fbpx
Falkenbergs FF
Vinbergs IF
Lördagens kvartsfinal i Svenska Cupen mellan Mjällby AIF och Falkenbergs FF är inställd. Under fredagseftermiddagen togs beslut om att ställa in helgens samtliga cupmatcher.

Följande text har publicerats på svenskfotboll.se och svenskelitfotboll.se:

Efter ett initiativ från föreningarna så beslutade ett möte mellan Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen kommer att skjutas upp.
Föreningarna vill avstå spel för att inte riskera att bidra till ökad smittspridningen av det nya coronaviruset.

Tidigare i veckan beslutade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam att matcherna i Svenska Cupen på grund av rådande situation med coronaviruset ska spelas utan publik.

Samtliga deltagande åtta herrföreningar i Svenska Cupens kvartsfinalspel och ett stort antal föreningar som spelar i gruppspelet Svenska Cupen damer uttryckte under fredagen att de inte vill spela helgens matcher.

Efter ett extrainsatt möte beslutade SvFF, i samråd med SEF och EFD, att tillmötesgå föreningarnas önskemål att skjuta upp herrarnas kvartsfinaler och matcherna i omgång två av damernas gruppspel.

Matcherna skjuts upp för att elitfotbollen vill ta ett ansvar för att inte öka smittspridningen i samhället och att man ska ta samma ansvar vad gäller resor och folksamlingar på seniorsidan som på ungdomssidan där helgens matcher i Ligacupen redan är uppskjutna.

När matcherna kan spelas går ännu inte att fastställa. Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam följer samhällsutvecklingen och håller kontakten med aktuella föreningar.

Foto: Robert Boman