fbpx
Falkenbergs FF
Getinge IF
DELA
Falkenbergs FF erbjuder inte nya kontrakt till anfallarna Nsima Peter och John Chibuike.

Nsima Peter har åkt in och ut ur startelvan under sina två säsonger i FFF. Förra säsongen blev han lagets stora hjälte när han gjorde det avgörande målet i slutsekunderna mot AFC Eskilstuna som räddade FFF kvar i högsta divisionen. Han gjorde mål i de tre sista matcherna av allsvenskan 2019. Totalt bidrog forwarden med sju mål och fyra assist på 44 allsvenska matcher, varav 26 från start, i FFF-tröjan. 31-åringen erbjuds inget förlängt med klubben.

Detsamma gäller meriterade anfallaren John Chibuike. Liksom Nsima Peter anslöt han inför 2019 års säsong. Ifjol blev det 20 framträdanden och fyra mål i allsvenskan. Under 2020 medverkade han i 23 matcher i allsvenskan och bidrog med två mål. Dessutom gjorde han fem mål i svenska cupen-matchen mot Astrio. I allsvenskan blev det sammanlagt 43 matcher (varav 29 från start), sex mål och tre assist för Chibuike i FFF-tröjan.

– John och Nsima har varit två fantastiska personligheter att få arbeta tillsammans med under två år i föreningen. De har alltid nära till ett leende och de har alltid varit lojala mot klubben oavsett om de haft en startplats eller inte. Jag önskar båda två ett stort lycka till i deras framtida karriärer och tackar dem för de insatser de gjort i klubben, säger sportchef Håkan Nilsson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman