmält ert lag så kan ni med fördel göra det HÄR.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman