fbpx
Falkenbergs FF
Vinbergs IF
Nu är spelordningen för Allsvenskan 2020 klar. Premiärmatchen spelas borta mot IK Sirius FK och redan i omgång 5 blir det derby mot Varbergs BoIS på Falcon Alkoholfri Arena.

Falkenbergs FF inleder alltså säsongen 2020 på bortaplan (preliminärt 5 april) med att möta IK Sirius FK och i den första hemmamatchen spelar vi mot Helsingborgs IF. Datumen är ännu ej fastställda (se info nedan) men klart är att det blir derby på hemmaplan i omgång 5 och bland övriga matcher noterar vi bland annat att vi tar emot Malmö FF i omgång 11 i den sista matchen innan uppehållet och att det blir en ny sommarmatch mot AIK i mitten av juli. Bortaderbyt mot Varbergs BoIS är förlagt till omgång 20 (prel. slutet av augusti).

Notera! Datum som visas i spelordningen är huvuddatumet för omgången. Flertalet matcher i en omgång kan därför få en annan speldag. Omgång 1-11 diskuteras med föreningarna vid spelordningsmötet den 17 december, och fastställs och offentliggörs så skyndsamt som möjligt efter spelordningsmötet. När en match väl fastställts ser du det genom att en avsparkstid tillfogats på Svenska Fotbollförbundets hemsida: svenskfotboll.se Notera även! De föreningar (Djurgården, Malmö och Hammarby) som spelar Europaspel ges möjlighet att flytta sin match i omgång 16 (31 juli-3 augusti), till våren. Om föreningarna önskar spela på våren ska detta fastställas på spelordningsmötet den 17 december. Även andra matcher kan komma att spelas på datum utanför datumintervallet för den specifika omgången. Omgång 12-20 kommer att fastställas efter att semifinalerna av
Svenska Cupen 2019/2020 är spelade.

Foto: Robert Boman