fbpx
Falkenbergs FF
Getinge IF
DELA
Falkenbergs FF var i behov av poäng men det ville sig inte borta mot formstarka Östersunds FK. Hemmalaget gick upp i en 2-0-ledning innan FFF snyggt kunde reducera genom Edi Sylisufaj. Tyvärr kom FFF aldrig närmare än så.

Då Kalle Söderström vaknade upp med nackspärr och Marcus Mathisen dras med en bristning i baksida lår tvingades Hasse Eklund till två förändringar i startelvan. Christoffer Carlsson flyttades ner på mittfältet samtidigt som Edi Sylisufaj och John Chibuike fick chansen från start. FFF fick en tung start och ÖFK tog direkt tag i taktpinnen. Efter 18 minuter tog jämtlänningarna ledningen sedan Francis Baptiste utan bevakning fått stöta in 1-0.

FFF hade sedan en jättechans att kvittera. John Chibuike fick ett kanonläge men spelade bollen vidare till Gustaf Nilsson som kom nära målvakten Aly Keita och sköt, men den sistnämnde räddade. Istället prickade Felix Hörberg in 2-0 från distans i 35:e minuten. Uppförsbacken var brant och ÖFK ledde med två mål i paus hemma på Jämtkraft Arena.

FFF gjorde en förändring i paus. Sander van Looy byttes in och in kom Gabriel Johansson. Gulvitt började bra i andra halvlek och skapade direkt flera superchanser. Aly Keita gjorde två kanonräddningar under de första tio minuterna. Till slut fick han kapitulera i 59:e minuten då Edi Sylisufaj skallade in John Björkengrens precisa inlägg. Det var anfallarens sjätte allsvenska mål för säsongen. Johan Brattberg gjorde därefter en fin räddning som hindrade ÖFK från att gå upp i en 3-1-ledning.

FFF försökte forcera för att få till en kvittering och bytte först in Nsima Peter och sedan Lorik Ademi och Jacob Ericsson. Men dessvärre hade FFF förtvivlat svårt att skapa lägen för en kvittering. ÖFK kunde hålla undan utan större problem och knep sin fjärde raka seger. FFF föll tungt med 1-2 i Östersund och nu väntar uppehåll.

Text: Eric Nilsson